Review – Corsair RM1000e (2023)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 July, 2023.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm cu care este dotat Corsair RM1000e foloseste lagare Fluid Dynamic Bearing si este fabricat de cei de la Hong Hua. Fiind vorba despre un model de putere medie (HA1225H12F-Z), ventilatorul de astazi poate urca pana la 2200RPM, avand un curent maxim de 0.58A. Incepand cu acest articol adaugam la suita noastra de test si monitorizarea turatiei ventilatorului folosind un tachometru de la Multicomp Pro. In masuratorile care le puteti vedea pe pagina urmatoare vedem ca turatia atinge 1176 rpm la 80% incarcare si 1576 rpm atunci cand folosim toata puterea de pe eticheta. Incepand cu o incarcare de 85 – 90% ventilatorul isi face simtita prezenta, iar in scenariul de Overload acesta ajunge sa depaseasca 1900 rpm, pentru a impiedica supraincalzirea sursei.

 

 

Platforma folosita in cazul lui RM1000e este proiectata de Corsair impreuna cu HEC, cel din urma fiind si producatorul efectiv. Asa cum era normal pentru o sursa certificata 80PLUS Gold, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor sursa are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt amplasate pe PCB-uri separate, amplasate vertical pe PCB-ul principal, aproape de PCB-ul din spate, care contine si conectorii modulari.

Capacitorul din primar vine de la Elite, este din seria PL certificata pentru functionare la 105 grade C, avand o capacitate de 680uF la 400V (o capacitate destul de mica pentru o sursa de 1000W). In secundar avem electrolitici Teapo din seria SC, un singur capacitor Nippon Chemicon din seria KZE (se poate vedea si in poza) + polimerici de la Teapo si Elite – desi nimic spectaculos, pot spune ca e o alegere onesta.

Filtrul de intrare incepe de pe mufa IEC cu 2 capacitori tip Y, o bobina rejectie mod comun si un capacitor tip X (cu circuit de descarcare), continuand pe PCB cu un varistor (MOV), 2 capacitori tip Y, 1 capacitor tip X si inca o bobina rejectie mod comun (CM). Pentru protectia la supracurent avem in etajul de filtrare si un releu impreuna cu un termistor NTC, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: