Review – Corsair RM650e & RM850e (2025)
Analiza interioara
Corsair RM650e si RM850e folosesc acelasi ventilator de 120mm cu lagar Rifle Bearing, fabricat de Hong Hua. Fiind vorba despre un model de putere medie (HA1225H12SF-Z), ventilatorul poate urca pana la 2200 RPM, avand un curent maxim de 0.58A.
Platforma folosita in cazul surselor din seria RMe (2025) este proiectata de Corsair impreuna cu HEC, cel din urma fiind si producatorul efectiv. Asa cum era de asteptat pentru o sursa certificata Cybenetics Gold, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, sursa are rail-urile de 3.3V si 5V derivate din rail-ul de 12V (tehnologie DC-DC). Cele doua VRM-uri sunt amplasate pe un PCB separat, montat vertical pe PCB-ul principal, aproape de PCB-ul din spate, care contine si conectorii modulari.
Capacitorul din primar este fabricat de Teapo (seria LG 390uF / 400V pentru RM650e si seria TC 470uF / 400V pentru RM850e), certificat pentru functionare la 105 grade Celsius. In secundar avem electrolitici Teapo din seriile TF si TX, doi capacitori Nippon Chemicon din seria KZE (vizibili si in poza), dar si polimerici Teapo din seria FG, o alegere buna pentru o sursa din acest segment al pietei.
Filtrul de intrare incepe de pe mufa IEC cu doi capacitori de tip Y, o bobina de rejectie mod comun si doi capacitori de tip X (cu circuit de descarcare), continuand pe PCB cu un varistor (MOV), un capacitor de tip X, inca o bobina de rejectie mod comun (CM), precum si alti doi capacitori de tip Y amplasati lateral fata de cele doua punti de redresare. Pentru protectia la supracurent, avem in etajul de filtrare un releu impreuna cu un termistor NTC, asadar stam destul de bine la acest capitol.
Mai jos sunt pozele cu modelul de 850W care este foarte similar in interior:
Comentarii