Review – Segotep GP700P 600W
Analiza interioara
Ventilatorul de 120mm folosit este un model cu turatie redusa fabricat de DWPH, modelul exact fiind EFS-12E12L. Desi sursa nu are un mod semi-pasiv de functionare, nu putem spune ca i-am simti lipsa. Eficienta ridicata i-a permis producatorului sa seteze o turatie redusa pentru ventilator, aceasta mentinandu-se chiar si cand depasim cei 600W de pe eticheta.
Ca in cazul oricarei surse high-end de eficienta mare, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor GP700P are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe mini-PCB-uri verticale situate intre condensatorii de filtraj din secundar si firele fixate in PCB. Pentru a mentine pretul redus si pentru a creste usor eficienta, Segotep nu a folosit conexiuni modulare la acest model.
Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y si unul de tip X direct pe mufa IEC, continuat pe PCB cu 2 capacitori X, 2 capacitori Y, doua bobine si un termistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge). Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, fiind de provenienta japoneza si taiwaneza: Rubycon MXH 390uF / 400V in primar si Samxon in secundar. Putem vedea pe PCB-urile modulare condensatori solizi polimerici, un lucru imbucurator din punctul meu de vedere.
Aspectul si grija la detalii sunt multumitoare, desi daca la o prima vedere nu am putea spune ca este o sursa certificata 80PLUS Platinum… bine… si pretul este in alta liga.
Comentarii
Niciun comentariu la: Review – Segotep GP700P 600W
Pingback: Review – Segotep GP700P 600W | Stiri IT & C
Pingback: Review – Segotep GP700P 600W - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie