AC Ryan – Playon!HD si Playon!HD Mini
O sa spuneti ca m-a tampit caldura … Am cateva zeci de kilograme de hardware mai mult decat interesant care asteapta sa fie prezentat, si eu ma apuc sa scriu despre media-playere. Ba mai mult decat atat, nu a trecut decat un an si doua luni de cand am scris ultima (si prima) oara despre asa ceva. Care-i faza, nu am altceva mai bun de facut? Ei bine, am multe alte lucruri de facut si multe alte produse de testat. Am placi video dezlantuite, memorii cu Elpida Hyper gata de atac, azot de pus pe diverse procesoare si placi de baza. Si timp … mult mai putin decat ce am de facut. In conditiile astea, cititorul avizat lab501 nu poate decat sa se intrebe ce m-a apucat.
Nu pot sa spun ca nu va dau dreptate, macar partial. Totusi, realitatea din teren este putin diferita de continutul ideal pe care incercam sa il publicam pe lab501. Desi focusul nostru principal este overclocking-ul si tot ce tine de acesta (hardware high-end, cat mai rapid, si de cele mai multe ori cat mai scump), acest tip de hardware reprezinta doar un segment restrans din zona IT &C. Si bechmark-urile reprezinta un segment si mai restrans din software-ul folosit in acest domeniu. Fie ca ne place sau nu, mai mult decat ceea ce lucram, mai mult decat ceea ce ne jucam, mai mult decat orice altceva am face cu PC-ul nostru, cea mai mare pondere din ceea ce facem cu PC-ul o are rularea continutului multimedia, intr-o forma sau alta. Stupoare, soc, cum dom’le, nu este adevarat ! Sigur, jocurile de succes se vand in milioane de exemplare, Microsoft vinde sute de mii de licente Office, ce naiba vorbesc eu aici?
Corect, insa YouTube are peste doua miliarde de afisari pe zi, 24 de ore de material video sunt upload-ate pe YouTube in fiecare minut, si ar dura aproximativ 1800 de ani pentru a vizualiza toate materialele video disponibile pe YouTube in acest moment. Guess what? Asta inseamna continut multi-media. Da domnule, dar asta e pe net, nu il pastram pe PC, nu e acelasi lucru. Un joc il instalezi, il joci mai multe ore pe zi, intr-o suita Office petreci o mare parte din zi la birou, etc. Corect din nou, doar ca … iTunes se apropie de pragul de 10 miliarde de melodii descarcate, contoarul aratand momentan 9,87 miliarde pana in acest moment. Din nou, vorbim despre multi-media.
Fie ca vorbim despre filme, muzica sau fotografii, trebuie sa recunoastem ponderea uriasa pe care continutul multimedia o are in cadrul activitatilor pe care le intreprindem cu PC-ul si device-urile conexe. De fapt, exista atat de mult continut multimedia si exista grupuri atat de variate de utilizatori, incat succesul unor dispozitive care permit redarea acestui tip de continut fara sa necesite prezenta unui PC este absolut fabulos. iPod, iPhone, iPad este treimea de aur a dispozitivelor portabile care pot, printre altele, sa redea continut multimedia. Totul este relativ simplu aici – hardware standard, software proprietar, codecuri standardizate, controlate, masinaria de marketing numita Apple functioneaza ireprosabil, atat de bine, incat atunci cand ne gandim la un mp3-player, nu prea ne mai vine altceva in minte in afara de iPod.
Din fericire, piata Digital Media Player-elor este mult mai variata, oferind solutii pentru toate buzunarele si pentru toate gusturile. Diferitele solutii tehnice au dus la aparitia unei game de produse extraordinar de variate, cu preturi cuprinse intre 50 si 300$, si cu posibilitati de redare cuprinse intre cateva formate video sau audio, respectiv posibilitati aproape infinite de redare. Ce cautam astazi? Un Digital Media Player care sa poata reda orice tip de material video, oferind toate dotarile imaginabile, in conditiile pastrarii unui pret decent.
Comentarii
M-ar interesa sa stiu daca exista un spor de performanta (in ceea ce priveste calitatea imaginii si a sunetului) fata de playerul similar de la WD, asta daca ai avut ocazia sa le testezi pe amandoua. Si cat de fluenta a fost redarea filmelor 1080p prin wireless?
Nu am testat player-ul similar de la WD, deci nu pot face o comparatie. In momentul de fata, redare 1080p lossless prin wireless nu stiu sa se poata face, prin urmare nici nu am testat acest lucru. De fapt, in cazul variantei cu HDD intern, nici nu vad de ce ai avea nevoie de asa ceva.
La “tzanc” pica acest review, chiar am nevoie de un media player si ma gandeam la mini. Ma pun pe citite, dar vroiam sa multumesc din start.
Lipseste o datare esentiala pentru multi utilizatori (la fel si la restul de 90% din playere): lipsa iesirilor analogice 5.1 care ar trebuii insotite obligatoriu si de o functie de sincronizare a sunetului (lipsync), necesara datorita delayului imaginii fata de sunet, dat de procesarea TV-ului
Totusi pana si vechitura mea 2.1 are SPDIF optic, cred ca si multe 5.1 decente au. Totusi, este vorba despre un player destinat redarii materialului HD, atat video cat si audio. Pentru televizoarele mai vechi, iesirile RCA sunt perfecte, pentru cei care dispun de scule “HD Ready” exista totusi alte optiuni de conectare decat 5.1 analog.
foarte tare articolul mai ales ca vroiam sa imi cumpar un dvd player
M-ar interesa mai multe detalii despre clientul de torrente folosind conexiunea ethernet (viteze obtinute, numar maxim de torente active).
Interesant articolul…
Dar sincer vroiam sa te intreb cum te simti la VIVA, pentru ca te-am vazut ieri pe acolo cu un grup de prieteni ? 😉
Sper ca iti place, noi am am fost f. multumiti. Vacanta placuta.
Îmi place foarte mult că aveți o atenție pentru detalii extraordinară. Stați mult timp la fiecare review, faceți totul cu grijă.
În prezent nu caut un digital media player, dar lectura articolului a fost pasionantă. 😛
Varianta mini este incredibila. Am avut acest produs in showroom si pot spune ca isi merita banii. Review-ul facut este unul pertinent.
Poate pe viitor veti incepe sa faceti si review-uri pentru echipamente hifi (boxe & amplificatoare).
In urma citirii acestui frumos articol am cumparat un media player Playon!hd mini. Problema: nu afiseaza subtitrarea la filme de genul aaaa-aaaa.RoSub.mkv
Mentionez ca cu VLC media player subtitrarea apare.
Va rog un ajutor!
Nu am intalnit pana acum aceasta problema. Totusi, pentru absolut orice fel de problema legata de PlayOnHD Mini poti consulta cu incredere forumul producatorului.
http://www.acryan.com/forums/viewforum.php?f=108
[In urma citirii acestui frumos articol am cumparat un media player Playon!hd mini. Problema: nu afiseaza subtitrarea la filme de genul aaaa-aaaa.RoSub.mkv
Mentionez ca cu VLC media player subtitrarea apare.
Va rog un ajutor!]
Revin cu rezolvarea problemei:
vina mea ca din meniul subtitle nu am apasat derularea dupa ce am selectat ca sa ajung la Romana si sa apas ok.
In rest este un player excelent si am avut o experienta placuta cu el. Il recomand cu caldura.
Ma bucur ca ai o experienta placuta cu acest player, sa il folosesti cu placere in continuare.
Am nevoie de ajutor cu un Playonhd mini, nu reusesc deloc sa-l conectez la calculator,sa fac streaming la continutul media al calculatorului.Am vaga impresie ca nu pot din cauza routerului Zyxel P870 de la RTL.
E cineva dornic sa ajute un novice intr-ale retelisticii !!!
Am rezolvat, am dat disable la firewall si-a mers !
La subtitrari nu afiseaza T(z)si S(h) am selectat romana si Sud-East European..
Cum pot rezolva problema?
Multumesc!
interesant stiam eu ca e asa
au meniul in limba romana?
Pingback: AC Ryan – Playon!HD si Playon!HD Mini
Pingback: Ce media player HD sa aleg?? - My Garage
Pingback: VreauForum.com » Blog Archive » AC Ryan – Playon!HD si Playon!HD Mini | lab501
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube