Un nou inceput pentru Everest – AIDA64
Cu totii cunoastem indragitul program Everest, unul dintre cele mai des utilizate software-uri de analiza, diagnoza si benchmark pentru sistem. Indiferent daca il folosim pentru masurarea performantei ansamblului memorie – controller de memorie – procesor, sau pentru masurarea performantelor procesorului in anumite tipuri de aplicatii, sau pentru monitorizare, nu cred ca exista pasionat de calculatoare care sa nu fi instalat macar odata o versiune a acestui program. Everest are o multitudine de aplicatii, de la cele destinate profesionistilor pana la cele destinate utilizatorilor casnici care pur si simplu vor sa afle mai multe despre sistemul de calcul din dotare.
De exemplu, chiar inainte de lansarea modelului GTS 450 de catre Nvidia, am descoperit un bug in driverul (pe atunci beta) 260.52 legat de Starcraft 2. Am raportat incidentul la NVIDIA, am trimis un raport al sistemului de test realizat cu Everest, si in cateva zile driver-ul a fost modificat, si putin mai tarziu, in Patch-ul 1.1.1, cei de la Blizzard anuntau rezolvarea problemei raportata pe aceasta cale. O sa va intrebati ce importanta a avut raportul realizat cu Everest in solutionarea acestui bug. Ei bine, m-a scutit pe mine de explicatii legate de platforma de test, versiuni ale soft-urilor utilizate, versiuni de DirectX, update-uri de Windows si altele asemenea, adica, mai pe scurt, raportul realizat cu Everest a permis fluidizarea procesului de feedback si urgentarea rezolvarii problemei, atat de catre NVIDIA cat si de catre Blizzard. Acesta este doar un exemplu de utilizare al acestui software in mediul profesionist, insa stim cu totii ca aplicatiile acestui software sunt multiple.
Nu neaparat la fel de raspandite sunt si informatiile despre creeatorii acestui software. Doar cei mai vechi in domeniu isi mai aduc aminte de AIDA32, un program de diagnoza lansat in urma cu 10 ani de catre un programator maghiar, pe numele sau Tamas Miklos. Ei bine, acelasi programator avea sa isi uneasca fortele cu publisherul canadian Lavalys in 2003, iar dupa un an de zile, rodul muncii lor avea sa iasa la iveala sub forma lui Everest 1.0. De atunci au trecut 6 ani de zile, si Everest a ajuns la versiunea cu numarul 5. Desigur, cum nici o relatie nu este perfecta, de-a lungul acestor ani au aparut o serie de divergente intre programator si publisher, divergente care au dus la scindarea companiei in urma cu o luna, cand echipa maghiara a pus bazele unei noi companii, numita FinalWire. Scopul acesteia? Continuarea si imbunatatirea proiectului Everest.
Datorita popularitatii batranului AIDA32, dar si din considerente de ordin personal, cei de la FinalWire au ales sa rebranduiasca complet produsul, astfel luand nastere AIDA64. Numele semnifica revenirea la filozofia initiala, precum si un nou inceput, insa programul din spatele numelui este Everest in toata splendoarea lui, desigur imbunatatit si adus la zi. De acum inainte, Everest va inceta sa existe, iar AIDA64 va continua aceasta mostenire, cu update-uri regulate si imbunatatiri constante ale produsului.
.
Comentarii
Foarte util programul, îl folosesc și eu pentru a inventaria componentele hardware și programele software instalate pe câteva zeci de calculatoare; cu Everest economisesc o groază de timp.
da este superb programu, nu m-as dezlipi de el pt nimic in lume:))
te scuteste de o groaza de tp 🙂
Everest este un program grozav te ajuta sa economisesti timp cu diagnosticari si alte chestii de genul acesta!
E super cool … pei la cat timp economisesi cu el, poti sa faci o gramada de chestii . Super tare. Nu stiam de programul asta.
Imi aduc aminte cu nostalgie de vremurile in care utilizam AIDA 32. Stiu ca la un moment dat a fost oprita dezvoltarea aplicatiei. Ma bucur ca numele Aida este folost in continuare de aceasta noua aplicatie, dar ii pare rau ca Everest a trebuit sa dispara.
http://www.aida64.com/reviews/lab501ro-reviews-aida64 foarte frumos, felicitari!
Deci sa inteleg ca de acum Everest redevine Aida ,dar brand-ul cui i-a revenit ? Proprietarii brand-ului Everest au voie sa foloseasca numele daca vor sa continuie sa zicem cu un Everest V4 ?
Din cate am inteles eu, brand-ul ii apartine tot programatorului si nu vom mai vedea un alt Everest prea curand.
Cel mai smecher programel
Intr-adevar merita instalat
smecher smecher
Nu l-am instalat niciodata si vreau sa stiu daca programul asta Everest e un fel de Sandra’s Software daca ati auzit de el si daca daca care sunt diferentele?
Foarte frumos… pe windows 7 nu mai are interfata aia veche cu pictograme de la xp.. Insa nu imi place numele
Un program care m-a scos din impas de foarte multe ori.
Il utilizez in prezent si sunt foarte multumita.
Everest este un program grozav fara de care viata mea ar fi mai grea ….:)
R.I.P. Everest. Cu toate ca Everest nu a murit, doar si-a schimbat numele.
Pingback: Un nou inceput pentru Everest – AIDA64
Pingback: AIDA64 v1.20 - Kit Guru community
Pingback: AIDA64 and LAB501 Giveaway - Enter to win !!! - LAB501
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube