OMEN Modding Contest – The Aftermath
OMEN Modding Contest
Intotdeauna companiile au utilizat cifra de afaceri si numarul de produse comercializate drept un indicator al succesului, ceea ce, strict din punct de vedere al comerciantului, este destul de logic. Pe de alta parte, din punctul meu de vedere, exista si alti factori care pot indica maturitatea unui domeniu, nivelul de popularitate sau dimensiunea acestuia, nu din punct de vedere al comerciantului, ci din perspectiva pasionatilor.
Indiferent de domeniu sau de tara, semnele sunt in general aceleasi. Exista presa, fie ea tiparita sau online? Exista evenimente de profil care se bucura de succes? Exista mecanisme prin care cei mai pasionati sunt rasplatiti intr-un fel sau altul? Exista implicare din partea companiilor mari in comunitatiile de entuziasti?
Acestea sunt o serie de intrebari simple, care pot avea uneori raspunsuri complicate. Insa nu despre aspectele complicate vreau sa va povestesc astazi, ci mai degraba de cele mai simple. Sa incepem de exemplu cu overclocking-ul, un hobby practicat in general de cei mai entuziasti si priceputi pasionati de hardware. Dupa cum stim cu totii, la inceput au existat doar o mana de companii care au sustinut domeniul, marii jucatori ignorand acest fenomen, sau incercand sa-l blocheze.
Ulterior, overclocking-ul a devenit pentru o perioada popular, primind sustinere din partea celor mai mari companii din domeniu, existand turnee internationale dedicate entuziastilor, s.a.m.d. Si chiar daca vremurile de aur au trecut de mult, cei care am fost acolo, in prima linie, implicati direct, ne vom aduce intotdeauna aminte cu drag de ele.
PC modding-ul este un alt exemplu de pasiune pentru hardware, avand o istorie cel putin la fel de stufoasa ca overclocking-ul. Si la fel ca acesta, au existat perioade in care companiile mari nu erau interesate de acest fenomen, perioade in care numai entuziastii hard-core se ocupau cu asa ceva, dar si perioade in care modding-ul a cunoscut un numar ridicat de practicanti si fani. Iar in ultimii ani, putem spune ca popularitatea a cestui fenomen a crescut constant si din ce in ce mai multi producatori s-au implicat in dezvoltarea sa.
Evident, in primul rand s-au implicat companiile producatoare de componente de racire pentru circuite cu lichid, sau producatorii de carcase. Astfel, nume ca Thermaltake, Cooler Master, EK Waterblocks sau Alphacool sunt asociate deja cu acest domeniu de ani de zile, organizand concursuri, turnee sau pur si simplu sustinand pasionatii prin sponsorizari. Si de-a lungul timpului, un numar din ce in ce mai ridicat de producatori s-au implicat in popularizarea acestui fenomen, de la majoritatea producatorilor de carcase si sisteme de racire si pana la companii mari, cum ar fi Nvidia sau AMD.
Si daca stam sa ne gandim, este absolut logic pentru producatorii de hardware sa sustina pasiuni ca modding-ul, de exemplu, pentru ca produsele lor vor fi utilizate in constructia unor sisteme nu doar performante, ci si cu adevarat spectaculoase. Intotdeauna insa, in orice domeniu, exista diverse nivele de popularitate. Si daca modding-ul poate fi considerat deja mainstream, unul dintre momentele in care ne putem da seama cu adevarat de amploarea fenomenului este cand gigantii industriei se implica si ei in popularizarea unor hobby-uri extreme.
De exemplu, in ultimii ani, doua brand-uri se lupta mereu pentru titlul de cel mai mare producator de PC-uri overall (desktop, notebook, AIO, etc). Ma refer, desigur, la HP si Lenovo, doi giganti care sunt responsabili pentru mai mult de 40% din toate PC-urile comercializate in lume. Ei bine, pentru Lenovo am personalizat in urma cu ceva timp unul dintre sistemele lor desktop, iar anul acesta cei de la HP s-au implicat serios in promovarea fenomenului, prin organizarea in Romania a concursului OMEN Modding Contest.
Comentarii
Salutare Monstru, N10 si Plus au sosit pt testare ?
Salutare, nu
Felicitari castigatorului,
dar mai ales echipei motivate care a pus proiectul in practica.
Eu ii cunosteam creatiile anterioare de pe alt site.
Nu imi placea atat de mult rezultatul (fiindca imi plac carcasele simple si sobre) cat drumul pana la el, ingeniozitatea…
Multumesc pt informare .
Sunt f curios daca 9825 va reusi ( dupa 2 esecuri consecutive -9810 9820) sa depaseasca Snapdragonul ca performanta si ca frugalitate in consum. 7 nm. Ce ne rezerva oare viitorul ?
Oare vom apuca CPU x86 cu gravare de 1-2 nm , 8 core si racite pasiv chiar pt frecv max turbo si P< 7-8 W ?
Pingback: OMEN Modding Contest – The Aftermath | Stiri IT & C
Pingback: OMEN Modding Contest – The Aftermath - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube