Review – Patriot Viper Elite 5 RGB 48GB DDR5 6000MHz C42

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 24 July, 2024.

Prezentare

 

Patriot Viper Elite 5 RGB 48GB DDR5 6000MHz C42 sunt livrate intr-o cutie din carton, in care gasim un blister de plastic. In pachet sunt incluse cele doua stick-uri, protejate de doua radiatoare din aluminiu de culoare alba, care flancheaza difuzorul discret, montat deasupra LED-urilor RGB.

Vizual, seria Viper Elite 5 se distinge printr-un design mai fluid comparativ cu modelul de varf – Viper Xtreme 5 – unul din colturi fiind orientat in jos, acolo fiind amplasat si logo-ul “Viper”. Personal consider ca design-ul seriei Elite 5 atrage mai mult datorita contrastului intre PCB-ul negru si radiatoarele albe, dar si prin forma superioara complimentata de iluminarea ARGB discreta.

Patriot Viper Elite 5 RGB 48GB DDR5 6000MHz C42 sunt compatibile atat cu platforme Intel (XMP 3.0), cat si cu platforme AMD (EXPO), iar iluminarea poate fi controlata cu ajutorul utilitarului pus la dispozitie de catre producatorul placii de baza (AURA Sync, RGB Fusion 2, RGB Mystic Light sau ASRock Polychrome Sync) sau cu utilitarul propriu Viper RGB Sync, ajuns la versiunea 3.0.

Daca platforma voastra nu suporta frecventa de 6000MHz setata in profilul XMP/EXPO principal, Patriot a echipat kitul Viper Elite 5 si cu un profil secundar configurat pentru 5600MHz cu latente 38-48-48-78 si aceeasi tensiune de alimentare de 1.35v.

Spre deosebire de Patriot Viper Xtreme 5 RGB, care beneficiaza de un design ce faciliteaza indepartarea rapida a radiatoarelor prin suruburi, Viper Elite 5 are radiatoarele lipite, astfel indepartarea lor le va face destul de dificil de montat la loc in aceeasi forma. PCB-ul este echipat cu IC-uri Hynix M-die 24bit amplasate pe o singura parte, PMIC-ul integrat (Power Management IC), dar si cu circuitele de control ale iluminarii ARGB.

PCB-ul elegant de culoare neagra este alcatuit din 8 straturi (ca si comparatie, Viper Xtreme 5 are 10 straturi pentru un semnal imbunatatit), in timp ce PMIC-ul poate fi deblocat pentru a putea aplica tensiuni de alimentare mai ridicate, pentru overclocking.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: