NVIDIA Geforce GTX 750 Ti Review
Temperatura
Temperaturile de mai sus nu sunt reprezentative pentru temperaturile care pot fi atinse intr-un sistem normal, in carcasa. In cazul unei carcase slab ventilate putem avea temperaturi mai mari, pe cand in cazul unei carcase ventilate corespunzator putem avea temperaturi semnificativ mai mici. Scopul acestui test este determinarea caracteristicilor termice ale unei placi in functie de modelele cu care concureaza.
Pentru a masura temperatura si turatiile ventilatoarelor am folosit EVGA Precision si am inregistrat temperatura atinsa de nucleele grafice in repaus cat si in sarcina, dupa aceleasi setari si metodologie ca si in testele de consum. Consumul mai redus se reflecta si in ceea ce priveste temperaturile, 2 grade mai putin in IDLE si 10 grade mai putin in LOAD.
Comentarii
Multumim pentru articol Matei, s-ar zice ca avem de-a face cu o avanpremiera NVidia NextGen, asa ca vad ca te-ai axat (asa cum era si firesc) pe noutatile arhitecturale aduse de NVidia cu aceasta ocazie… Legat de acest lucru, as vrea te rog sa ne spui daca 750/750Ti contin cumva acele ARM core-uri despre care se vorbea ca vor fi integrate in Maxwell (code-name “Project Denver” 🙂 ), si daca stii cumva ce rol vor indeplini acestea (informatiile pe tema asta sunt extrem de putine si confuze, asa ca ti-am ramane indatorati daca ai putea sa ne luminezi putin…)
Referitor la placa video testata,este evident pentru toata lumea cred ca avem de-a face cu “a big leap forward” in materie de eficienta energetica, asa ca orice comentarii mi se par de prisos…
Super review-ul dar e slabuta placa , singurul plus e legat de consum , in rest pt gaming merita sa mai dai 100-200 de lei in plus si iei ceva calumea.
Interesantă placa și mai interesante rezultatele. Există totuși diferențe măricele în ceea ce privește rezultate obținute la consum, comparativ cu review-urile externe. Între 260X și 750Ti diferența de consum iese undeva la 30W în gaming. Totuși, eu am încredere în voi, așa că diferența de 14W, nu e chiar imposibil de recuperat de cei de la AMD, mai ales că performanțele nu sunt chiar atât de diferite, cum ar sugera review-ul.
Diferențele mari la consum apar în idle și decodare video. 750Ti este mult mai eficient.
Placa este prea noua ca sa poarte pretul recomandat de 640 lei. Eu am gasit GTX 750 la 580 lei, si GTX 750 Ti la 700 lei minim.
Si sa nu dezinformam, price.ro spune ca R7 260X pleaca de la 480 lei!!!! Iar R9 270 este 750 lei. Deci situatia este usor alta!
Ce o fi interesant la placa asta nu inteleg. Poate consumul, in rest placa este praf din toate punctele de vedere. La un pret de 800 de lei cat este 750ti poti cumpara 660-ul care este mai performanta si destul de silentioasa. Mainstream la 800 de lei nu suna prea bine, mai ales in Romania plus ca placa in sine da o impresie de ieftineala, costurile reduse ale placii nu se regasesc in pret.
Traim in Romania, prin urmare nu putem sa ne bazam niciodata la lansare pe preturi mici. Asta se intampla la fiecare placa video si nu ar trebui sa ne mire. Lucrurile se vor aseza.
Cat despre price.ro, Alex – noi comparam orice produs folosind ca referinta acelasi magazin online, numai in felul asta poti face o comparatie corecta. Nu prea conteaza ce pret au magazinele fantoma la fel cum in cazul de fata nu conteaza ce pret recomandat are 750 Ti.
Pretul e aberant, Nvidia mulge in continuare consumatorul… Pentru 30 de dolari in plus ai un R9 270x, care indoaie inclusiv marele Ti. Cred ca e cel mai prost raport pret/performanta la lansare pe care l-am vazut vreodata in clasa low/medium.
Tinand cont de raportul consum – performanta placuta iese f.f. ok!! Dar daca mai introducem in ecuatie si elementul numit PRET placa iese incredibil de prost. Am vazut ca un 750Ti se vinde cu 750lei mai peste tot, si aici vb de placi facute de Palit. Pai oameni buni, cu 750lei sunt “n” variante de placi care pot fi luate, si care sunt net superioara fata de junghiul asta mic care dupa cum arata are clar are un cost de productie nesimtit de mic fata de pretul de vanzare.
Felicitari pt review LAB501, sunteti remarcabili, ca de obicei 🙂
AMD momentan sufera si de criza mining-ului. 😀
Am vazut ca pe Newegg se vand R9-209X-urile cu 899$, indiferent de racire. Si alea stock si alea custom, ba chiar era si una cu waterblock, tot la 899. Asta in conditiile in care, tot pe Newegg, un 780Ti nu sarea de 700$. Cam naspa pt gameri 😀
Sper sa nu descopere minerii ca si astea main stream merg combinate intr-un fel sa creasca preturile si pe segmentul asta.
R9-290X, pardon.
Multumim pentru Review !
No Comment.
“Pretul pentru care vom putea gasi Geforce GTX 750 Ti in magazine este 639 RON, ceea ce poate parea un pret prea mare judecand dupa aspectul si complexitatea placii” – Eu nu am vazut in RO nicaieri 750 ti sub 680 lei. Si da e e un pret mult prea mare pt ce ofera. Probabil ca de data asta suma lacomiei celor de la NVidia a importatorilor si a resalerilor sa nu mai fie platita de consumatorul autohton
Acesta este pretul comunicat de Nvidia Romania. Mai departe…
Este destul de OK placa video. Nu este o solutie pentru un timp mai indelungat dar este un model demn de luat in considerare
Felicitari pt articol si nu in ultimul rand pt obiectivitate !
Azi se pot gasi mai multe modele 750Ti, toate overclock-ate la preturi intre
665-690 lei iar pretul va fi in scadere zilele viitoare.
Avand in vedere ca eu cu 650Ti plus 6300FX joc orice in high/very high/ultra pe monitor de 27″ in full hd, iar placa asta este cu 25% mai rapida decat 650Ti o consider o investitie inteligenta cand va ajunge sub 650 lei iar placa veche o voi vinde cu 400-450 lei.
Bogdan @ poate in visele tale cele mai bune 650ti duce “high/very high/ultra” full HD
Dan@ ai tu placa asta ca sa-mi spui cum joc eu? Crezi ca la un monitor de 27″ as tine o placa video cu care sa nu pot juca in fullhd si macar high?
Iar pentru stiinta ta o sa-ti spun si ce setari am in nvidia control panel 3d settings: anisotropic filtering 8x, antialiasing fxaa – on, antialiasing 16xq
csaa, antialiasing transparency 4x supersample, texture filtering – quality, triple buffering on, vertical sync on. Iar jocurile de care vorbesc sunt call of duty ghost, battlefield 4, batman arkham origins, lost planet 3, splinter cell blacklist. fifa 14, need for speed rivals ca sa vorbim doar de ultimile jucate. Asa ca …larevedere.
Scuze pentru unele greseli de scriere din postarea de mai sus dar eram nervos din cauza faptului ca unii isi dau cu parerea despre lucruri pe care nu le detin.
vad ca te-a atacat un pic parerea mea :)), ai muncit un pic sa-mi dai replica aia stufoasa . Crede-ma ca mi-au trecut prin mana cam toate seriile de la nvidia, plus o gramada de la Ati. 650ti este cam egala sau chiar un pic mai slaba ca HD7850 din cate cunosc eu. Coincideta face ca acum sa am un 7850 in cutie. Absolut nici un joc mai nou nu duce full hd cu setarile alea de le zici tu, cel putin nu cu un fps jucabil. Deci…cine vorbeste aiurea in tramvai ?
Mama ce misto ar fi sa continuati discutia tehnic, dar fara sa va certati…
Nu este nici o cearta dar “colegul” Dan merge pe principiul ” daca eu sunt impotent sigur esti si tu”. Si eu am avut toate seriile Nvidia de la GeForce2/3/4200/5600GT/6600GT/7600GT/8600GT/9600GT/250Ti/450Ti/550Ti/650Ti dar conteaza si ce mai ai in sistem in afara de placa video. Eu schimb placa video anual si in momentul in care ma obliga sa joc pe mediu, la revedere, alta la rand. Pana acum nu a fost cazul dar fiindca s-a facut un an si 3 luni de cand o am o voi schimba cu 750Ti sau 660. Astea fiind spuse propun sa ne oprim aici.
Chiar nu inteleg de ce isi ia lumea 650ti si 750ti, un 560ti nu este mult mai ieftin si poate chiar egal sau mai bun ca cele 2 mentionate?
Am asteptat aceste modele de placi sa vina cu capabilitate SLI , sunt f dezamagit pentru ca imi planificasem sa cumpar doua de la EVGA sa imi inlocuiasca SLI-ul de 450 care timp de 3 ani si-a facut treaba mai mult decat ok.
Sper sa se lanseze si un model de 750TI Boost cu posibilitate SLI. Imi voi achizitiona sigur doua.
ovidiu@ poti sa-ti cumperi acum doua 660 gtx, se gasesc in jur de 750 lei/bucata.
@kevin: un GTX 560Ti second hand poate este mai ieftin decat un GTX650/650Ti/750/750Ti. Din cate stiu (poate ma insel) GTX 560Ti nu se mai prea comercializeaza. Oricum avea (are?) un pret mai piperat decat au acum placile mentionate mai jos:
GTX650Ti @ 500 RON (scump parerea mea)
GTX650Ti Boost @ 600-700RON?(Nu gasesc momentan pe stoc 🙂 )
GTX750 @ 470-500 RON (Mie mi se pare chiar OK pretul, ajungang la pretul unui 260X, performanta asemanatoare din ce review-uri am gasit iar consumul mult mai mic. Parerea mea.)
GTX750 Ti @ 650RON
Pe langa faptul ca are pretul destul de mare, nici nu am gasit nici macar o ipostaza in care un GTX 560Ti sa poata mai mult ca un GTX 650Ti BOOST, GTX 750, GTX 750Ti. Eventual o idee mai putin sau la fel de mult cu un GTX 750. Intr-adevar depaseste GTX 650Ti.
Si urmand logica, mai bine cumperi ceva nou, cu o tehnologie mai noua, un consum mult mai mic si care inca mai are sanse sa prezinte imbunatatiri prin intermediul driverelor decat ceva invechit care in curand o sa piarda si putinele beneficii care le mai primeste (daca mai primeste) de la noile drivere.
@matose
Salutare, frumos review dar nu prea bate cu ce am gasit in alte locuri. Sper sa fie de la diferenta de setari si sper ca afirmatiile ce le fac mai jos sa fie corecte:
Acum din ce am gasit in review-ul lui matose si din alte review-uri online am ajuns la o dilema:
Pe alte site-uri de review-uri, la setari jucabile (cat sa prezinte FPS-uri suficiente pentru a putea savura jocul), diferenta intre GTX 750 (non Ti) si R6 260X devine neglijabila. Imi poti confirma si tu acelasi lucru sa imi cumpar placa linistit? 🙂 Multumesc anticipat.
Stie cineva daca astea chiar nu merg in SLI sau merg fara cablu direct prin pci-e? Eu am avut doua HD6770 care nu aveau finger de cfx si care mergeau in cfx prin pci-e. Desi multi ziceau ca nu ar merge. Un prieten are una si se gandea ca inca una ar fi buna. What say you?? 😀
Am cumparat aceasta placa cu 609 lei. O recomand impreuna cu un procesor cu minim 4-6 nuclee plus 8 Gb ram. Este cu 25-30% mai rapida decat fosta placa GTX 650TI care oricum pe sistemul meu ducea orice joc in fullhd.
Recomanzi un procesor cu minim 6 nuclee? Adica procesoare pentru servere?
nVidia nu au lansat inca posibilitatea pentru SLI prin PCI-e. Acea posibilitate este disponibila doar la AMD. Eu stiam ca doar seriile 7 si refresh merg in cfx prin pci-e.
Bogdan…..posteaza ceva performante obtinute cu gtx750 ti…..ma intereseaza aceasta placa……pentru Assetto Corsa……sper ca A-10 5700K 4×3,4 ghz..si 8 gb ram 1600….sa nu o gatuie…….merci….:)
Cristian@ Scoate aproape 3900 puncte in 3dMark Fire Strike cu ovk memorie 5600 mh si procesor 1150 mh; impreuna cu procesor amd fx 6300 si 8 gh memorie.
Ati uitat in teste de Crysis 3…
Salut, am si eu o problema. In jocurile mai noi, sau cele care consuma mai multe resurse mi se stinge ecranul, si primesc ” Check Signal Cable “. Mi-am cumparat de curand un Gigabyte gtx 750 ti windforce, si am folosit un adaptor ( VGA/DVI) pentru a conecta monitorulul la placa. Aveti idee ce se intampla?
Este porblema adaptorului, driverului sau porblema de hardware?
Specs: Gigabyte nvidia gtx 750 ti
Amd Phenom x2 454 3Ghz.
4 GB Ram
Pingback: NEWS - Placi video - Pagina 496
Pingback: nVidia lanseaza GeForce GTX 750 si GTX 750 Ti | Arena IT
Pingback: placa video
Pingback: Alegere placa video
Pingback: Pc 1500 - Pagina 3
Pingback: GALAXY GeForce GTX 750 Ti GC Review - LAB501
Pingback: Review Nvidia GTX 950 - MSI GeForce GTX 950 Gaming 2G - lab501
Pingback: Review Nvidia GTX 950 – MSI GeForce GTX 950 Gaming 2G - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube