CeBIT 2010 – Antec prezinta seria Dark Fleet

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 March, 2010.

Unul dintre producatorii mei preferati de carcase este cu siguranta Antec. Nu vreau sa par lipsit de obiectivitate, dar trebuie sa va spun din start ca detin nu mai putin de trei carcase produse de Antec (NSK 4400, Solo si VSK 2000), deci este clar ca am o parere cat se poate de buna despre producatorul american. Unul dintre motivele care stau in spatele acestei pareri pozitive este versatilitatea acestui producator, precum si capacitatea de a oferi game de produse adresate unor grupuri de utilizatori cat se poate de diferite. Personal, imi plac atat seriile New Solution, pentru raportul calitate/pret foarte bun, cat si Sonata, pentru design-ul sobru, elegant, si pentru optiunile oferite celor care doresc un sistem silentios. Pe de alta parte, Antec are o serie de carcase destinate gamer-ilor foarte bine pusa la punct, desi, evident, acestea nu sunt tocmai pe gustul meu. Cu toate acestea, sunt pe gustul unui numar foarte mare de gameri si power-useri, un numar atat de mare incat cei de la Antec s-au gandit ca acest segment ar putea beneficia de pe urma unei revigorari realizate prin introducerea de produse noi.

Ei bine, cu ocazia CeBIT-ului am putut admira nu mai putin de trei modele noi, acestea aducand in prim plan un nou tip de design marca Antec. Noile carcase sunt caracterizate in principal printr-un nivel foarte ridicat de modularitate, majoritatea pieselor componente putand fi demontate cu usurinta. Un al doilea aspect care a beneficiat de toata atentia inginerilor de la Antec este air-flow-ul, acesta fiind cu siguranta impins la extrem in cadrul acestei serii. Bineinteles, exista si dezavantaje (nu am vazut filtre de praf pe acolo, iar o carcasa de acest gen nu retine absolut deloc zgomotul emis de componentele din PC), dar acestea nu se numara printre aspectele de interes maxim pentru gameri, deci le putem trece cu vederea. Nu putem trece cu vederea design-ul, care va face su siguranta sa se intoarca cateva capete.

Antec LanBoy Air vine cu 5 ventilatoare de 120mm din fabrica, si suporta 7 ventilatoare de 120mm in plus, pentru cei care isi doresc un adevarat taifun in carcasa. Pozitia sursei si a tray-ului placii de baza poate fi schimbata, si majoritatea pieselor (panouri laterale, etc) in afara de sasiu pot fi demontate. Carcasa este dotata cu manere, pentru a putea fi transportata mai usor, iar side-panel-ul poate fi demontat in mai multe bucati, pentru a avea acces strict la componenta care ne intereseaza. Majoritatea suprafetei acestei carcase este alcatuita dintr-un grilaj hexagonal, pentru obtinerea unui air-flow cat mai eficient.

.

.

Antec DF-85 este varful de gama al seriei Dark Fleet, noua serie de carcase de gaming de la Antec. De data aceasta nu mai avem de-a face cu o carcasa complet “perforata”, DF-85 fiind construita din otel, in timp ce side-panel-ul beneficiaza de un geam, pentru un plus de spectaculozitate. Spectaculos este cuvantul care descrie cel mai bine aceasta carcasa uriasa, dotata cu trei fan-uri de 120mm doar pentru intake-ul frontal. In spate gasim doua ventilatoare de 120mm (Antec TriCool, evident), iar deasupra vajaie doua ventilatoare de 140mm. In cazul in care nu va ajung cele 7 ventilatoare cu care este dotata aceasta carcasa din fabrica, puteti sa mai montati un ventilator de 120mm pe panoul lateral, in dreptul placilor video, sau puteti folosi un sistem de racire cu apa. Alte optiuni deosebit de interesante sunt modul in care putem avea acces la cele trei ventilatoare frontale, dar si la unitatile de stocare din spatele lor (toate piesele de pe partea frontala a placii se pot monta/demonta foarte usor), docking station-ul pentru SSD-uri din partea superioara a carcasei, precum si cele 7 sloturi de expansiune care permit realizarea unor configuratii multi-card in conditii lejere. De altfel, in DF-85 pot fi folosite placi video cu o lungime de pana la 318mm, fara a avea probleme cu spatiul.
.


.

Modelul DF-30 este mezinul seriei Dark Fleet, destinat celor care isi doresc o carcasa spectaculoasa, dar nu vor sa reorganizeze mobila din sufragerie pentru a ii face loc. DF-30 dispune de doua ventilatoare de 120mm pentru intake-ul frontal, care, la fel ca si in cazul fratelui mai mare DF-85, pot fi montate sau demontate cu usurinta, pentru un acces foarte facil la HDD-uri, un ventilator de 120mm pentru exhaust, un ventilator de 140mm montat in partea superioara a carcasei, docking station pentru SSD in partea superioara (Fleet Swap, cum ii spun cei de la Antec) si evident, panou lateral cu geam.
.


.

Nu am apucat sa vedem noul Antec Signature 1200, care va veni cu certificare 80 Plus Gold, insa cei de la Antec ne-au asigurat ca este in productie, deci in curand vom vedea Signature peste 1000W. Ne-am clatit insa ochii cu Antec TruPower Quattro de 1200W, precum si cu noul model Antec CP-1000, o sursa de 1000W cu certificare 80 Plus, un design iesit din comun si un pret mai mult decat prietenos. Datorita formatului atipic, CP-1000 beneficiaza de o racire foarte buna a componentelor pe care le contine, dar este compatibila doar cu anumite carcase Antec. Evident, un aspect putin important pentru majoritatea utilizatorilor de surse de 1000W.
.

Comentarii

3 comentarii la: CeBIT 2010 – Antec prezinta seria Dark Fleet

  1. Laurentiu a scris pe:

    DF-30 pare sa aiba la baza, mult laudatul 300!

  2. Tile a scris pe:

    Sincer nu inteleg de ce Antec o tin tot pe aratura in materie de carcase. La seria Dark Fleet o fereastra simpla rectangulara era de ajuns si sincer nu inteleg de ce au pastrat aceasta reminiscenta de la seria Hundred. Sunt curios sa vad daca Antec au mai imbunatatit la capitolul interioare, capitol care face sau desface o carcasa.

  3. Jose Fernandez a scris pe:

    I really enjoyed the blog post. It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained!

Lasa-ne un comentariu: