Computex 2016 – GSkill Overclocking

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2016.

GSkill Overclocking

 
Desi vremurile de aur ale overclocking-ului au apus de mult, iar editiile Computex-ului si CeBIT-ului unde fiecare producator important avea la stand cel putin un demo cu azot lichid sunt acum simple amintiri, exista si producatori care au decis ca vor sustine fenomenul pana la sfarsit. Anul acesta am putut vedea demonstratii de overclocking in doar doua stand-uri (Galax si GSkill), iar acestia din urma si-au construit intregul stand pentru a pune accentul pe overclocking, ca un omagiu adus acestei pasiuni care ne-a facut pe multi dintre noi sa intram in acest domeniu.

Pentru al 5-lea an la rand, stand-ul GSkill a gazduit World Record Stage, adica o scena unde mai multi overclockeri de calibru, reprezentand diverse brand-uri, s-au intrecut in a obtine cat mai multe recorduri mondiale. Aici l-am putut admira pe Kingpin aratand pentru prima data in public un sistem de racire cu azot lichid cu circuit inchis si tot aici am vazut 12 noi recorduri, obtinute de Team AU, Sofos, Dancop, Hiwa, Splave si Benchbros. Recordul pentru cea mai mare frecventa de memorie a fost atins de catre Splave cu ajutorul unei placi de baza Asrock Z170M OC Formula, acesta reusind sa impinga memoriile GSkill pana la DDR4 5149. Un record a fost obtinut pe o placa de baza MSI, 4 recorduri pe placi de baza Asus si nu mai putin de 6 recorduri cu ajutorul placilor de baza GIGABYTE X99 si Z170.

Tot la stand-ul GSkill a avut loc si cea de-a 3-a editie a campionatului GSkill OC World Cup, unde 6 participanti s-au infruntat in 4 benchmark-uri pe parcursul a 5 zile. GSkill World Cup se numara printre ultimele competitii live de overclocking, calificarile avand loc online intre aproximativ 30 de overclockeri iar finala live intre 6 overclockeri. Chiar daca nu se poate compara in dimensiuni si amploare cu campionatele mondiale de overclocking din vremurile de aur, unde sute de oameni participau in calificari, GSkill World Cup ramane una dintre ultimele competitii live de profil, unde pasionatii de overclocking isi pot demonstra maiestria in fata celor care viziteaza Computex-ul.

Anul acesta competitia a fost castigata de Splave, din SUA, urmat de Dancop, din Germania si Lucky Noob din Indonezia. Romania a fost reprezentata de Alex@Ro, care a ocupat locul 4, urmat de Hazzan, din Indonezia si W1zzerty din Franta. Fiind vorba despre a doua competitie live a lui Alex, clasarea este destul de buna, as zice eu, si poate la anul vom vedea rezultate si mai frumoase din partea compatriotului nostru.

 
2016World-Record-Stage-list

1

2

3

4

5

6

GSKILL-WC-01

GSKILL-WC-02

GSKILL-WC-03

GSKILL-WC-04

GSKILL-WC-05

GSKILL-WC-06

GSKILL-WC-07

GSKILL-WC-08

GSKILL-WC-09

GSKILL-WC-10

GSKILL-WC-11

GSKILL-WC-12

GSKILL-WC-13

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: