DFI LanParty DK X58 T3EH6 & DFI LanParty UT X58 T3EH6

Scris de: , in categoria: Stiri, in 31 December, 2008.

Se pare ca DFI refuza sa intre in concediu si sa se bucure de venirea noului an, in schimb saluta acest eveniment prin completarea gamei de produse destinate procesoarelor Core i7. Cu ceva timp in urma va anuntam aparitia minionei LP JR X58, o aparitie foarte interesanta in peisajul placilor cu socket LGA1366. Ei bine, producatorul a anuntat ieri intregirea gamei LanParty, lansand DFI LP DK X58, alaturi de DFI LP UT X58 (anuntata cu ceva timp in urma). Aceste doua modele vor fi cu siguranta cele mai cautate de catre overclockeri in urmatoarea perioada, asa ca nu ar strica sa aruncam o scurta privire asupra lor.

DFI LanParty UT X58-T3EH6

Lansata oficial cu ceva vreme in urma, nava amiral a celor de la DFI vine cu o serie de specificatii destinate segmentului high-end. Astfel, este folosit un VRM digital in 8 faze pentru alimentarea procesorului, zona socket-ului fiind mai aerisita decat in cazul altor placi de baza cu X58. Evident, placa ofera suport pentru configuratii 3 Way SLI, cele 3 sloturi PCI-E 2.0 putand functiona in regim X16/X16 sau X16/X8/X8. Printre alte feature-uri merita amintite posibilitatea alimentarii a 8 ventilatoare de sistem, prezenta led-urilor de diagnostic si, desigur, a butoanelor de Power si Reset on-board. O aditie interesanta este reprezentata de modul in care se efectueaza resetarea BIOS-ului, denumit acum EZ Clear. Astfel, apasand simultan butoanele de Power si Reset se efectueaza aceasta operatie, fara a fi necesara prezenta unui buton dedicat pentru aceasta actiune. Deja pe forumurile extuziastilor au inceput sa apara rezultate interesante obtinute cu aceasta placa si imaginea unui nou succes marca LanParty UT se profileaza destul de clar la orizont.

DFI LanParty DK X58-T3EH6

Modelul LanParty DK reprezinta noutatea anuntata oficial ieri, fiind o placa accesibila destinata overclockerilor. DK-ul prezinta multe dintre caracteristicile fratelui mai mare ( posibilitatea realizarii configuratilor de tip 3 SLI, EZ Clear, etc) dar si cateva diferente majore. In primul rand sistemul de racire al IOH-ului si al mosfetilor este diferit, dar si sistemul de alimentare al procesorului. Astfel, DK-ul este dotat cu un etaj de alimentare clasic, in 6 faze, similar altor modele de placi de baza cu X58. Daca UT-ul va fi nava amiral al celor de la DFI pentru Intel Core i7, DK-ul va fi cu siguranta preferata entuziastilor, datorita pretului mai mic de achizitie.

Comentarii

3 comentarii la: DFI LanParty DK X58 T3EH6 & DFI LanParty UT X58 T3EH6

  1. SIlenium a scris pe:

    De undea s putea cumpara asemenea placa de baza din romania?!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    IT Direct sau Torent, in momentul in care le aduc la noi.

  3. SIlenium a scris pe:

    OK merci .!;)

Lasa-ne un comentariu: