IDF 2013 – Strategie agresiva de preturi pentru Baytrail

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 September, 2013.

In cea de-a doua zi a IDF13 am putut intelege mai bine strategia Intel in ceea ce priveste Baytrail, device-urile care il vor incorpora precum, preturile dar si compatibilitatea software. Pentru asta, i-am putut auzi pe Kirk Skaugen (Senior VP, General Manager PC Client Group), Doug Fisher (Corporate VP, General Manager Software & Services Group) si Dr. Hermann Eul  (Corporate VP, General Manager Mobile & Communications Group).

 

_MG_3572

_MG_3575

_MG_3576

 

De Baytrail-T am mai vorbit si am vazut ca promite mult din punct de vedere al performantelor si al consumului, iar arhitectura Silvermont ce sta in spatele acestuia o vom trata separat. Partea interesanta este faptul ca Intel doreste sa fie foarte agresiva cu preturile la noile tablete si dispozitive 2 in 1 echipate cu Baytrail.

Vom putea gasi pe piata tablete incepand de la 199$ iar dispozitive 2 in 1 de la 349$. Pentru a arata si cateva pe care le vom vedea incepand cu luna octombrie, Dr Hermann Eul a avut pe scena 2 invitati.

Prima data a urcat Jerry Shen (CEO ASUS), care ne-a prezentat Transformer Book T100 care este un dispozitiv 2 in 1 destinat sa inlocuiasca familia entry-level eeePC. Acesta va costa 349$ pentru varianta cu stocare 32GB, va avea un ecran 10.1″ IPS multi-touch cu rezolutie 1366×768, chipset quad-core Baytrail-T si va veni cu Windows 8.1 instalat.

Mai departe Neil Hand (Vice President DELL) ne-a aratat o tableta din gama Venue ce va fi motorizata tot de noul chipset Baytrail-T, dar momentan nu se cunosc mai multe detalii despre aceasta inafara de diagonala ecranului care este de 8″.

 

_MG_3585

 

_MG_3593

_MG_3595

 

La inceputul anului viitor vom vedea Merrifield, adica tot arhitectura Silvermont numai ca portata pentru smartphone iar ceva mai incolo va aparea urmasul lui Baytrail – adica Airmont pe 14nm.

Daca pentru 2 in 1 de buget am mentionat faptul ca vom avea Baytrail, pentru categoria Ultrabook avem procesoarele bazate pe nucleul Haswell si care costa in jur de 999$.

 

_MG_3598

_MG_3599

_MG_3601

 

In 2014 va aparea Broadwell, urmasul lui Haswell, fiind totodata si primul procesor bazat pe tehnologia de 14nm. Ca si Haswell,  acesta a fost proiectat in primul rand pentru un consum energetic cat mai redus dar nesacrificand performanta. Asta ne va permite sa vedem Ultrabook-uri 2 in 1 functionand fanless, devenind totodata mai usoare si mai performante. Ca un demo, am putut vedea cum la acelasi nivel de performanta Broadwell consuma 4.8W in timp ce Haswell consuma 6.8W, asadar o reducere de 30% in ceea ce priveste consumul. Nu suna rau, nu?

 

_MG_3615

_MG_3622

 

Keynote-ul celei de-a doua zile a IDF a fost incheiat de Doug Fisher care ne-a vorbit de eforturile si R&D-ul alocat de Intel pentru dezvoltarea platformei Google pe procesoarele Intel: Android si ChromeOS. In cazul Android s-a optimizat mult sistemul de operare pentru arhitectura x86, iar noul release 4.4 “KitKat” ar trebui sa intareasca aceste spuse impreuna cu niste facilitati ce se anunta interesante (cum ar fi suportul nativ pentru tehnologia Intel QuickSync). Dezvoltarea ChromeOS merge si ea foarte bine, in cadrul evenimentelor fiind prezentate doua noi modele de Chromebook (Acer si HP) precum si un Chromebox (ASUS) bazate pe procesoare din familia Haswell.

 

_MG_3631

_MG_3637

_MG_3638

 

Comentarii

Un comentariu la: IDF 2013 – Strategie agresiva de preturi pentru Baytrail

  1. Alin a scris pe:

    Cand am vazut “Fanless” la Broadwell am avut un orgasm.

Lasa-ne un comentariu: