Nvidia GeForce GTX 1060 se lanseaza pe 19 Iulie

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Stiri, in 7 July, 2016.

GTX 1060

 
Imi este atat de dor de vremurile in care hardware-ul era hardware, iar alte domenii aveau prea putine influente asupra modului in care companiile noastre preferate isi pozitionau produsele pe piata sau isi organizau lansarile. Pe vremurile cand o lansare era chiar lansare, iar leak-urile erau chiar leak-uri, nu zvonuri controlate atent si migalos de catre producator. Vremurile acelea au apus de mult, iar mult iubitii nostrii producatori de hardware au imprumutat obieceiurile altor companii, din alte domenii.

Si uite asa am ajuns sa avem lansari cu public, produse anuntate cu cateva saptamani inainte de lansarea, cu fotografii, specificatii si tot ce trebuie. In fond, daca asa se creeaza hype in jurul telefoanelor mobile de ce nu s-ar aplica reteta si in cazul hardware-ului… Sincer, eu nu sunt un mare fan al acestor strategii, pentru ca simt ca stirbesc din eforturile pe care noi le facem pentru a va prezenta review-uri in ziua lansarii. Cu toate acestea, m-am gandit ca in loc sa va luati dupa toate “leak-urile” de pe net, mai bine va prezentam cifrele oficiale, ca sa stiti la ce sa va asteptati.

In urma cu cateva luni Nvidia dezvaluiau noua familie de placi grafice, nume de cod Pascal, in cadrul unui eveniment cu public organizat in Austin, Texas. Am putut vedea acolo cum arata placa, am aflat cateva specificatii pentru GTX 1080 si doar cateva detalii despre GTX 1070. Au urmat lansarea lui GTX 1080 si lansarea lui GTX 1070, modele performante care se adreseaza zonei de pret cuprinsa intre 379 si 699 USD.

 
Specs
 
Astazi cei de la Nvidia au anuntat urmatorul model al seriei, pe numele sau GTX 1060. Acesta este bazat pe o versiune mai mica de Pascal, mai precis nucleul GP106, este dotat cu 1280 shadere, 6GB memorie DDR5 si o magistrala de memorie de 192 de biti. Nucleul grafic este tactat la 1700 MHz (boost clock) in timp ce memoria GDDR5 este tactata la 2000 MHz, la fel ca si in cazul lui GTX 1070. Conectica este similara cu ceea ce am putut vedea in cazul fratilor mai mari, iar TDP-ul declarat este de doar 120W.

Desi GTX 1060 urmeaza linia de design trasata de fratii sai mai mari, sistemul de racire nu este acelasi, GTX 1060 avand un PCB mai scurt decat racirea. Placa va fi lansata pe 19 Iulie, iar pretul de pornire anuntat de catre Nvidia este 249 USD, in timp ce varianta Founders Edition va costa 299 USD. Tinand cont de cum au evoluat preturile in tara noastra in cazul lui GTX 1080 si GTX 1070, probabil vom vedea primele implementari in magazine la ~1700 RON. Totusi, cei de la Nvidia ne-au comunicat un pret de 1279 RON pentru implementarile custom care ar trebui sa fie disponibile in magazine in momentul lansarii, sa speram ca vom vedea acest pret si in magazine.

GTX 1060 a aterizat pe masa noastra de teste cu ceva timp in urma, prin urmare va invit sa stati cu ochii pe LAB501 pe 19 Iulie pentru un review complet. Stim cu totii cum s-au comportat primele modele din seria 10×0, iar in curand vom afla ce au de oferit cei de la Nvidia in segmentul mainstream.
 

Intro

Prezentare-01

Prezentare-05

Prezentare-08

Comentarii

5 comentarii la: Nvidia GeForce GTX 1060 se lanseaza pe 19 Iulie

  1. Artanis a scris pe:

    Review, review ? 🙂

  2. io a scris pe:

    Astazi la ce ora?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Review astazi dupa-amiaza cand se ridica NDA-ul.

  4. io a scris pe:

    Pentru nerabdatori se poate o ora???

  5. Dan. a scris pe:

    Azi la 16 se ridica NDA-ul pentru cei nerabdatori.

Lasa-ne un comentariu: