BitFenix Shinobi XL – Review
In interior lucrurile raman simple, layout-ul fiind cel clasic, necompartimentat. Din fericire, nivelul de calitate al constructiei este ridicat si aici, adica nu se gasesc muchii ascutite ori elemente care sa flexeze sau sa joace. Daca aceste doua aspecte le-am remarcat si in cazul lui Storm Trooper, singura diferenta majora o reprezinta modul de prindere al device-urilor, care se face printr-un mecanism tool-less in cazul lui Shinobi XL, contrastant cu filosofia “totul se prinde in suruburi” adoptata de CM Storm.
Si chiar este singura singura diferenta majora intre cele doua carcase la interior, pentru ca si din punct de vedere al modularitatii avem din nou o singura optiune, aceeasi de fapt: montarea custilor pentru HDD-uri fie transversal, fie longitudinal. Iar din punct de vedere al spatiului Shinobi XL nu sta rau, putand gazdui 5 device-uri de 5.25″ si 7 device-uri de 3.5″ sau 8 device-uri de 2.5″ folosind un adaptor 5.25″ -> 2.5″.
In apropierea zonei placii de baza se gasesc si orificiile destinate wire-management-ului, acoperite cu un cauciuc subtire si foarte moale care nu va pune absolut nicio problema in asamblarea calculatorului. Aceste garnituri de cauciuc reprezinta in opinia mea cea mai enervanta problema a carcasei, pentru ca ele ies din orificiul pe care ar trebui sa-l acopere odata cu cablul de la sursa. Bineinteles ca poate fi fixat la loc, dar nu e nicio placere sa faci asta de fiecare data cand folosesti inca un cablu de alimentare; poate ar trebui ca BitFenix sa foloseasca un cauciuc ceva mai tare ca sa evite aceasta problema.
Comentarii
Bine mey Nene, parerea mea e ca’s prea multe ventilatoare puse pe carcasa prietenului tau, 2 fata 1 spate 1 sus si mere fisca sau si mai ghine, 2 jos, 1 fata, 2 sus. In rest, felicitari si sa ne vedem la mare.
Pe cand un test cu cea mai buna pozitionare a ventilatoarelor intr-o carcasa?
La ora actuala Bitfenix Shinobi XL este the best of the best datorita unui layout interior simplu si bine gandit care permite instalarea fara probleme a 2 circuite de watercooling si organizarea unui flux de aer eficient.
Cam cat cantareste tot sistemul?
Aproximativ 14,5 kg. Numai carcasa are 12,5kg.
Am avut ocazia sa montez un sistem intr-o carcasa Bitfenix. Sunt solid si, asa cum spunea Tile, simple si bine gandite.
Frumos articol, bun pentru cei dornici sa-si puna banii pe un Bitfenix. Kudos!
Un site binecunoscut a acordat calificativ slab acestei carcase. Review-ul lor este unul foarte slab si sa le fie rusine.
Nu prea sunt de acord cu introducerea asta, explicati-mi va rog de ce credeti ca piata carcaselor este asa de bine dezvoltata, mai ales la noi!
De ani de zile ma confrunt cu acelasi problema: ce carcasa sa aleg, ca nu se gasesc la noi carcase ca lumea!
Va rog sami recomandati o carcase mini itx/DTX ca lumea! Ca in Romania sigur ca nu gasesti. In afara de CoolerMaster Elite 120, si Silverstone SG05 carcasele DTX in Romania sunt inexistente. De exemplu nu se poate cumpara aproapa in nici un magazin carcase Lian Li.
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube