Bitfenix Survivor

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 February, 2012.


.

Un alt aspect apreciat de cei pasionati de wire-management este spatiul de 2.5cm dintre panoul pe care este asezat placa de baza si panoul lateral. Din poza de mai jos se poate observa ca am reusit sa trag aproape toate cablurile sursei prin spatele panoului placii de baza, totusi cineva cu mai multa rabdare ar fi putut face cu siguranta o treaba mai buna. Alimentarile pentru HDD / SSD precum si cablurile de semnal pot fi duse tot prin spate, in acest scop cage-urile nefiind inchise pe partea din spate.

Sistemul montat in carcasa este urmatorul: Intel Core i5 2400s, Gigabyte P67X-UD3R3, 2x4GB Exceleram Black Sark 1333MHz CL9, Zotac Geforce GTX 560 AMP!, Corsair Force 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB toate fiind alimentate de o sursa Seasonic X-560. Cooler-ul folosit a fost Prolimatech MegaShadow, acesta impreuna cu airflow-ul creat de cele 2 ventilatoare de 200 mm si 700 rpm avand telul sa tina caldura procesorului in frau.

Procesorul a fost usor overclockat pana la 2900 MHz pastrand tensiunea de alimentare default (~1.06v) in testul practic (Prime95 Blend) nedepasind 60 grade chiar si cu carcasa inchisa. Temperaturile au mai scazut un pic atunci cand am intors coolerul la 90 grade fata de cum e in poza, astfel ventilatorul superior poate trage aer prin toata suprafata cooler-ului.

Sursa e extrem de silentioasa, procesorul sta fanless multumita contributiei celor 2 ventilatoare de 200 mm care abia se invart nefacand nici un zgomot, asadar problema a ramas acum la HDD (care oricum se opreste daca nu este accesat) si la placa video care e singurul lucru zgomotos in momentul de fata (astept cu nerabdare un Radeon HD 7770 fanless 🙂 ).

Carcasele midi-tower au de obicei probleme cu placile video de dimensiuni mari (Radeon HD 6990, Geforce GTX 590, etc), dar din cate se observa Bitfenix Survivor nu are aceasta problema. Datorita cage-ului din superior care a fost scos, acum putem monta un Radeon HD 6990 pe placa de baza fara nici o problema!

.

Comentarii

10 comentarii la: Bitfenix Survivor

  1. Florin Nitu a scris pe:

    Eu nu prea inteleg asta: “Panourile laterale se monteaza si demonteaza extrem de usor destul de anevoios pentru ca trebuie indepartate cate 2 suruburi pentru fiecare parte.”
    Pana la urma e usor sau greu?

  2. matose Post author a scris pe:

    Nu este usor, am modificat acum in text. Multumim de avertizare!

  3. alex a scris pe:

    Super review….sunt innebunit dupa carcase, daca as putea le-as schimba saptamanal, dar probabil as ajunge in scurt timp in faliment
    🙁

  4. High Octane a scris pe:

    Ai PM pe Crazy PC. Cateva intrebari legate de AirLive N.Power.

  5. Ionutz a scris pe:

    Am si eu una, din pacate nu sunt foarte multumit datorita sistemului de prindere al HDD-urilor, am doua Hdduri de 500GB ( Samsung F1 si F3 ) unde F3 vibreaza urat de tot, si e foarte enervant. Trebuie sa stau cu capacul lateral desfacut si cu sina aia unde este prins HDD putin mai in fata ca sa nu mai vibreze asa tare ( HDD-ul nu caraie, doar vibreaza mult)

  6. Ionutz a scris pe:

    @ Dimensiunile 230 x 502 x 510 mm nu sunt cele reale, de exemplu 230mm avem cu tot cu ornamentele acelea din plastic, fara ele avem ~ 200mm, la fel si cu celelalte…

  7. Au niste linii foarte frumoase carcasele Bitfenix. Imi pare rau ca nu am apucat sa vad mai repede modelul asta, fiindca am apucat de mi-am cumparat un Cooler Master 🙁

  8. al a scris pe:

    Fix: nu duc intodeauna la un profitabilitate.

  9. Hyadum a scris pe:

    Costa 350 lei acum pe la majoritatea magazinelor.

  10. m4riu5 a scris pe:

    Imi trebuie racirea mai buna ,am vazut ca cei de la lab501 nu prea folosesc carcasa,scheletele acelea ,daca se gasesc ,unde si ce pret?

Lasa-ne un comentariu: