C2N14 – O carcasa romaneasca

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 October, 2015.

Concluzii

 

Nu pot spune ca avem de-a face cu o revolutie in domeniu, insa pot spune cu siguranta ca ideea este interesanta si ar avea destul potential daca ar fi preluata de un producator consacrat de carcase. Cu siguranta ar arata cat se poate de interesant cu toate finisajele la nivelul unui produs de fabrica.

Ideea care sta la baza acestui proiect are un potential foarte mare. Desigur, am mai vazut carcase impartite in compartimente separate (excelentele P180 si Define XL imi vin acum in minte) insa aveam de-a face cu un compartiment inferior dedicat sursei si prin urmare nu utilizam la maxim convectia aerului.

In cazul lui C2N14, lucrurile stau putin altfel, compartimentul central fiind gandit pentru a maximiza acest principiu. Nu in ultimul rand, faptul ca panoul central este modular este foarte interesant. Cei care utilizeaza multe hard-disk-uri vor lasa acolo spatiu suficient pentru acestea, in timp ce utilizatorii putin mai moderni, care folosesc un SSD si un hard-disk de capacitatea foarte mare, pot beneficia de un spatiu mult mai mare in compartimentul central, in conditiile in care cele doua zone vor fi in continuare separate din punct de vedere al air-flow-ului.

Per total, C2N14 prezinta suficient potential incat sa merita atentia producatorilor de carcase. Cine stie, poate in curand vom cumpara o carcasa Antec, Corsair, Fractal sau InWin bazata pe conceptul unui roman. Pana atunci, daca doriti sa investiti in acest proiect, sa il produceti sau sa il sugerati producatorilor de carcase, il puteti contacta pe autor, Dumitrache Constantin, pe telefon (0740.192.820) sau mail ( dumy202002 [at] yahoo [.] com )

 
IMG_20150610_204121227

Comentarii

24 comentarii la: C2N14 – O carcasa romaneasca

  1. bloodindark a scris pe:

    sa fim seriosi , arata oribil

  2. globula_neagra a scris pe:

    Pentru un proiect handmade are potential
    -bracket-uri pentru filtre de praf si un design cat mai slim pentru acestea
    -cam ciudata alegerea ca exaust-ul sursei e amplasat in interiorul carcasei, ar putea aduce cateva grade gratuite in cadru unei sesiuni de gaming

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Exhaustul sursei e în exterior pe laterala cu geam.

  4. AdrianP a scris pe:

    Este o inovatie in domeniu, si fara indoiala pe masura caracaselor din Vest dpdv functional.Sufera insa la estetica, unde e clar ca autorul are o gandire inginereasca, si l-ar ajuta contributia unui designer sau artist.Productia, probabil bazata pe parti stantate si nituite sau sudate ar putea fi facuta si in Romania fara probleme.

    Articolul in sine ar beneficia de niste imbunatatiri la :
    “Atat latura inferioara cat si latura inferioara sunt dotate cu cate doua ventilatoare de 14cm” si alte asemenea.

  5. Lawrence a scris pe:

    Pentru stadiu beta, carcasa se prezintă bine.
    Principiul după care e construită(a.k.a gândită pentru airflow și mișcarea curenților de aer) este un aspect foarte important. Practic, ar putea facilita configurații fanless sau watercooled cu ventilatoare la RPM cât mai mic.

    Compartimentul sursei ridică un semn de întrebare. Personal, o gaură pe laterala cu plexiglas arată oribil, o idee ar fi să facă un sistem de evacuare, a.k.a. o ”conductă” cu o fantă spre exterior, mai subtilă, dacă înțelegeți la ce mă refer.

    Să sperăm că domnul Constantin va primi suport și finanțare de la o companie consacrată, pentru că, conceptul este chiar ok. Sincer, are un aer de NZXT. prototipul ăsta.

  6. Cristi a scris pe:

    Personal nu as vrea butonul de oprire al sursei sa fie blocat de un panou, am patit sa se verse bauturi pe carcasa cu ventilatoare sus, nu e placut. Poate ar trebui incorporata cumva sursa in panou, sau inclus si un buton la acel prelungitor. Cablurile alea nu sunt prea usor de scos in general.
    Imi plac rotile, dar ar trebui sa le poti bloca. Sau sa fie doar 2 cum au unele frigidere, mai ales daca sta pe birou cum e in poze.

    In rest, multa bafta.

  7. Foarte fain!
    Pentru un efect sporit al flowului de aer as recomanda o unaltime putin mai mare la carcasa.Apoi gaurile laterale si din fata trebuie sa fie cat mai putine.
    Sursa s-ar putea amplasa in partea de sus, deasupra in compartimentul unitatilor de stocare, cu sacrificiul montarii ceva mai joase a eventualei unitati optice. Hardurile moderne si SSD’urile nu se incalzesc excesiv, nu mai incalzim pranzul pe ele :).
    Adevarul este ca nici o sursa adevarata nu se incalzeste cine stie ce daca este proportionata corect cu restul systemului.

  8. fubu a scris pe:

    E un start foarte bun! Ca unii nu sunt capabili sa inteleaga ca este un prototip si trebuie privit doar din prima formelor, compartimentarilor si a aranjarii e alta chestiune!

    Pe mine m-a convins, depinde si pretul acum!

  9. Din pacate asa se intampla in Romania, o idee cu potential nexploatata suficient iar produsul final pare o jucarie de prost gust.

    Nu se remarca prin mai nimic cu adevarat aceasta carcasa, prin comparatie oricine se poate uita la moderii de dincolo care modifica case-uri incat la final nu mai au nicio legatura cu carcasa initiala si sunt lucrari foarte complexe.

    Decat sa prezinti un produs nefinisat care are iz de lucratura din topor mai bine iti faci o echipa din pasionati care sa te ajute sa scoti un produs final unu singur dar finisat si atractiv.

    De asta inventiile romanesti, foarte multe dintre ele, si Romania si multe lucruri care se fac in romania au devenit sinonimul NEFINISAT si DIN TOPOR.

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Din păcate unii se pare ca nu înțeleg ideea de prototip. Aici nu discutam despre modding ci despre o altă arhitectură pentru carcase… Nu despre un produs ci despre o idee…

  11. Monstru Post author a scris pe:

    Fubu – nu cred ca se poate pune problema de preț acum. Acesta ar depinde de fabrică, materiale alese, brand, etc. Oricum, nu văd de ce ar avea alt preț decât o carcasă normală…

  12. FeierFlorin a scris pe:

    Super tare, o sa contactez producatorul, poate pot sa il ajut, sa ma fac util cumva, pe ppartea de proiectare

  13. Tile a scris pe:

    Design-ul interior aduce noutate in segmentul carcaselor biccompartimentate. Well done sir.

  14. daniel a scris pe:

    poate ajuta …

    http://www.protocase.com/

  15. constantin a scris pe:

    Salut domnilor

    Va multumesc mult pt aprecieri si critici. Pot sa afirm, in proportie de 90%, c-am gasit un investitor, la fel de pasionat de hardware, iar vestea cea mai buna este ca vrem amandoi ca aceasta carcasa sa fie fabricata in RO, deci n-o sa vedeti pe ea scris “Made in China”, ci “Made in Romania”. Chiar daca va fi fabricata aici la noi, vom face tot posibilul ca pretul sa fie, dupa cum a spus si Monstru, cat al unei carcase normale! Si-nca ceva: produsul final va striga asa: “Sunt prea frumoasa pt a sta sub birou, stii unde-mi e locu’!” 🙂 La finalul articolului este trecuta adresa mea de e-mail, va rog, daca doriti, trimite-mi orice sugestie, oricat de ciudata ar fi ea, sau scrieti-le aici.

    Va multumesc,
    Constantin

  16. M-am tot gandit zilele astea la carcasa si la cum ar putea fi customizata.
    Cred ca acel compartiment dedicat placii de baza trebuie sa fie cel mai bine studiat pentru air-flow (jos–>sus) pentru ca acolo sunt componentele care risca sa se incinga.
    Compartimentul dedicat pentru sursa si unitati de stocare ar trebui sa fie cat mai customizabil posibil. Ma refer la posibilitatea de a monta sus sau jos sursa de alimentare, dupa preferinte. Stiu ca mai sunt si alte carcase care ofera aceasta posibilitate (dar cu aranjamentul classic in spatle carcasei) si nu ar trebui sa fie complicat prea mult acest proiect.

  17. Articolul asta imi trezeste amintiri placute. Am doua carcase incepute, insa neterminate. Una ce are la baza lemnul si una din aluminiu. Sper ca in urmatorii doi ani sa termin una din ele.

  18. constantin a scris pe:

    multumesc, enzo

    @ Mihai: succes! si la mine a durat 3,5 ani, mai ai timp 🙂

    O-ntrebare: ce ziceti, v-ar placea ca s-asamblati voi carcasa la cumparare (sa vina impachetata gen IKEA), sau ati dori ca ea sa vina gata asamblata, doar sa prindeti componentele?

  19. Ncmihai a scris pe:

    @constantin de ce nu ambele variante, uni poate vor s-o asambleze singuri, iar alti nu vor sa se chinuie, dar cei care o vor gata facuta sa plateasca spre exemplu 50-60 de lei in plus “mita” pt timp.

  20. bestbattle a scris pe:

    @Constantin: de ce yahoo mail? Cum ai certitudinea că primești mesajele celor interesați utilizând ymail?

  21. constantin a scris pe:

    @ncmihai: multumesc pt parere

    @bestbattle: nu inteleg ce vrei sa spui. nu-I ok YM?

  22. george a scris pe:

    Foarte interesanta carcasa. Felicitari Constantin! De-abia astept un test sa vedem ce temperaturi are cu o placa video adevarata in ea. Tare imi este teama ca va cam bloca airflow-ul vertical si ca ar functiona mai bine cu o presiune negativa care e pacatoasa la randul ei. Totusi, un produs romanesc care ma intereseaza si s-ar putea sa ai un client in functie de teste.

    Altfel, cam multi prostovani pe aici: da, poate ca decizia corecta dpdv al vanzarii ar fi fost o finisare mai buna pentru prezentare, dar si voi sa comentati atat pentru o varianta beta! Tare ne place sa ne-o tragem intre noi.

  23. Claudiu a scris pe:

    a acomoda este verb reflexiv; carcasa nu acomodeaza, carcasa se acomodeaza.

  24. constantin a scris pe:

    multumesc George
    ma bucur ca esti a doua persoana care vrea sa cumpere un produs romanesc, o carcasa PC 🙂
    din pacate, in mom de fata nu mai am nici un investitor, cel cu care vorbisem, a renuntat
    mergem mai departe!

Lasa-ne un comentariu: