Corsair CS650M Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 10 December, 2014.

Rezultate

 

rezultate

 

Rezultatele obtinute de Corsair CS650M sunt excelente, dovedind faptul ca soliditatea fizica a sursei o regasim si in teste. Pentru cei interesati de cifre, variatia maxima a tensiunii de +12v a fost de 1.2% iar cea de pe rail-ul de +5v a fost de 1.3%.

Desi este o sursa de 650W, CS650M a putut fi incarcata mult peste aceasta valoare, ajungand cu usurinta la 820W. Asta inseamna o rezerva de putere de 170W de la o sursa de 650W ceea ce este mai mult decat multumitor. Se pare ca in ultimul timp am avut parte numai de surse care ne uimesc, chiar daca acestea fac parte din segmentul entry-level sau mainstream.

 

Comentarii

31 comentarii la: Corsair CS650M Review

  1. Danny a scris pe:

    409 RON la 650 W si scrii laudele astea? oaw, daca iti dau la test sursa mea luata de pe amazon la 350 RON si 850 W in aprilie 2013,care functioneaza cate 16 ore/zi de atunci fara nici o problema ce o sa faci? o sa ii scrii osanale?

  2. Monstru a scris pe:

    Nu o sa iti vina sa crezi…descoperirea secolului…lucrurile sunt mai ieftine pe Amazon, mai ales daca nu platesti si TVA 24% !!! Daca iti dau o sursa Lin ping ping de 1000W luata din China cu 30$ iti schimbi sursa te de 850W luata de pe Amazon? Sau…si mai bine…fi atent ce idee mi-a venit… Sa mergem in Grecia sa luam ulei de masline ca e mai ieftin decat la noi! Sau in Africa dupa banane… Si in SUA dupa benzina…

  3. matose Post author a scris pe:

    Si sursele KME / Delux functioneaza 16 ore pe zi fara nici o problema si costa pana in 100RON, asa ca nu inteleg unde vrei sa bati?
    Cand imi arati o sursa de cel putin 650W care suporta sarcina mai mare cu 26% decat puterea ei si care sa fie mai ieftina in magazinele din Romania atunci eu imi retrag cuvintele. Deal? 🙂

  4. Danny a scris pe:

    @Monstru – cine te-a mintit pe tine ca nu platesti TVA pe amazon? Ba il platesti si exct la valoarea de 24% din RO. Ca te duci pe amazon, vezi ca e la 100 de lire si apoi cand sa ii dai checkout te trezesti ca costul e de fapt 110. Aia iti baga si transport si TVA romanesc. Si revenind la sursa mea, am platit si transport si TVA in aia 350 RON. Asa ca tragi si singur concluziile.

  5. Monstru a scris pe:

    Ok, avem un cumparator cinstit si serios. Ce sursa era mai precis?

  6. Danny a scris pe:

    @Matose – traim in EU, nu doar in Ro. Asa ca eu imi iau lucrurile din EU care e cel mai ieftin si fiabil, nu ma intereseaza sa ingras emag sau altele de genu’ asta. Se numeste creier ca sunt banii mei.

  7. Monstru a scris pe:

    Sursa mestere…modelul… sa ma minunez si eu…

  8. Danny a scris pe:

    @Monstru – Powercool 850W 80+ Quad 12V V2.2 High Efficiency PSU – Black. Daca doresti iti pot pune pe un Dropbox si comanda initiala de pe amazon.couk si banii care mi-au fost trasi de pe cardul ING la vremea respectiva si sa iti dau si poze cu calcu’ sa iti arat sursa in interior

  9. Monstru a scris pe:

    A….lol =)) Si aici gasesti Delux-uri >650W mai ieftine decat Corsair-ul asta sa stii

  10. Danny a scris pe:

    @Monstru – Asa si? pe mine ma intereseza brandul sau sa imi duca PC-ul fara probleme? Mi se falfaie mie ca e noname sau extraformilinguranemaipolonic corsair, in final conteaza fiabilitatea si pretul. La pretul care am dat pe a mea si la cat am supus-o iti bate corsairul tau care il lauzi aici la “rucu'” gol.

  11. Monstru a scris pe:

    Pe tine te intereseaza ce te intereseaza pe tine. Din pacate noi nu scriem pentru tine sau pentru mine. Scriem pentru cei interesati in general. Asta inseamna ca un produs de calitate este apreciat corect.

    Poti sa iti iei un no-name mai ieftin care sa isi faca treaba? Absolut! Nu te pune nimeni sa iti iei brand sau sursa scumpa. La fel cum nu te pune nimeni sa iti iei Audi cand poti foarte bine merge si cu Opel. Asta nu inseamna ca Audi nu isi face banii, intelegi ce vreau sa zic?

    Cat despre afirmatiile tale amuzante, as fi curios cu ce componente “imi bate mie” sursa ta Corsair-ula la fundul gol? Nu de alta dar eu personal nu m-as bucura la 3 lei in minus la o sursa cand vine vorba de PC-ul meu, GTX 980-ul meu s.a.m.d. Prefer ceva de calitate mai scump decat un Powercool (Delux/KMW/insert no-name brand here) mai ieftin. Ca sa nu plang dupa aia dupa o componenta mai scumpa 😉

  12. Monstru a scris pe:

    Si inca o chestie, nu pot sa inteleg mentalitatea asta – mai bine iau o mizerie no-name de 850W decat sa iau o sursa de calitate de 500-650W. Pe bune…te incanta “850W” virtuali pe hartie atat de mult?!?!? Nu gaseai pe Amazon un Seasonic, Corsair, etc tot in banii aia???

  13. Danny a scris pe:

    @Monstru – ai citit ca e aprilie 2013, da? Am scris mai sus, asa ca la vremea respectiva cea mai buna placa video la raportul de performanta/pret era GTX 660 Ti. Tot de pe amazon luata exact in aceeasi comanda (plus MB si CPU-ul tot de la ei), asa ca nu afirma cei $1500+ cat am dat atunci pe toate ca fiind ceva ieftin. Si uite ca nu imi pare rau de investitie in sursa, la cat am jucat si programat de atunci cu PC-ul asta nu ai testat tu in toti anii tai de cand lucrezi la lab501 :P.

  14. Monstru a scris pe:

    Da, sigur, pentru ca eu testez o componenta pe an. Deci stai sa inteleg, ai luat o mizerie no-name de 850W ca sa tina un…. GTX 660TI =))))) Esti constient ca un Seasonic S12-II de 430W tine sistemul tau si inca ceva pe langa si este si mai ieftin decat OEM-ul ala chinezesc? Sau ai vrut tu musai sa scrie 850W pe eticheta?

    In fine, fi fericit cu sistemul tau si sa dea domnul sa nu ai probleme.

  15. Danny a scris pe:

    @Monstru – nu sunt 850W virtuali defel, sunt destul de reali. Chiar foarte reali avand in vedere ca sursa duce in spate 2 HDD in RAID1, 5 fan-uri, GTX 660 Ti overclock-uit, CPU 3770K si ala overclockuit PLUS sistemul de racire cu apa facut personal (incluzand aici si ajutorul articolelor scrise pe lab501 despre ele). Si toate cele 8 porturi USB sunt pline la randul lor (Mouse / tastatura / telefon Android pentru teste / comunicare seriala cu placa Nordic star / comunicare seriala cu placa Arduino / video grabber USB ca sa ma uit la TV pe PC / telefon iPhone pentru teste / imprimanta USB). AM mentionat toate cele 8 porturi USB exact datorita faptului ca solicita la maxim partea de 5 Vcc a unei surse, degeaba ai tu 650 W acolo daca te trezesti ca nu poate suporta pe partea de 55Vcc tot ce o placa de baza poate da la utilizator pe USB. In testele tale ai avut toate porturile USB pline cu sugaci de putere? Sau doar te-ai multumit sa pui asa de mantuiala 2/3 si gata, a trecut testul?

  16. Monstru a scris pe:

    1 – tot ce ai tu acolo nu trece de 300W in load decat intr-o zi buna, daca sunt toate incarcate simultan.
    2 – producatorul electronicii din sursa ta este atat de “mandru” de creeatia lui incat nici macar nu doreste sa fie cunoscut, codul produsului fiind Generic PC-850AUBAM
    3 – faptul ca o sursa no-name de 500W etichetata drept 850W duce un load de 300W este normal.
    4 – o spun inca odata – ma bucur ca esti multumit cu ce ai. Cunosc multi oameni care au Dacia 1310 de 30 de ani si nu ar da-o pentru nimic in lume. Diferenta dintre Dacia si sursa ta este ca Dacia este un brand, iar comportamentul in timp este cunoscut. Despre sursa ta nu gasesc decat postari de genul asta:

    http://www.tomshardware.co.uk/forum/337171-28-powercool-850w-plus

    in care minunatia ling ping ping a crapat dupa o luna. Probabil omula incercat sa puna ceva mai mult decat un GTX 660 Ti pe ea…

    5 – esti pe LAB501… respira si gandeste inainte sa postezi… poate iti dai seama cu cine vorbesti… nu e locul unde sa explici cat de “ciumeca” este sursa ta pentru ca scrie 850W pe eticheta…ok?

  17. Danny a scris pe:

    @Monstru –
    1 – GTX 660 Ti, nu GTX 660 – diferenta e ca Ti inseamna ceva. Documenteaza-te si vezi ce e, dupa aia spune ca nu merge mai mult de 300W cand doar Ti-ul ala inseamna 450W in full load. Full load – sa definim ce inseamna – tocmai am terminat FarCry 4-le pe ultra ca de aia am facut sistem de racire pe apa, ca sa pot juca absolut tot ce va veni pe piata inca un an de zile de acum inainte.
    2 – 8 porturi USB pline cu de toate. Ai citit ce inseamna USB? Inseamna 5 V la 5A. Dar sa nu exageram, sa iti spun ce am eu, la mine sunt asa: a- tastatura ergonomica cu destule luminite pe ea, suge 1A; b- soricioaica, un Genius ergonomic si el cu destule lumini, suge si el 1A la USB; c/d- placile pentru programare embedded (Nordic Star si Arduino), astea sunt sugatoare, atunci cand fac teste ajung la 5 A; e/f-Telefoanele pentru teste, astea sunt facute identic pare-se, daca sunt conectate la USB ele se incarca indiferent, asa ca sug 5A tot timpul; g- Video-grabberul e si el sugaci mare daca ma uit la el, daca nu atunci e OK; h- Imprimanta e doar comunicatie cand tiparesti deci sa spunem ca nu ajunge la mai mult de 0.5A. Deci sa facem totalul 1 + 1 + 2*5 + 2*5 + 5 + 0.5 rezulta 26.5 A supti pe partea de USB == adica inca ~130W. Deci daca clientul imi cere o aplicatie care sa ruleze pe placile Arduino + Nordic star si sa fie controlabila dintr-o aplicatie de telefon din ambele platforme Android si iOS atunci la mine toate astea 4 sunt in full load. Daca in timpul asta mai ma si uit la TV pe PC asteptand sa se termine testele pentru aplicatie cei 130W supti pe USB sunt o realitate cu care ma confrunt. De ce am insistat atata pe USB? Deoarece de obicei sursele sunt mari si tari cand vine vorba de partea de 12/24 Vcc prin care alimenteaza sistemul, insa sunt destul de precare si intra in protectie de suprasarcina daca incarci porturile USB la maxim. Iar in cazul meu de dezvoltator de aplicatii a fost o realitate pe care a trebuit sa o infrang si in care surse de renume au luat-o in bot in timp ce noname-ul meu o duce in spate de un an si jumatate.

  18. Monstru a scris pe:

    Ok, ai impresia ca le stii pe toate si vorbesti prostii. Prin urmare, daca nu vad nite scuze pe aici si un ton civilizat urmatoarele tale comment-uri intra in spam.

    Pentru ultima oara – SISTEMUL TAU NU CONSUMA MAI MULT DE 300W. Este problema te ce crezi tu si chiar nu ma intereseaza. Dar GTX 660 Ti + 3770K overclockat la 4.5GHz consuma fix 276 W din priza. Sursa ta cu totul probabil ca nu are 40A, deci nu mai visa 26A trasi din 5V. Ok…fie…hai sa fiu generos…sistemul tau nu consuma 270W, nu consuma 300W, consuma 400W. Si? Faptul ca o pocnitoare chinezeasca de 850W duce 3-400W ti se pare ceva deosebit?

    Din pacate concluzia este simpla – la capitolul hardware esti bata si nu ai alt lucru mai bun de facut decat sa vi sa te contrazici cu oameni care chiar asta fac in fiecare zi. Trist… pune mana si citeste…ia la mana review-urile de pe site-ul asta (sau altele, nu are importanta). Vezi cat consuma un 4790K sau un 5960X, vezi cat consuma un GTX 660 ti sau un R9 295X2, cere-ti scuze pentru prostiile debitate si apoi poate mai vorbim. Altfel, spam si la revedere. Cei 7 ani de acasa si primii pasi in It se invata in alta parte nu aici.

  19. Monstru a scris pe:

    Ca tema pentru acasa:

    -3770K + GTX 660 Ti (masurat cu aparatul de masura, nu cu puterea imaginatiei)

    http://lab501.ro/placi-video/gainward-gtx-660-ti-phantom-review/20

    – Core i7 990X + 4 x GTX 480 / 4 x HD 6970 / etc

    http://lab501.ro/placi-video/4-way-gpu-battle-2011-2-x-gtx-590-2-x-hd-6990-4-x-hd-6970-4-x-gtx-580/12

    -cum am testat industrial surse (din nou, in practica, folosind echipamente de zeci de mii de euro, nu cu puterea imaginatiei)

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-in-laborator-naxn-450w-revo87-850w-si-lepa-g1600-testate

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-laborator-part-2-triathlor-eco-650w-revoxt-530w-si-platimax-1350w-testate

    Invatam, crestem mari, etc…

  20. matose Post author a scris pe:

    Nu stiu ce porturi USB bionice ai tu, dar standardul USB 3.0 poate sustine maxim un consum de 0.9A (http://en.wikipedia.org/wiki/USB_3.0) pe cand USB 2.0 un maxim de 0.5A.
    Cand tu ne povestesti de telefoane care trag 5A la incarcare si mouse USB care necesita 1A atunci permite-mi sa inteleg de ce ti-ai cumparat o sursa no-name de 850W in loc de una de calitate de 550W in aceiasi bani…
    In legatura cu incarcarea sursei pe 5v trebuie sa fac o clarificare. Sursele cu o electronica de calitate cum este si Corsair-ul testat de noi, au o arhitectura DC-to-DC in secundar ceea ce inseamna ca tensiunile de pe rail-urile minore (5v si 3.3v) se genereaza tot din rail-ul de +12v prin intermediul unui convertor Buck. Asadar orice incarcare am aplica sursei se va rasfrange tot asupra liniei de +12v, asadar o incarcare suplimentare a rail-ului de +5v nu este necesare 🙂

  21. aaddrryyss a scris pe:

    Danny, spune-ne si noua te rugam numele tau intreg…Lumea developerilor iOS+Android+embedded nu-i tocmai mare si e plauzibil sa ne intersectam pe la vreo colaborare / interviu / ceva…
    Daca e vorba sa vii sa te intervievez sa stiu din timp despre cine e vorba ca sa pot hotara mai din timp ce decizie sa iau; ori, daca e sa ma intervievezi, sa stiu sa nu ma obosesc venind…

    Great informative review, guys… 🙂

  22. Danny a scris pe:

    @adry – recunosc un sarcasm cand il vad, insa ca sa iti dau asa peste nas..uite-mi profilul pe oDesk:
    https://www.odesk.com/users/~01e8e8501e6079804e
    Daca stii ce e oDesk si ai cont acolo o sa intelegi, daca nu atunci a fost “margaritare la porci”. In mod sigur nu ai tu bani sa ma angajezi (sau orice alta firma din Ro).

  23. Asasin a scris pe:

    Danny asta e specimenul ala plecat pe afara care-si ia un bavarez la mana a 14-a de cand Angela Merkel inca era virgina, pe care scrie 2.0 la 180 CP si de fapt au mai ramas vreo 120 de martoage amarate sub capota,papa ulei de rupe,dar are piele la interior tata si isi bate pl cand vine in tara de toti care au ales sa ia un Logan nou care nu pute a tutun,consuma o treime si are taxe infime.

    Nu stiu ce va “ridicati” la nivelul astuia cu explicatii mult peste nivelul lui de intelegere.Se vede ca e cu mult mai priceput decat voi…nu stiu in ce exact,dar se pricepe!

  24. Danny a scris pe:

    @Asasin – iar tu esti genul ala de trol care nu citeste ce scriu alti si da cu batul in balta doar ca sa se afle in treaba. Daca ti-ai fi pus amaratul ala de neuron si ai fi si procesat ce am scris mai sus ai fi aflat ca inca sunt in nenorocita asta de tara comunista. Dar nah, vorba aia din popor: “prostul nu e prost destul pana nu e si fudul”

  25. ALL a scris pe:

    @Danny,nu stiu ce cauti pe lab501,evident locul tau nu este aici.
    @matose,foarte bun articolul,chiar sunt in cautarea unei surse.Faceti o treaba minunata aici! Stima.

  26. matose Post author a scris pe:

    Multumim Florin, in curand planuim si un round-up de surse 500-700W. Keep an eye on lab501.ro :)!

  27. GLC a scris pe:

    Articolul este foarte bun, ca de obicei, dar ai putea fi mai atent cand redactezi/verifici. Ai un typo in a 3-a pagina, a 2-a propozitite:”Aceste nu iese in evidenta” si o greseala sau doua in comentariile de la acest articol.
    Ai si cateva typo-uri/greseli de exprimare in ultimul articoul de pe .net, incerc sa le postez maine intr-un comment, daca nu le-ai corectat deja.

    Asteptam round-up-ul! 😉

  28. danny`s medicine a scris pe:

    danny : ba,tu chiar esti *****??? ca altfel nu pot sa iti zic.baietii astia castiga concursuri internationale de OC si tu vii sa le explici??????nu vrei tu sa ne faci un serviciu la toti si sa *****?

  29. Darius a scris pe:

    Frumos review si reusit!

  30. Eugen a scris pe:

    Foarte util review-ul. Multumesc LAB501. Profesionisti ca de obicei. Raman dator…

    PS. Ca sa fiu sincer, pe mine m-au ajutat review-urile anterioare de surse(de. ex cel cu Enermax). Chiar am cumparat o sursa Enermax Platimax 500W. Mai detin si doua Corsair (care functioneaza fara probleme de mai mult de 2 ani).

  31. cristicri a scris pe:

    Am achizitionat si eu un dispozitiv de masurare al consumului. Am testat consumul unitatii centrale. Configuratia mea este un i5 4460 la frecventa nominala fara TURBO, placa video Asus GTX 760 oc 2 GB, 8 GB RAM si 4 coolere de carcasa. Consumul l-am masurat la rularea testelor din 3d mark 2013 si in timp ce jucam in plansele cu grafica mai incarcate din Crysis 3. Consumul instantaneu a abia daca a atins pe perioade scurte 243W. Concluzia logica este ca mai bine iti achizitionezi o sursa de calitate la o putere mai mica decat o chinezarie la putere mare. Mai ales in zonele unde sunt probleme la alimentarea cu energie. Prefer o sursa de calitate cu protectii si componente solide.

Lasa-ne un comentariu: