Prezentare – be quiet! Shadow Base 800 FX
Concluzii
In primul rand vreau sa subliniez faptul ca be quiet! Shadow Base 800 FX White este o carcasa solida, in componenta ei intrand materiale de calitate, indiferent ca discutam despre otelul sau plasticul folosit – cel mai bine “simti” calitatea materialelor folosite atunci cand lucrezi cu ea si incepi de demontezi, sa scoti masti si suruburi, cand tragi de plastice si incepi sa umbli si la partea de cablare (atat a cablurilor carcasei, cat si la partea de cable-management in sine). De asemenea, apreciez atat calitatea vopselei, cat si a nuantei de alb pe care o regasim in cazul lui Shadow Base 800 FX White – desi pozele nu reusesc sa-i faca dreptate, cu siguranta ati intalnit de-a lungul timpului si produse albe care nu arata foarte bine si poate ca acesta este motivul pentru care multi aleg sa se fereasca de aceasta culoare.
Multi producatori au pornit in cautarea nuantei perfecte de alb, insa putini au reusit sa o aduca consumatorilor prin produsul oferit – din fericire celor de la be quiet! le-a iesit foarte bine. De asemenea, be quiet! au continuat sa obtina acelasi efect de alb impecabil si fin si in cazul celor 4 ventilatoare Light Wings PWM de 140mm, care odata alimentate prind viata, animand intregul sasiu prin intermediul zonei de control. De altfel, cele 4 ventilatoare, impreuna cu controller-ul PWM / ARGB, reprezinta si mare parte din pretul modelului FX, valoarea lor de piata fiind sensibil mai ridicata decat diferentele dintre modelul DX si FX.
Shadow Base 800 FX se remarca prin spatiul interior generos, astfel incat aceasta trebuie luata in considerare atunci cand ne gandim la un sistem ce foloseste in alcatuirea sa componente de dimensiuni ridicate, fie ca vorbim de placi de baza in format E-ATX sau radiatoare de 420mm frontal / pe plafon. Layout-ul interior este unul modular si adaptabil, carcasa putand “creste” odata cu nevoile utilizatorului – de exemplu prin intermediul unui riser (codul produsului este BGA12 si costa 289 lei) sau al unui cage pentru o unitate aditionale de 3.5″ sau 2 unitati de 2.5″ (codul produsului pe negru este BGA11 si costa 45 lei, in timp ce pentru alb va trebui sa cautam produsul dupa codul BGA13 – insa acesta nu este disponibil momentan).
In ceea ce priveste partea de cable management, pot spune ca rareori am vazut atat de mult spatiu in spatele tray-ului placii de baza (instalarea unui HDD pe spate in pozitie verticala), intreaga zona prezentand suficiente puncte de ancorare. La acestea se adauga si spatiul din zona sursei pe care il putem exploata pentru depozitarea cablurilor, in special daca nu instalam spre partea frontala un ventilator sau nu montam suportul pentru cage-uri. La final pot spune ca be quiet! Shadow Base 800 FX este o carcasa care corespunde nevoilor curente ale unui utlizator, avand toate dotarile de care am putea avea nevoie in 2023.
Comentarii