Prezentare – Corsair iCUE 220T RGB Airflow
Concluzii
Pretul de comercializare in Romania pentru Corsair iCUE 220T RGB Airflow se invarte in jurul sumei de 450lei, aceasta oferind suficiente dotari pentru acest segment de pret. Astfel, avem un panou lateral din sticla securizata care lasa sa se vada componentele din interior, filtre de praf care protejeaza interiorul, o masca frontala permisiva, cu un design reusit si nu in ultimul rand trei ventilatoare de calitate. Controller-ul de lumini iCUE Lightning Node Core este cireasa de pe tort in cazul unei carcase accesibile, permitand multiple posibilitati de iluminare si sincronizarea tuturor componentelor compatibile Corsair (daca exista).
Cu toate acestea, tin sa mentionez ca acest mid-tower compact se potriveste celor ce isi doresc un sistem nu foarte incarcat din punct de vedere al spatiului interior. Recomand pentru inceput sa aveti in vedere o sursa a carei dimensiune sa fie mai mica de 180mm pentru a avea loc pentru cabluri in spatiul ramas liber pana la montant, pentru a folosi zona de trecere de pe masca sursei pentru alimentarea placii video. O sursa de 180mm va duce la inlaturarea montantului (si implicit la eliminarea zonei pentru un HDD) pentru a face loc cablurilor si va obtura zona de trecere pentru cablurile necesare alimentarii placii grafice.
Desi fizic plafonul carcasei poate sustine chiar si un AIO de 240mm, in practica este foarte probabil sa constatam ca acesta va lovi in masca I/O a placii de baza si poate chiar va acoperi spatiul rezervat memoriilor, desi zona de montare a AIO-ului este spre exterior. Instalarea unui AIO de 360mm frontal cel mai probabil va duce la complicatii similare, eliminarea montantului unitatilor de stocare fiind obligatorie, iar folosirea unei surse de dimensiuni mari va complica situatia.
Acestea fiind spuse, interiorul se poate aranja destul de simplu si estetic prin montarea unui AIO de 240mm frontal, unde beneficiem si de iluminarea RGB a ventilatoarelor incluse, mutand in zona de evacuare din spate cel de-al treilea ventilator inclus, echilibrand astfel si estetica vizuala, dar si fluxul de aer. Pastrarea montantului unitatilor de stocare se poate face daca optam pentru o sursa de mici dimensiuni (optiuni exista) desi fiecare utilizator are propriile preferinte in materie de unitati de stocare – unii aleg sa folosesca combinatii de SSD-uri M.2 si 2.5″ de capacitati generoase aplicate pe spatele tray-ului placii de baza, altii NAS-uri sau hard-disk-uri externe.
In final, totul depinde de preferintele si nevoile fiecaruia in ceea ce priveste compartimentarea interna – pana la urma discutam despre o carcasa compacta unde spatiul este exploatat la maxim (inclusiv pentru cable management ce presupune indemanare si rabdare) iar cei cu nevoi extinse de spatiu trebuie sa se reorieteze spre alte produse. Pe de alta parte, pentru cei care isi doresc un sistem ATX cat mai compact si aerisit, Corsair iCUE 220T RGB Airflow este una dintre cele mai interesante optiuni de pe piata.
Comentarii
Niciun comentariu la: Prezentare – Corsair iCUE 220T RGB Airflow
Pingback: Prezentare – Corsair iCUE 220T RGB Airfow - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie