Prezentare – Corsair iCUE LINK 3500X RGB

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 October, 2024.

Concluzii

 

Corsair 3500X este un mid-tower elegant atat din punct de vedere al aspectului, cat si din punct de vedere al solutiilor de organizare interioara, facand aceasta serie compatibila cu o gama larga de componente, atat proprietare, cat si non-proprietare, indiferent asupra carui model ne vom opri. Chiar si placile de baza cu conectorii pe partea din spate, precum ASUS BTF si MSI Project Zero, se vor integra de minune in acest layout, minimizand si mai mult aglomeratia cauzata de obicei de cabluri.

Odata cu unboxing-ul lui iCUE LINK 3500X RGB, am observat atentia la detalii acordata de producator, de exemplu securizarea filtrelor de praf, precum si a controller-ului iCUE LINK cu scotch de hartie, prezenta plasticului protector pe rotoarele ventilatoarelor, cat si introducerea unui adaptor pentru panoul I/O (frontpanel). Pana si trecerea de la pattern-ul tip triunghi la cel tip “Y” reflecta efortul depus pentru a optimiza la maxim zonele cheie de trecere ale aerului. Ma bucur de fiecare data cand dau peste astfel de “fineturi”.

Apreciez inclusiv mecanismul tip quick-release al panourilor, care usureaza procesul de dezasamblare/asamblare. Totusi, vad necesara implementarea unui sistem de securizare cel putin pe durata transportului, in special pentru panourile din sticla securizata, asa cum am vazut chiar in cadrul altor carcase Corsair lansate anterior. Personal, mi s-a desprins panoul frontal cand am scos carcasa din cutie si am vrut sa o asez pe birou. Din fericire, o parte a panoului s-a oprit din cadere, fixandu-se in sacul transparent in care vine carcasa.

De asemenea, cred ca pentru partea de estetica ar fi mai mult decat binevenit un cover care sa acopere spatiul gol creat in urma rotirii montantului sloturilor de expansiune. Odata inversata zona sloturilor PCIe, vom ajunge de la 7 sloturi disponibile la 4 sloturi disponibile, iar ultimul surub de fixare va presupune ceva efort in manipulare, datorita marginii din metal a back-panel-ului placii de baza. Asadar, aceasta este un alt aspect asupra caruia trebuie sa fim atenti.

In rest, utilizatorilor care iau in considerare aceasta serie le recomand sa aloce timp de gandire asupra locului in care carcasa va fi amplasata, pentru a preveni spargerea accidentala a panourilor din sticla securizata. Nu de alta, dar chiar ar fi pacat de ele. Layout-ul interior este bine gandit, fiind optimizat atat pentru nevoile unui sistem actual, cat si pentru sisteme mult mai puternice. Posibilitatile de racire nu dezamagesc, astfel ca putem instala radiatoare de 360 mm si un maxim de 10 ventilatoare de 120 mm, exploatand atat spatiul disponibil de pe podea, cat si cel de pe masca sursei.

O posibila provocare ar putea aparea atunci cand montantul unitatilor de 2.5″/3.5″ va fi suprasaturat la exterior cu HDD-uri, fiind nevoiti sa gasim o zona in care sa relocam System HUB-ul. Cel mai probabil, acesta va fi strecurat in zona sursei, unde vom avea cam 90 mm disponibili in acest sens (sursa avand 180 mm).

Diferenta de pret intre cele 3 modele este simtitoare, dar si justificabila in acelasi timp. Corsair 3500X costa in jur de 450 lei, modelul de mijloc, ce include 3 ventilatoare RS120 ARGB, este in jur de 550 lei, in timp ce flagship-ul seriei, ce include 3 ventilatoare RX120 RGB si controller-ul iCUE LINK aferent, costa in jur de 1000 lei. Mi se pare o afacere buna, sincer, avand in vedere ca setul de 3 ventilatoare plus controller, achizitionat separat, costa in jur de 500 lei, iar performanta lor este una de invidiat, dupa cum am putut vedea si in review-ul dedicat.

Prin seria 3500X, Corsair au reusit sa introduca cu succes pe piata un concurent pentru modelele populare din acest segment, precum Lian Li O11, NZXT H5 sau Phanteks NV5. Parerea mea este ca au reusit, iar daca bugetul va permite achizitionarea variantei de top iCUE LINK 3500X RGB, pe care v-am prezentat-o si noi astazi, veti avea beneficiul unei ergonomii superioare gratie protocolului iLINK de comunicare si alimentare folosind un singur conector.

 

 

Comentarii

25 comentarii la: Prezentare – Corsair iCUE LINK 3500X RGB

  1. Dreamcatcher a scris pe:

    La multi ani pentru inca cel putin 17 ani baieti, desi am renuntat la desktop (implicit la placerea alegerii unei carcase ca cea prezentata) in detrimentul sperantei ca acum chiar exista variante de laptopuri “bune la toate”, nostalgia e mare!

  2. Dimensiunile de 50.6cm x 24cm x 46cm și greutatea de 10.5kg sunt unele dintre cele mai accesibile pentru un spatiu redus…

  3. Mihai a scris pe:

    La multi ani pentru cei 17 ani de activitate, va multumesc pentru toate reviewurile pe care le realizați si ne tineti la curent cu aceste teste care ne ajuta in alegerea de componente pentru Pc.

  4. Vasile C a scris pe:

    Exact de ce ai nevoie pentru spatii reduse

  5. a.cristi a scris pe:

    aproape identica cu XPG Invader X
    https://webapi3.adata.com/storage/product/invader_x_btf_fan_pd_2000x2000_09_w.png

  6. doru_bm a scris pe:

    Interesanta carcasa, fainuta … “deschisa” in doua parti (fata si lateral) … Cand crezi ca ti-a luat una care-ti place …apare alta mai interesanta 🙂

  7. Iacob Lucian a scris pe:

    La multi ani și felicitări pentru întreaga activitate. Carcasa e interesanta și mă tentează sa o cumpăr într-un viitor apropiat ,ținând cont că am cooler aio Corsair, toate ventilatoarele și sursa de asemenea sunt Corsair

  8. Valentin a scris pe:

    La multi ani pentru cei 17 ani !

  9. Dorin a scris pe:

    Corsair iCUE LINK 3500X RGB este peprfectă pentru configurări de gaming

  10. Ana Maria a scris pe:

    La multi ani pt cei 17 ani si la cat mai multi, pasionata de tehnologie 🙂

  11. Mariea a scris pe:

    O carcasa sexy! La multi ani!

  12. Tiberiu a scris pe:

    La Multi Ani lab501! PS. Pe alb ar arata mai mișto carcasa

  13. Ionut Bobe a scris pe:

    Apreciez ca are un airflow bun si un design bun, seamana cu NZXT H6 Flow. O idee buna pentru un viitor build.

    Mulțumesc.

  14. Radulescu Alina a scris pe:

    Felicitări pentru profesionalism!

  15. Ovidiu a scris pe:

    Pe lângă dimensiunile care o fac ok când spațiul e limitat, panoul frontal transparent e ce mă câștigă. Good read!

  16. Boba Nicusor a scris pe:

    La mulți ani, Si este super mișto carcasa

  17. Mona a scris pe:

    Chiar imi place ideea de a-ti lasa libertate de personalizare, nu ocupa mult spatiu si pare sa fie optimizata fix cum trebuie. De semenea, imi place panoul frontal transparent. Chiar arata foarte bine per total. P.S. La multi ani!

  18. Ionel Suteu a scris pe:

    Arata foarte bine

  19. Silviu a scris pe:

    O carcasă care arată foarte bine și de asemena, de luat în calcul pentru dimensiunile compacte.

  20. Dumitrescu Radu a scris pe:

    Foarte practica carcasa si accesibila ca pret.

  21. silviu seciu a scris pe:

    Interesanta ar fi culoarea alba sau poate albastru sau cine stie un verde.

  22. Doru a scris pe:

    Amuzant ca de obicei nu conteaza (aproape) nimeni.
    Acum s-a umplut de comnentarii, de ce oare (retoric)?

  23. Monstru a scris pe:

    Doru… tu stii ca avem si un forum unde comenteaza cititorii vechi, da?

  24. Yaya a scris pe:

    Raport calitate-pret excelent, design atractiv.

  25. Vlad S a scris pe:

    Interesanta abordarea cu sticla securizata si in partea din fata. Ma gandesc oare cat de eficient este airflow-ul prin fanta laterala. Arata foarte bine, in viitor cu siguranta ma voi orienta spre o carcasa Corsair.

Lasa-ne un comentariu: