Review – Corsair iCUE Link RX120 RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 17 May, 2024.

Corsair iCUE Link RX120 RGB

 

Cand am vazut prima data design-ul ventilatoarelor Corsair iCUE Link QX120 RGB am zis ca este mai degraba un ventilator proiectat pentru carcase decat pentru folosirea pe AIO-uri sau heatsink-uri. Acest lucru a fost evident atat din numarul palelor, precum si din dimensiunea sau orientarea lor, iar presupunerile au fost confirmate atunci cand am inceput recoltarea datelor pentru noua noastra metodologie de testare a ventilatoarelor. Fiind primul ventilator compatibil cu sistemul de interconectare iCUE Link, probabil ca performanta nu a fost chiar punctul cheie in dezvoltarea lui QX120 RGB, insa eu imi doream un ventilator care sa aibe ceva din ADN-ul lui AF120 Elite, un ventilator optimizat pentru presiune statica, adica exact ceea ce avem nevoie pentru o performanta foarte buna atunci cand il montam pe un radiator.

Dorinta mi-a fost indeplinita insa prin lansarea pe piata a Corsair iCUE Link RX120 RGB, care este de altfel si subiectul articolului nostru de astazi. Pentru o optimizare a pretului (500 lei pentru un set de 3 ventilatoare cu controller inclus) dar si a performantei, senzorul de temperatura integrat in QX120 RGB a fost inlaturat, acelasi lucru intamplandu-se si cu iluminarea ARGB, care a fost folosita de aceasta data doar pe rotor. Astfel, Corsair au putut mari palele lui RX120 semnificativ mai mult, acestea apropiindu-se de dimensiunea palelor intalnite de regula in cazul ventilatoarelor de 140mm.

Pentru canalizarea aerului, RX120 RGB foloseste un AirGuide la fel cum am intalnit in cazul ventilatoarele din seria Elite (ML120 Elite, SP120 Elite, AF120 Elite). Pare o reteta care sa garanteze performanta, insa odata cu marirea dimensiunii palelor ne lovim de o mare problema: zgomotul generat de miscarea si deformarile dinamice ale acestora. A rezolvat oare Corsair aceste probleme, sau Corsair iCUE Link RX120 RGB este un ventilator axat in principal pe performanta? Vom raspunde la toate aceste intrebari in articolul nostru de azi. Dati pagina va rog!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: