Review – Corsair iCUE Link RX120 RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 17 May, 2024.

Concluzii

 

Corsair iCUE Link RX120 RGB este un ventilator spectaculos din toate punctele de vedere, insa cel mai interesant aspect este performanta de care a dat dovada, dominand graficele noastre de performanta incepand cu 800 RPM si incheind cu 2000 RPM. Problema este insa lipsa optimizarii pentru o functionare silentioasa, motiv pentru care RX120 RGB genereaza excesiv de mult zgomot pentru un ventilator de 120mm. Aruncand un ochi rapid peste rezultate putem observa ca in intervalul 800 – 1200 RPM, Corsair iCUE Link RX120 RGB vine cu o performanta foarte buna iar zgomotul generat se mentine in limite decente, prin urmare acesta este intervalul de turatii la care eu as utiliza acest ventilator. Avantajul este ca aveti o rezerva sanatoasa de performanta in cazul in care aveti chef de overclocking sau vine canicula si va transpira Core i7 14900KS-ul in carcasa.

La un pret de 500 lei pentru un set de 3 ventilatoare plus controller dedicat Corsair iCUE Link RX120 RGB se incadreaza in segmentul high-end, iar performanta de care da dovada ii da dreptate. Mai mult decat atat, multiplele optiuni de configurare prezente in software-ul iCUE atat in ceea ce priveste iluminarea ARGB, cat si a reglajului de turatie (inclusiv mod Zero RPM) puncteaza si mai mult la dotarile ventilatoarelor iCUE Link RX120 RGB. Avantajul este ca ecosistemul iCUE Link iti usureaza destul de mult treaba, este flexibil iar un upgrade ulterior este usor de facut.

Silentiozitatea este capitolul la care Corsair iCUE Link RX120 RGB nu sta prea bine si nici frecventa dominanta ridicata (140Hz) nu-l ajuta la acest aspect insa – la fel ca si in viata – nu le poti avea pe toate. Sa nu uitam ca avem de-a face cu un ventilator de 120mm cu doar 25mm grosime (nu 27mm sau 30mm precum alte modele de pe piata), iar performanta este comparabila cu cea a modelelor de 140mm. Eu unul am ramas impresionat de Corsair iCUE Link RX120 RGB, in special de performanta oferita atunci cand sunt montate pe un radiator de watercooling, unde fiecare CFM conteaza. Pentru aceia dintre voi care nu apreciaza iluminarea RGB, Corsair au lansat si iCUE Link RX120, care are rotorul construit din LCP negru insa diferenta de pret este minima (~ 485 lei).

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: