Prezentare – Fractal Design Define S2 TG

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 October, 2018.

Analiza interioara

 
Diferenta majora fata de Define R6 este la interior, Fractal Design Define S2 TG fiind o carcasa spatioasa, gandita pentru utilizatorii circuitelor de racire cu lichid. Astfel, putem utiliza inclusiv placi de baza in format E-ATX, placi video cu o lungime uriasa (440mm pana in ventilatorul frontal, sau 465mm daca demontam un ventilator), respectiv una sau mai multe pompe. Montantul superior, care poate adaposti 3 ventilatoare de 120 sau 140mm si radiatoare de pana la 420mm, este detasabil, facilitand instalarea ventilatoarelor si a radiatoarelor, un aspect interesant fiind decupatura in care putem monta un fill-port.

Pe latura din fata putem monta 3 ventilatoare de 120 sau 140mm si radiatoare cu o lungime de pana la 360mm, Fractal Design Define S2 TG fiind echipata din start cu doua ventilatoare de 140mm montate pe latura din fata, respectiv un ventilator de 140mm, montat pe latura din spate. Latura inferioara, sub masca sursei, poate gazdui 2 ventilatoare de 120 sau 140mm sau un radiator de pana la 280mm.

Fiecare zona unde am putea avea nevoie de o fanta de trecere pentru cabluri este dotata cu o astfel de fanta, 5 dintre acestea fiind prevazute cu garnituri din cauciuc. Pe spatele motherboard tray-ului gasim o sumedenie de puncte de ancorare, pentru wire-management, precum si doua benzi velcro incluse din fabrica in acest scop. Fractal Design Define S2 TG dispune de un spatiu generos pentru cabluri pe spatele placii de baza, distanta dintre motherboard tray si laterala antifonata fiind mai mare de 20mm.

Aici sunt dispusi si montantii unitatilor de stocare, Fractal Design Define S2 TG putand fi echipata cu doua unitati de stocare de 2.5″ pe spatele placii de baza, respectiv 3 unitati de stocare de 3.5″, in montantii dedicati.
 

Comentarii

15 comentarii la: Prezentare – Fractal Design Define S2 TG

  1. Bogdan a scris pe:

    O mica eroare: dimensiunea carcasei este 543x233x465 mm (LxWxH). Cea mentionata in articol este dimensiunea cutiei (ambalajului) de transport.

  2. Dumitrescu a scris pe:

    Majoritatea carcaselor din ultimii ani au plecat intr o directie gresita. Acopeara partea dun fata cu plastic sau sticla rezultand temperaturi mari mai ales pe gpu. Gamersnexus testeaza carcasele cu si fara partea din fata ar trebui sa faceti la fel. Degeaba baga rgb sau akte rahaturi inutile daca sunt atat de prosti sa limiteze admisia de aer rece frontal si evacuarea in partea de sus.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Delimitarea orificiilor pentru admisia aerului, dispuse in acest caz pe intreaga suprafata a celor doua laterale ale mastii frontale, respectiv pe latura inferioara, are ca efect obtinerea unei presiuni pozitive in carcasa. Aspectul presiune este unul crucial in obtinerea unei performante optime, altfel toate carcasele s-ar fi bazat pe convectie, naturala, dar mai putin eficienta.

    Testarea fara panoul frontal este o gaselnita inutila, deoarece nu asa vei folosi carcasa. Rolul unei carcase nu este doar acela de a adaposti componentele ci si de a le proteja de praf.

    Cat despre evacuare, sistemul moduvent iti permite sa utilizezi intreaga latura superioara daca iti doresti asta.

  4. Dumitrescu a scris pe:

    Chiar si cu filtre tot intra praful.asa ca in loc de sticla sau plastic ar trebui sa revina la ‘grataru’ acele cu gaurele mici mech parca ii zice.din moment ce oricum intra praf cu filtre si partea din fata acoperita prefer sa curat mai des carcasa si sa am temperaturi mai mici. Eu am inlaturat partea din fata de sticla si am castigat 15 grade deoarece sticla aia limita cele 3 ventilatoare mai exact admisia de aer. E vorba de cougar panzer.

  5. Dumitrescu a scris pe:

    Monstru in alta ordine de idei daca prin inlaturarea panoului fata sau si filtre castigi 10 15 grade e clar ca carcasa e prost proiectata. Degeaba latra ei ca bla bla bla. Gaurelele alea mici din partea din fata sunt mult prea mici pentru ca de ex 3 ventilatoare sa poata trage aer in conditii normale. Un panou de sticla sau plastic plasat chiar in fata ventilatorului il va impiedica sa functioneza optim.,sa creeze fluxu acela de aer. Trage putin aer din lateral si atat. In rest se invarte degeaba. Praf tot intra si cu panou sau filtre. Asa ca eu unu prefer un flux de aer normal nu sa fiu limitat. Doar cine e puturos lasa carcasa necuratata 6 luni. Daca o cureti la 2 saptamani nu veai avea praf deloc.

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Conteaza distanta fata de ventilator. Daca este suficienta nu exista nici o problema, lucru testat indelung in zeci de sisteme construite

  7. Dumitrescu a scris pe:

    Nu inteleg dc cenzurezi comentarile. Te supara critica constructiva?. Sau te crezi vreun destept si noi restu prosti? Daca nu crezi ce am scris e simplu poti verifica. Majoritatea carcaselor sunt degeaba blocheaza in partea din fata fluxu de aer. Poti testa si tu singur.

  8. Dumitrescu a scris pe:

    Culmea ca altii care testeza au rezultate mai bune fara capacu din fata numa la tine nu. Gamersnexus si altii poti vetifica pe youtube.sticla sau plastic limiteaza fluxu de aer. Doar puturosii curata carcasa asa rar sa se afune prafu. Ar trebuii sa se gandeasca si la temperaturi nu numa la aspect si confort.

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Comentariile se aproba manual, nu sunt la dispozitia ta toata ziua.

    Doi la mana, ok, spor la “informat” pe YouTube, unde carcasele se folosesc fara masca frontala.

  10. Dumitrescu a scris pe:

    https://www.youtube.com/watch?v=dLc9jiBgXYQ&t=25s

    https://www.youtube.com/watch?v=Eal-CFiAlqw
    aici ai doar cateva exemple.nu critic munca ta absolut deloc sau carcasa respectiva.vreu doar sa subliniez ca la majoritatea carcaselor daca acoperi partea frontala cresc mult temperaturile.aici nu vorbesc de prime 95 rulat 30 min.joaca bf1 1 ora sa ajunga temperatura apei la un nivel constant si vei vedea ca temperaturile vor creste f mult deoarece incepe sa se acumuleze caldura in sistem.asa daca rulezi 30 min numa prime normal ca nu vezi.tre sa ai utilizare cat mai mare cpu gpu.dcaa nu ma crezi poti testa.ru nu mai iau neaparat dupa x si y.sunt si testele mele personale.cele 2 carcase puse de mine mai sus sunt chiar reprezentattive

  11. Monstru Post author a scris pe:

    Dumitrescu – orice fel de generalizare este eronata din start. Daca incepi prin a face o afirmatie de genul “daca acoperi partea frontala cresc temperaturile” si eventual daca mai folosesti ca si argumet ceva materiale de la iutuberi dibaci, in momentul acela ai pierdut interesul meu.

    La fel de bine ai putea spune pe masa de teste temperaturile scad si mai mult, de ce mai folosim carcase? Sau am vazut eu la un baiat ca a scapat o placa video scumpa pe jos, hai sa fac si eu la fel…

    In principiu, nici eu nu sunt de acord cu tendinta unor producatori de a pune mai mult accent pe design, decat pe functionalitate (gen ia de aici masca frontala fara nici un fel de fanta). Nu mi se pare ok chestia asta.

    Pe de alta parte, exista n factori care fac diferenta… dimensiunea fantelor, distanta dintre ventilatoare si masca frontala, numarul ventilatoarelor, turatia, debitul, etc. Fractal Design nu fac carcase pentru aspect, cred ca asta se vede in poze. Ai ~2cm intre carcasa si masca frontala, pe o inaltime de 40+cm. Calculeaza debitul de aer care poate fi captat pe acolo si vei avea o surpriza.

    Nu, nu va fi mai mare decat debitul obtinut pe masa de teste sau intr-o carcasa fara “fata” cum zici tu. Dar, asa cum spuneam , o carcasa are si scop de protectie a componentelor, protectie impotriva prafului, reducerea nivelului de zgomot, etc.

    In conditiile in care pe calculatorul meu de daily use utilizez un Define R5, cu un Noctua NF-P12 frontal la 500rpm si un Noctua NF-P12 de evacuare in spate la 500 rpm, plus un NH-D14 fanless, sistemul nu se aude in timpul functionarii.

    Ca procesorul sta la 67 oC nu la 52 oC ma lasa cat se poate de rece – poate functiona la 90 oC ani de zile la rand.

  12. Monstru Post author a scris pe:

    Cat despre testele altora, nu ma intereseaza in cazul asta pentru ca ii cunsoc personal si au la fel de multa legatura cu tehnica, la fel cum am eu cu Putin.. gen amandoi suntem nascuti undeva in Europa de est…dar cam atat.

  13. Dumitrescu a scris pe:

    Daca te uiti pe you tube ai sa vezi ca la phantek evo care este o carcasa de 9 mil sunt useri care au gasit un ‘fix’ monteaza masca frontala pe niste distantieri (bucati de teava) tocmai pentru a crea mai mult loc pe unde sa intre aerul. Ma repet daca rulezi prime 30 min nu vezi diferenta. Daca joci bf1 pe ultra in 2k la 144 dupa o ora se va incalzii toata carcasa. Rezultatul : in loc de 65 de grade vei avea 80 pe gpu, un boost mai mic etc. Partea acea de aluminiu din fata obtureaza serios fluxul de aer.mai sunt carcase care mai limiteaza si in partea de dus evacuarea.vechiul mash era mult mai ok parerea mea.

  14. Monstru Post author a scris pe:

    Pai si eu ce am zis, conteaza distanta aia si nu e aceeasi la toate carcasele. Si nu inteleg faza cu prime-ul, sistemele noastre ruleaza la evenimente cate 8 ore pe zi intr-o atmosfera nu prea racoroasa si nu cred ca am vazut peste 65 oC pe vre-o componenta de mult timp…

  15. Monstru Post author a scris pe:

    Partea buna totusu este ca exista optiuni… Si cu Mesh (chiar si Fractal au doua modele, de exemplu) si cu aluminiu si cu sticla si patrate si mici si mari… Fiecare poate alege ce i se potriveste mai bine, zic eu.

Lasa-ne un comentariu: