Prezentare – Fractal Design Meshify S2 TG

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 January, 2019.

Fractal Design Meshify S2

 
Intotdeuna vom incerca sa fim obiectivi in articolele noastre, prezentand faptele si lasand cititorii sa isi traga propriile concluzii. Asta nu inseamna insa ca nu suntem oameni si nu avem preferinte personale, iar Fractal Design este o companie pe care eu personal o apreciez, pentru modul in care livreaza produse care imbina un nivel inalt de functionalitate si modularitate cu un aspect de cele mai multe ori sobru si elegant.

Este si logic, daca stam sa ne gandim… unii apreciaza sticla si sistemele iluminate strident, altii formele clasice si nuantele inchise. Unii isi doresc un sistem cat mai silentios, altii pun accentul pe obtinerea unui air-flow ridicat – cu totii avem preferinte si cu totii vom alege pentru PC-ul nostru carcasa care ni se potriveste mai bine. Eu, de exemplu, utilizez din 2015 un Define R5 pentru sistemul personal, fara geam lateral, cu doua ventilatoare reglate la 500 rpm pentru admisia, respectiv evacuarea aerului din carcasa.

Tot in 2015 si-a facut aparitia pe piata Define S, o carcasa care impartea acelasi sasiu cu Define R5, fara a fi echipata insa cu un montant pentru unitati optice. Ne-a placut atat de mult in momentul lansarii, incat am construit un sistem in ea, punand astfel bazele unei serii intregi de sisteme construite in carcase Fractal Design. A urmat o aditie paralela a seriei R/S, lansata in 2016, in persoana lui Define Nano S, in care am construit faimosul Night King.

Fractal Design Define R6 era lansata in Decembrie 2017, moment in care noi il construiam pe Drogon, iar anul trecut am vazut o alta aditie a seriei, de data aceasta in segmentul accesibil, in persoana lui Meshify C Mini, in care am construit un sistem vesel, pe numele sau Wazo. Evident, dupa un nou model din seria R trebuia sa urmeze un nou model din seria S, Fractal Design Define S2 fiind lansata in Octombrie 2018. Nu cred ca mai este cazul sa va reamintesc ce am construit in ea, RTXmas fiind un sistem pe care aveti de altfel posibilitatea sa il castigati daca va inscrieti in concursul organizat de prietenii de la evoMAG.

Ei bine, daca pana acum doar carcasele din seria accesibila Define C au primit si versiunea “aerisita””, mai precis Meshify, astazi a venit momentul sa asistam la un moment interesant in istoria Fractal Design, acestia lansand un model bine ventilat in seria S. Este vorba despre Fractal Design Meshify S2, o carcasa bazata pe sasiul lui Define S2, cu masca frontala si latura superioara modificate, pentru imbunatatirea air-flow-ului. De altfel, daca imi aduc bine aminte, chiar in comentariile de la prezentarea lui Define S2 discutam cu unii dintre voi despre impactul panoului frontal asupra air-flow-ului si se pare ca producatorul scandinav a luat de asemenea acest aspect in considerare.

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – Fractal Design Meshify S2 TG

 1. kvarq a scris pe:

  shroud-ul care acopera sursa e nituit si aici?
  s-ar putea rezolva cu o bormasina 🙂
  daca nu ar fi avut mesh-ul din fata care seaman cu o hârtie sifonata era cracasa perfecta 😀

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Si la S2 si la Meshify shroud-ul e prins in suruburi din cate imi amintesc eu

 3. kvarq a scris pe:

  m-am uitat mai atent la poze, e nituita tabla care ar acoperi sursa
  ce e bine ca punctul de de interfață cu panoul lateral e legat de șasiul carcasei și nu de shroud cum e la MeshifyC

  ce mi se pare totuși interesant e ca am văzut in cel puțin doua trei review-uri ale acestei carcase unde s-au efectuat și teste de temperatura, fata de R6 sau DefineS2 sunt doar până în 4-5C diferențe de temperatura, deci au fost bine gândite la început 🙂

 4. shroud-ul care acopera sursa e nituit si aici?
  s-ar putea rezolva cu o bormasina
  daca nu ar fi avut mesh-ul din fata care seaman cu o hârtie sifonata era cracasa perfecta

 5. shroud-ul care acopera sursa e nituit si aici?
  s-ar putea rezolva cu o bormasina
  daca nu ar fi avut mesh-ul din fata care seaman cu o hârtie sifonata era cracasa perfecta

Lasa-ne un comentariu: