Prezentare – Fractal Design Meshify 2 Clear Tempered Glass

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 May, 2021.

Fractal Design Meshify 2

 
Fractal Design sunt unul dintre cei mai importanti producatori de carcase din lume. Nu, nu spun asta datorita faptului ca lanseaza zeci de modele de carcase in fiecare luna si nici datorita faptului ca ar avea cea mai mare cota de piata – aceasta onoare le revine probabil producatorilor din China care sunt foarte activi in domeniul entry-level. Paradoxal, dar importanta celor de la Fractal Design este bazata exact pe opusul acestor strategii. Astfel, producatorul suedez lanseaza un numar limitat de modele in fiecare an, dar de fiecare data avem de-a face cu inovatii in domeniu pe care le regasim ulterior si in portofoliul altor producatori.

Atentia acordata calitatii, ergonomiei si evident design-ului, nu de alta, dar acest cuvant face parte din insasi denumirea companiei, procesul constant prin care producatorul suedez inoveaza de la an la an si nu in ultimul rand ignorarea aproape completa a tendintelor RGB, toate acestea zugravesc imaginea unui altfel de producator… Un producator de modele high-end, bine gandite si atent studiate, care nu incearca sa atraga atentia prin concepte futuriste sau utilizarea excesiva a iluminarii RGB sau a suprafetelor din sticla securizata.

De aceea, in momentul in care Fractal Design lanseaza un model nou de carcasa, acestia au parte intotdeuna de atentia noastra, pentru ca suntem efectiv curiosi ce alte moduri au mai gasit inginerii lor de a ne face viata mai usoara. Anul trecut, de exemplu, v-am povestit despre Fractal Design Define 7 si Define 7 XL, o serie de carcase care au introdus o serie de inovatii excelente, cum ar fi posibilitatea de a construi un sistem in lay-out deschis, asa cum vedeam in trecut in cazul seriei S, dar care poate fi convertit cu usurinta intr-un sistem cu multe unitati de stocare, asa cum vedeam in trecut in cazul seriei R.

Apoi v-am povestit despre ERA ITX, o altfel de abordare a segmentului mini ITX, precum si despre Fractal Design Define 7 Compact, carcasa care va inlocui probabil modelul R5 in sistemul meu pentru utilizare zilnica. Si totusi, parca lipsea ceva, nu-i asa? Ceva gandit pentru cei care isi doresc un sistem cu un air-flow iesit din comun, sau mai bine zis… ceva din seria Meshify.

Pentru cei care nu sunt la curent cu subiectul, Meshify este o serie de carcase lansata de Fractal Design cu 4 ani in urma, in care gasim de obicei variante cu latura frontala acoperita de… mesh pentru diverse modele din portofoliul Fractal. Astfel, seria Meshify a debutat in 2017, prin lansarea modelului Meshify C, urmat de Meshify C Mini, adica doua modele bazate pe Fractal Design Define C si Define C Mini, traditia continuand in 2019, prin lansarea modelului Meshify S2, bazat, evident, pe Define S2.

Anul acesta Fractal Design au lansat seria Meshify 2, alcatuita din Fractal Design Meshify 2 Compact, Fractal Design Meshify 2 si Fractal Design Meshify 2 XL, fiecare model fiind disponibil in mai multe variante, in functie de culoare si de transparenta sticlei securizate, bazate pe Define 7 Compact, Define 7 si Define 7 XL. Noi ne vom concentra astazi atentia asupra modelului Fractal Design Meshify 2 Clear Tempered Glass.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Fractal Design Meshify 2 Clear Tempered Glass

 1. Vlad a scris pe:

  Salut!
  Carcasa aceasta are parti glossy pe exterior, sau componentele de plastic sunt mate ?

  E adevarat ca nu prea exista spatiu in partea superioara pentru un AIO 360mm (grosime 27-28 + 25mm) ?

  Ce ati alege pentru sistemul propriu, – bazat ipotetic pe 5900X – dintre aceasta, P500A D-RGB, si P600S ?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Mate. Spatiul depinde de placa de baza. Personal, eu prefer Fractal

Lasa-ne un comentariu: