Prezentare – Fractal Design Era ITX

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 March, 2020.

Fractal Design Era ITX

 

Carcasele mini ITX au ocupat intotdeuna un loc aparte in inima pasionatilor, unele dintre cele mai spectaculoase sisteme fiind construite in astfel de carcase de mici dimensiuni. Insasi ideea de a construi un sistem puternic, cu componente high-end, intr-un format cat mai restrans, reprezinta o provocare, pe care doar utilizatorii cu experienta au curajul sa o abordeze. Si chiar daca nu utilizam cele mai puternice componente si construim un sistem cu o solutie grafica integrata, pentru birou sau sufragerie, trebuie sa recunoastem ca exista ceva anume in constructia unui sistem liliputan care este cat se poate de atragator, cel putin pentru unii dintre noi.

Totusi, categoria carcaselor ITX este una pe cat de complexa, pe atat de variata, tocmai pentru ca exista nevoi si dorinte diferite. Unii isi doresc sa monteze cele mai puternice componente intr-un spatiu cat mai restrans, altii sa construiasca un sistem office de mici dimensiuni, iar altii un server de stocare, de exemplu. De aceea, in aceasta categorie de produse intalnim o diversitate ridicata, de la carcase cu dimensiuni incredibil de mici si pana la adevarate uzine in care putem monta o placa de baza ITX, fara sa fim constransi la capitolele racire, placa video sau stocare.

De exemplu, in urma cu 5 ani va povesteam despre Fractal Design Node 804, o carcasa mini ITX cu structura bi-camerala, care putea gazdui un numar impresionant de unitati de stocare. Desigur, nu aveam de-a face cu un model extraordinar de compact. Anul 2016 a adus o noua abordare din partea celor de la Fractal Design, in persoana uneia dintre cele mai interesante carcase ITX produse vreodata, din punctul meu de vedere, Fractal Design Define Nano S.

Pentru cei care doresc sa construiasca un sistem high-end intr-o carcasa ITX, cred ca Define Nano S reprezinta si in momentul de fata una dintre cele mai bune optiuni posibile, permitand chiar si construirea unui circuit de racire cu lichid care sa incorporeze atat procesorul, cat si placa video, asa cum demonstram in urma cu 4 ani, cand construiam Night King, un sistem echipat la momentul respectiv cu cele mai puternice componente de pe piata (6950X + Titan X).

Nu in ultimul rand, pentru cei care isi doresc un sistem de sufragerie, care sa se asorteze cu amplificatorul audio, Fractal Design comercializeaza excelenta Node 202. Si totusi… parca lipsea ceva din portofoliu… ceva mai mic, mai elegant, care sa permita atat utilizarea unor componente puternice, cat si constructia unui sistem de dimensiuni cat mai mici, pentru orice alt scop (office, multimedia, etc). Iar acel “ceva” este lansat astazi, inaugurand o noua era in filozofia de design a celor de la Fractal Design. Este vorba despre Fractal Design Era ITX, o carcasa ITX putin altfel…

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Era ITX

  1. Daniel Necula a scris pe:

    Chiar interesant .. dar fara sa fi pus o placa de baza in interior (macar cu scop orientativ) e incompleta prezentarea si nu doar la carcasa asta. Nu zic acum sa faceti un sistem complet …

Lasa-ne un comentariu: