Prezentare – Fractal Design Era ITX

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 March, 2020.

Analiza interioara

 
Interiorul este modular, dezvaluind cele doua moduri in care poate fi utilizata Fractal Design Era ITX. Astfel, daca dorim un sistem mic pentru birou sau sufragerie, putem utiliza capacul superior de lemn, aerul introdus in carcasa prin fantele interioare / laterale fiind evacuat prin spate de ventilatorul de 80mm inclus din fabrica.

Daca dorim sa utilizam componente ceva mai puternice, avem la indemana alte optiuni, care depind de dimensiunile sursei folosite, respectiv de placa video. Astfel, Fractal Design Era ITX accepta surse SFX, SFX-L si ATX, montate in paralel cu placa de baza, intr-un montant cu inaltime ajustabila. In functie de lungimea sursei si pozitia pe care o montam, putem utiliza un radiator de 240mm pe latura superioara, sau o placa video mai lunga de 210mm.

De montantul sursei se ataseaza o cusca in care putem monta o unitate de 3.5″ sau 2 unitati de 2.5″, in cazul in care utilizam o sursa SFX. In cazul in care utilizam o sursa ATX, aceast montant va fi demontat, o unitate de stocare de 3.5″ sau 2 unitati de stocare de 2.5″ putand fi montate pe placa de metal pozitionata in dreptul placii de baza. In total, Fractal Design Era ITX poate gazdui 2 unitati de 3.5″ sau 4 unitati de 2.5″ daca utilizam o sursa SFX, respectiv 1 unitate de 3.5″ sau 2 unitati de 2.5″ daca utilizam o sursa ATX.

Pe latura superioara putem monta doua ventilatoare de 120mm sau un radiator de 240mm cu doua ventilatoare montate pe el, in timp ce latura inferioara poate gazdui doua ventilatoare de 140mm, daca utilizam o placa video single slot, sau nu utilizam o placa video. Astfel, avem la dispozitie trei tipuri de configuratii posibile per total.

Prima este cea amintita mai sus, in care ne bazam pe ventilatorul de 80mm inclus din fabrica si utilizam capacul din lemn. A doua este situatia in care montam doua ventilatoare de 120mm pe tavan, aerul introdus prin latura inferioara si laterale fiind evacuat prin tavan. In cea de-a treia, montam doua ventilatoare de 140mm pe podea si doua ventilatoare de 120mm pe tavan, pentru un air-flow natural vertical.

In primul caz este recomandata utilizarea unei solutii grafice integrate. In cea de-a doua situatie putem utiliza o placa grafica echipata cu un sistem de racire performant, in timp ce in cea de-a treia situatie avem air-flow-ul optim, insa va trebui sa utilizam o placa grafica single slot.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Era ITX

  1. Daniel Necula a scris pe:

    Chiar interesant .. dar fara sa fi pus o placa de baza in interior (macar cu scop orientativ) e incompleta prezentarea si nu doar la carcasa asta. Nu zic acum sa faceti un sistem complet …

Lasa-ne un comentariu: