Prezentare – Fractal Design Era ITX

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 March, 2020.

Analiza exterioara

 
De la bun inceput trebuie sa va spun ca imaginile prezentate mai jos nu reusesc sa reproduca fidel nici aspectul carcasei si nici dimensiunile acesteia. Pentru comparatie, trebuie sa va spun ca Fractal Design Era ITX masoara 325 x 166 x 310 mm, in timp ce Fractal Design Define Nano S masura 344 x 203 x 412 mm. Cu alte cuvinte, daca Nano S era o carcasa ITX de dimensiuni medii, Era ITX este semnificativ mai mica, pastrand insa formatul tower.

Asemanarile se opresc insa aici, Fractal Design Era ITX fiind pur si simplu altceva, o noutate reconfortanta in portofoliul celor de la Fractal. Astfel, Fractal Design Era ITX este construita din otel (scheletul), in timp ce 5 din cele 6 laturi exterioare sunt construite din aluminiu.

Latura superioara poate fi acoperita cu un capac din otel perforat, lemn sau sticla securizata, in cazul versiunilor mentionate pe pagina anterioara. Nu avem de-a face cu geamuri laterale si nici cu iluminare si cu toate acestea, Fractal Design Era ITX este o bijuterie eleganta, construita din aluminiu cu forme neregulate, care imbina curbele cu accentele drepte.

Zona de conectica este pozitionata pe latura frontala, butonul Power, conectorii ( 1 x USB-C, 2 x USB 3, 1 x audio in/out) integrandu-se perfect in masca frontala din aluminiu. Lateralele laturii inferioare sunt brazdate de orificii pentru admisia aerului, protejate de filtre de praf, ambele laterale din aluminiu fiind de asemenea echipate cu o zona perforata, protejata de filtre de praf.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Era ITX

  1. Daniel Necula a scris pe:

    Chiar interesant .. dar fara sa fi pus o placa de baza in interior (macar cu scop orientativ) e incompleta prezentarea si nu doar la carcasa asta. Nu zic acum sa faceti un sistem complet …

Lasa-ne un comentariu: