Prezentare – Fractal Design Era ITX

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 March, 2020.

Concluzii

 
Fractal Design Era ITX reprezinta un produs aparte in portofoliul Fractal Design, fiind ceva complet diferit fata de ceea ce am vazut pana acum din partea producatorului scandinav. Astfel, Fractal Design Era ITX nu este un inlocuitor pentru Define Nano S, aceasta fiind in continuare cea mai potrivita carcasa ITX pentru un sistem high-end. In schimb, Fractal Design Era ITX ofera eleganta si modularitate celor care isi doresc un sistem ITX elegant, iesit din comun.

Din punctul meu de vedere, cel mai mare minus in cazul de fata este imposibilitatea utilizarii ventilatoarelor pe pozitia inferioara impreuna cu o placa video standard (dual-slot). In incercarea de a oferi un format cat mai compact, cei de la Fractal Design au ales practic sa elimine acest spatiu, castigand 10-15mm, in defavoarea unui sistem mai puternic si mai bine racit.

De aceea, consider ca Fractal Design Era ITX este potrivita pentru sisteme bazate pe componente mainstream, care folosesc o solutie grafica integrata, o solutie grafica ITX, sau o solutie grafica single-slot. In aceste cazuri, avem la dispozitie mai multe tipuri de configuratii la capitolele racire, stocare si sursa, ceea ce ne ofera o flexibilitate ridicata in momentul in care ne decidem sa construim un sistem in Era ITX.

Totusi, trebuie sa acordati o atentie sporita alegerii componentelor in cazul in care va decideti sa construiti un sistem in aceasta carcasa, pentru a fi siguri ca acestea se potrivesc (ma refer in special la sursa si placa video). Daca veti face acest lucru, atunci va veti bucura de un sistem ITX mic si elegant, care se potriveste de minune atat pe birou, cat si in sufragerie.

Fractal Design Era ITX este disponibila in 5 variante, fiind comercializata pentru 164.99 Euro. Practic, discutam despre un produs premium, pentru cei care isi doresc un sistem cat mai mic si cat mai elegant, intr-o carcasa din aluminiu, cu accente de lemn sau sticla securizata.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Era ITX

  1. Daniel Necula a scris pe:

    Chiar interesant .. dar fara sa fi pus o placa de baza in interior (macar cu scop orientativ) e incompleta prezentarea si nu doar la carcasa asta. Nu zic acum sa faceti un sistem complet …

Lasa-ne un comentariu: