Prezentare – Fractal Design Mood

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 1 July, 2024.

Fractal Design Mood

 
Nu cu mult timp in urma va povesteam despre evenimentul Fractal Design din cadrul Computex 2024, unde acestia lansau headset-ul Scape si scaunul Refine, alaturi de o noua carcasa mini-ITX, mai precis Fractal Design Era 2. Ei bine, Era 2 nu a fost singura carcasa mini-ITX aratata de Fractal la Computex, acestia aducand si interesanta si nou lansata Fractal Design Mood. Si in timp ce noi admiram cele mai recente produse Fractal Design in impunatorul Taipei 101, carcasa Mood ajungea deja la noi in birou si ne astepta cuminte, acesta fiind de altfel motivul pentru care Fractal Design Mood este si primul produs despre care discutam dupa ce ne-am intors de la Computex.

Despre ce este vorba? Ei bine, evolutia Fractal Design ar putea fi impartita, din punctul meu de vedere, in trei mari etape. Discutam despre perioada initiala, cuprinsa aproximativ intre 2007 si 2016, in care compania scandinava a introdus pentru prima oara pe piata viziunea proprie asupra carcaselor, cu accentul pe silentiozitate, eleganta si ergonomie ridicata. Este vorba despre perioada in care mai totul se invartea in jurul seriei Define, in diferite arome si dimensiuni, sustinuta de seriile Arc, Core si Node.

Apoi, undeva prin 2016, Fractal au inceput sa se extinda rapid, prin lansarea seriilor Focus si Meshify, urmate ulterior de Vector si Era. Chiar si asa insa, formatul era in genersal clasic, varful de gama fiind excelenta Define 7, care aducea tot ce aveau Fractal mai bun de oferit in acel moment.

Ei bine, a treia etapa a inceput undeva prin 2021, cand Fractal s-au indepartat usor de formatul clasic specific seriei Define, lansand mai multe serii interesante, cum ar fi Torrent, Pop, Ridge, North si Terra. Astfel, Define 7 ramane in continuare varful de gama sobru si incapator, insa cei care isi doresc altceva au acum o multitudine de serii distincte din care pot alege.

Cea mai noua aditie la aceste serii se numeste Fractal Design Mood, o carcasa care face parte din cel mai recent curent de design al companiei, vizunea acestora asupra unui spatiu de locuit futuristic si elegant fiind prezentata in cadrul Computex 2024, Mood fiind o prezenta discreta, dar importanta, in acest ecosistem.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Mood

  1. Fractal Design Raspberry Pi North cand?

Lasa-ne un comentariu: