Prezentare – Fractal Design Define 7 & Define 7 XL

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 February, 2020.

Fractal Design Define 7

 
in urma cu 9 ani, in Februarie 2011, prezentam pentru prima data o carcasa Fractal Design pe LAB501. Era vorba despre modelul Define R3, iar de atunci si pana acum am analizat nu mai putin de 22 de carcase de la producatorul scandinav, printre care si modelele R4, R5 si R6, respectiv cele doua iteratii de Define XL (XL si XL R2).

Si adevarul este ca de fiecar data cand un nou varf de gama si-a facut aparitia pe piata, acesta a primit toata atentia noastra, deoarece pe sasiul modelului Define R au fost schitate in ultimii ani majoritatea modelelor ATX din segmentele mainstream / high-end, cum ar fi diverse modele S, Meshify sau Vector.

Ei bine, dragii monstrului, astazi asistam la un nou capitol in istoria Fractal Design, acestia lansand seria Define 7. Dupa cum observati, litera R a disparut din denumire, dar, mai important decat atat, pentru prima data in multi ani vedem atat modelul mid-tower, Fractal Design Define 7, cat si full-tower-ul Fractal Design Define 7 XL. Si trebuie sa recunoastem, nu am mai vazut de mult o carcasa din seria XL.

De aceasta data Fractal Design au incercat sa ofere cat mai multe optiuni celor care au in plan achizitia unei carcase din seria 7, Fractal Design Define 7 fiind disponibila in 9 versiuni, in timp ce Fractal Design Define 7 XL este disponibila in 3 versiuni. Astfel, avem la dispozitie versiunile Black, Black / White, White si Grey, fiecare versiune fiind disponibila atat in configuratia Solid (panou lateral metalic), cat si in echiparea TG (tempered glass).

Pentru versiunea neagra avem de ales intre TG “light tint” si TG “dark tint”, adica doua grade diferite de opacitate a geamului lateral, pentru versiunile alb / negru si alb avem la dispozitie TG “clear tint”, adica geam lateral complet transparent, in timp ce pentru versiunea gri avem la dispozitie TG “light tint”.

Fractal Design Define 7 XL este disponibila in 3 versiuni, mai precis Black Solid, Black TG “light tint” si Black TG “dark tint”. Toate versiunile Define 7 cu laterala metalica, indiferent de culoare, vor fi comercializate pentru 164.99 Euro, in timp ce versiunile TG vor fi comercializate pentru 174.99 Euro. Daca va doriti un Define 7 XL, va trebui sa scoateti din buzunar 209.99 Euro pentru versiunea cu laterala metalica, respectiv 219.99 pentru versiunile TG.

Noi am primit la teste Fractal Design Define 7 White TG, respectiv Fractal Design Define 7 XL Black TG light tint. Haideti sa vedem despre ce este vorba.
 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Fractal Design Define 7 & Define 7 XL

  1. Liviu a scris pe:

    Eu am Fractal Design Define NANO S cu geam, foarte buna si frumoasa!

  2. Dorel a scris pe:

    E bine ca au lasat usa la locul ei. Au cedat multi producatori la insistentele aluia de pe gamersnexus si brigazii de fani pe tema mesh-ului frontal.

    “e mai rece deci poti sa dai turatiile mai jos si e mai tacut oricum” are sens doar daca ai pe duca auzul pe frecvente inalte(si chiar medii, daca ma uit la analiza spectrala) sau o claie de par peste urechi, altfel coil noise-ul si alte zgomote de genul trec ca prin branza. Mai mult, alea iti si distrag atentia disproportionat de mult raportat la joase.

    Ma rog, nu e prima data cand nu stie despre ce vorbeste si mai e si vehement.

Lasa-ne un comentariu: