Prezentare – Fractal Design Define 7 & Define 7 XL

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 February, 2020.

Define 7 – Analiza interioara

 
In momentul in care ajungem la interior ne dam seama ca avem de-a face cu o noua abordare, care justifica renuntarea la denumirile R si S. Astfel, pana acum seria R era echipata cu montanti pentru unitati de stocare pe intreaga inaltime a compartimentului interior, in timp ce seria S beneficia de un lay-out deschis, care nu obstructiona in nici un fel fluxul de aer prin carcasa. Ei bine, Fractal Design Define 7 ofera ambele positibilitati, datorita unui concept denumit dual lay-out design.

Astfel, in momentul in care scoatem carcasa din cutie, aceasta este configurata pentru lay-out deschis, in stilul carcaselor din seria S. Totusi, montantul hard-disk-urilor (placa dispusa in continuarea mother-board tray-ului, denumita modular storage plate) este demontabil, putand fi montat perpendicular pe motherboard tray, putand adaposti 9 tavite dedicate unitatilor de stocare de 3.5/2.5″, pe langa cele 5 spatii disponibile in spatele mastii sursei (3), respectiv sub latura superioara (2).

In configuratia din fabrica, Fractal Design Define 7 este dotata cu 6 tavite (dintre care doua pozitionate in montantul pozitionat in spatele mastii sursei) pentru unitati de stocare de 3.5″, doua tavite dedicate unitatilor de stocare de 2.5″, pozitionate pe spatele motherboard tray-ului, precum si cu un multi-bracket, pozitionat pe spatele MSP-ului (modular storage plate).

De altfel, multi-bracket-ul este un accesoriu interesant si foarte util, pe care ma bucur sa il vad inclus din fabrica. Acesta poate fi utilizat pentru a monta un SSD, un HDD, o pompa sau un rezervor pe orice pozitie dedicata unui ventilator de 120mm, inclusiv pe placuta detasabila pozitionata pe masca sursei, dotata cu 4 gauri pentru suruburi din fabrica tocmai in acest scop.

O alta noutate este placa de plastic care acopera latura din spate a mastii sursei. Aceasta poate fi demontata cu usurinta si ne ajuta sa obtinem un aspect cat mai curat la capitolul wire management. Evident, fiind vorba despre o carcasa Fractal Design, gasim 5 fante de trecere echipate cu garnituri de cauciuc, precum si una fara, cabluri frontale cu sleeving, precum si trei piese din plastic care ne vor ajuta la organizarea cablurilor.

Nu in ultimul rand, Fractal Design Define 7 este echipata cu un fan-controller, pe numele sau Nexus+ 2 PWM Fan Hub. Acesta este pozitionat de aceasta data sub latura superioara a carcasei, mult mai logic din punct de vedere al traseului cablurilor, fiind capabil sa alimenteze e ventilatoare PWM cu 4 pini, precum si 6 ventilatoare 3 pin, putand furniza pana la 30W.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Fractal Design Define 7 & Define 7 XL

  1. Liviu a scris pe:

    Eu am Fractal Design Define NANO S cu geam, foarte buna si frumoasa!

  2. Dorel a scris pe:

    E bine ca au lasat usa la locul ei. Au cedat multi producatori la insistentele aluia de pe gamersnexus si brigazii de fani pe tema mesh-ului frontal.

    “e mai rece deci poti sa dai turatiile mai jos si e mai tacut oricum” are sens doar daca ai pe duca auzul pe frecvente inalte(si chiar medii, daca ma uit la analiza spectrala) sau o claie de par peste urechi, altfel coil noise-ul si alte zgomote de genul trec ca prin branza. Mai mult, alea iti si distrag atentia disproportionat de mult raportat la joase.

    Ma rog, nu e prima data cand nu stie despre ce vorbeste si mai e si vehement.

Lasa-ne un comentariu: