LAB501 & Nvidia RTXmas Build – Part I – It’s all about the RTX

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 25 December, 2018.

Galerie

 
Ehehei, dragii Monstrului, mai jos puteti vedea cum arata cel mai recent sistem LAB501, pe numele sau RTXmas. Pentru ca trebuie sa recunoastem… indragita de unii, sau neplacuta de altii, lansarea seriei RTX este una dintre cele mai importante lansari din ultimii ani, Nvidia introducand ray tracing-ul in timp real, precum si un nou design al referintelor. Design din care ne-am inspirat si noi in constructia acestui sistem, asa cum puteti vedea in imaginile de mai jos.

Iar pentru cei cu adevarat pasionati, trebuie sa fac si o mica precizare la acest capitol. RTXmas va fi prezentat si intr-un filmulet pe pagina de Facebook a colegilor de la Nvidia, motiv pentru care am efectuat umplerea circuitului cu lichid chiar in timpul sesiunii foto / video. Motiv pentru care, in imaginile de mai jos veti observa ca bleeding-ul circuitului este de-abia la inceput, fiind prezent aer in waterblock-ul placii video. Evident, dupa ~20 de ore de functionare bula de aer a fost eliminata complet, asa cum puteti vedea in imaginea de pe ultima pagina, insa noi am realizat sedinta foto inaintea acestui procedeu.

O alta precizare este legata de iluminare. Practic, RTXmas este singurul sistem construit de noi in ultimii ani in care nu am utilizat benzi RGB, deoarece acest lucru nu a fost necesar. Iluminarea oferita de placa de baza, memorii, ventilatoare, waterblock-uri si rezervor a fost mai mult decat suficienta, motiv pentru care nu am simtit nevoia sa adaugam surse suplimentare de lumina in carcasa.

 


 

Comentarii

11 comentarii la: LAB501 & Nvidia RTXmas Build – Part I – It’s all about the RTX

 1. Cristi a scris pe:

  Foarte bun articolul! Totusi, era necesara sursa de 1000W?

 2. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Carcasa e custom sau ați tunat-o puțin?
  E de efect cum e scris pe cover față cu certe RTX…

 3. hizo a scris pe:

  Sistemul asta e ca si voi – the best! Sarbatori fericite!

 4. hizo a scris pe:

  Sarbatori fericite!

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Cristi – nu era necesara o sursa de 1000W, dar cum sursele Seasonic functioneaza fanless pana la o anumita incarcare, am zis ca nu strica sa ne folosim de asta

  Bogdan – carcasa este un Fractal Design Define S2 negru, asa cum poate fi cumparata din magazin. Noi am vopsit-o gri si am adaugat panourile de aluminiu pe laterala si fata. Apoi am decupat fata si am construit sistemul de iluminare pentru logo.

 6. Artanis a scris pe:

  […]In 2007, de exemplu, testam de zor performanta diverselor chipset-uri pentru socket-ul LGA 775[…]
  Cum au mai zburat ani…
  Inca un sfarsit de an cu un articol pe cinste. Bravo, super build!

 7. Nu stiu daca “it’s all about the rtx” e corect deoarece e numai una, de prima generatie, care abia ajunge la 60 fps cu rtx on in foarte putine jocuri…

 8. Ciprian a scris pe:

  Laurentiu vorbesti prostii, in primul rand este doar un singur joc ce suporta deocamdata raytracing si acela e Battlefield 5 iar in al doilea rand il joc full hd cu dxr pe high si nu imi scade niciodata sub 60 de fps cu vsync on iar daca il pun pe mediu fara vsync am in medie 90 de fps si am un 2070 rtx.

 9. Lore a scris pe:

  Si acum mai am un mic monstrulet cap de serie rampage extreme 775 intel Q 9550 pus la naftalina

 10. Marian a scris pe:

  Salut,
  Din punctul meu de vedere un ssd cu nvme ar fi fost mai indicat. Ati avut un review la o solutie mai ieftina dar aproape ca performata cu samsung 970 pro.

 11. Fron Romica a scris pe:

  Arata… SUPER BINE…se misca traznet…GAME ON !!!

Lasa-ne un comentariu: