LAB501 & Nvidia RTXmas Build – Part I – It’s all about the RTX

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 25 December, 2018.

 

Watercooling gear

 

 EK Water Blocks
WB CPUEK-Velocity RGB - AMD Nickel + Plexi
WB GPUEK-Vector RTX 2080 RGB - Nickel + Plexi
Pump + ReservoirEK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM
RadiatorEK-CoolStream PE 360 (Triple)
Accesories
TubingEK-HD PETG Tube 12/16mm 500mm
FittingsEK-HDC Fitting 16mm - Nickel
CoolantEK-CryoFuel Acid Green Premix
Fan 4 x 120mm
EK-Vardar EVO RGB

 

Desigur, am ales o serie de componente puternice, dar echilibrate din punct de vedere al raportului calitate / pret, asa ca am fi putut sa ne oprim aici. Insa noi suntem LAB501, iar asta nu prea ne sta in fire. Drept urmare, componentele antementionate au primit toata grija si atentia noastra, fiind racite cu ajutorul unui circuit cu lichid EK Waterblocks. Astfel, racirea procesorului a cazut in sarcina aratosului EK-Velocity RGB – AMD Nickel + Plexi, in timp ce placa video a primit un tratament similar, cu ajutorul unui EK-Vector RTX 2080 RGB – Nickel + Plexi.

Am folosit un combo pompa + rezervor, mai precis un EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM, un radiator EK-CoolStream PE 360 (Triple), precum si 3 ventilatoare EK-Vardar EVO RGB, adaugand un al patrulea pe latura frontala. Chiar daca am construit un sistem de racire care are ca rezultat obtinerea unei presiuni negative in carcasa, ne-am gandit ca un mic ajutor pe partea de admisie nu ar strica.

Componentele circuitului de racire au fost conectate intre ele cu ajutorul tubulaturii rigide EK-HD PETG Tube 12/16mm 500mm si a fitting-urilor EK-HDC Fitting 16mm – Nickel, intreg sistemul fiind umplut cu 750ml de lichid, mai precis EK-CryoFuel Acid Green Premix. Costul componentelor sistemului de racire este de aproximativ 700 Euro, adica 3200 RON. Rezultatul… haideti sa il admiram impreuna.

 

Comentarii

11 comentarii la: LAB501 & Nvidia RTXmas Build – Part I – It’s all about the RTX

  1. Cristi a scris pe:

    Foarte bun articolul! Totusi, era necesara sursa de 1000W?

  2. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

    Carcasa e custom sau ați tunat-o puțin?
    E de efect cum e scris pe cover față cu certe RTX…

  3. hizo a scris pe:

    Sistemul asta e ca si voi – the best! Sarbatori fericite!

  4. hizo a scris pe:

    Sarbatori fericite!

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Cristi – nu era necesara o sursa de 1000W, dar cum sursele Seasonic functioneaza fanless pana la o anumita incarcare, am zis ca nu strica sa ne folosim de asta

    Bogdan – carcasa este un Fractal Design Define S2 negru, asa cum poate fi cumparata din magazin. Noi am vopsit-o gri si am adaugat panourile de aluminiu pe laterala si fata. Apoi am decupat fata si am construit sistemul de iluminare pentru logo.

  6. Artanis a scris pe:

    […]In 2007, de exemplu, testam de zor performanta diverselor chipset-uri pentru socket-ul LGA 775[…]
    Cum au mai zburat ani…
    Inca un sfarsit de an cu un articol pe cinste. Bravo, super build!

  7. Nu stiu daca “it’s all about the rtx” e corect deoarece e numai una, de prima generatie, care abia ajunge la 60 fps cu rtx on in foarte putine jocuri…

  8. Ciprian a scris pe:

    Laurentiu vorbesti prostii, in primul rand este doar un singur joc ce suporta deocamdata raytracing si acela e Battlefield 5 iar in al doilea rand il joc full hd cu dxr pe high si nu imi scade niciodata sub 60 de fps cu vsync on iar daca il pun pe mediu fara vsync am in medie 90 de fps si am un 2070 rtx.

  9. Lore a scris pe:

    Si acum mai am un mic monstrulet cap de serie rampage extreme 775 intel Q 9550 pus la naftalina

  10. Marian a scris pe:

    Salut,
    Din punctul meu de vedere un ssd cu nvme ar fi fost mai indicat. Ati avut un review la o solutie mai ieftina dar aproape ca performata cu samsung 970 pro.

  11. Fron Romica a scris pe:

    Arata… SUPER BINE…se misca traznet…GAME ON !!!

Lasa-ne un comentariu: