LAB501 & Nvidia RTXmas Build – Part I – It’s all about the RTX
RTXmas
Craciunul… acea perioada magica, in care apucam sa ne odihnim, sa petrecem alaturi de familie, sa pastram traditii… si… desigur… sa ne desfatam cu un intreg arsenal de bucate alese, al caror miros umple casa si ne aduce aminte de copilarie. Si fiecare familie are traditia ei, felurile preferate de mancare si modul specific de a le prepara. Nu stiu voi cum procedati, dar eu, cu o saptamana inainte de Craciun fac carnatii impreuna cu parintii mei. Apoi, in ziua de Ajun surubaresc alaturi de sotie la cozonaci, paine de casa si sarmale. Anul acesta, de exemplu, eu am facut painea, ea a facut cozonacii, iar sarmalele le-am facut impreuna.
Totusi, prepararea diverselor desfatari culinare nu este singura traditie de care tin cont de Craciun. O alta traditie, draga mie, este pregatirea unui proiect special pentru LAB501, fie el articol, concurs sau build. Practic, de 11 ani incoace, in fiecare an am surubarit la ceva special pentru aceasta ocazie. In 2007, de exemplu, testam de zor performanta diverselor chipset-uri pentru socket-ul LGA 775, pentru a descoperi cea mai buna solutie pentru Conroe… Anul urmator, ne numaram printre putinele (~10) site-uri din lume care va povesteau despre GTX 295 inaintea lansarii, in timp ce colegul meu Matei va povestea despre cooler-e pentru placi video, chiar in ziua de Craciun.
In 2009 demaram ceea ce probabil va ramane singurul round-up de placi de baza testate sub azot, intr-un articol publicat chiar in ajunul Craciunului, in timp ce in 2010 va prezentam o serie de placi de baza noi de la GIGABYTE, iar colegul Ramiro publica unul dintre legendarele sale studii de overclocking. In 2011 era randul lui HD 7970 sa fie prezentat inainte de lansare, in timp ce Matei compara legende ca Athlon FX-55 si Pentium 4 EE cu varfurile de gama ale momentului.
Cititorii anului 2012 gaseau sub brad un articol despre mainstream-ul momentului, FX-6300, chiar in ziua de Craciun, in timp ce in Decembrie 2013 Craciunul venea mai devreme, datorita concursului organizat de LAB501 si Intel, iar Ramiro ne explica diferenta dintre racirea cu lichid si racirea pe aer in cazul placilor video.
In 2014 am organizat chiar 7 concursuri de Craciun, care s-au desfasurat pe perioada intregii luni, in timp ce in 2015 va povesteam cu bucurie despre lansarea revistei Nivelul 2. Acum doi ani organizam unul dintre cele mai reusite workshop-uri, alaturi de Corsair, iar anul trecut reuseam o dubla lansare, adica doua build-uri insotite de concursuri – Drogon si Joker.
Dupa cum vedeti, chiar daca apreciem timpul petrecut in familie si acordam o importanta sporita prepararii bucatelor traditionale de Craciun, o alta traditie a noastra a fost sa fim alaturi de voi in aceasta perioada. In fond, oricine mai ia o pauza si mai arunca un ochi in smartphone-ul din dotare, iar o povestea frumoasa de Craciun poate contine si hardware, nu doar pusti ramasi singuri acasa.
De aceea, anul acesta am pregatit pentru ziua de Craciun un proiect cu adevarat special, pe care l-am botezat RTXmas. In fond, una dintre cele mai zgomotoase lansari de anul acesta a fost cea a seriei RTX de la Nvidia si nu puteam lasa sa treaca anul fara sa construim un custom PC bazat pe o astfel de placa video. Astazi, in partea I a acestei aventuri, va vom povesti ce am montat inauntru, va vom arata cum arata sistemul si de ce este capabil.
Comentarii
Foarte bun articolul! Totusi, era necesara sursa de 1000W?
Carcasa e custom sau ați tunat-o puțin?
E de efect cum e scris pe cover față cu certe RTX…
Sistemul asta e ca si voi – the best! Sarbatori fericite!
Sarbatori fericite!
Cristi – nu era necesara o sursa de 1000W, dar cum sursele Seasonic functioneaza fanless pana la o anumita incarcare, am zis ca nu strica sa ne folosim de asta
Bogdan – carcasa este un Fractal Design Define S2 negru, asa cum poate fi cumparata din magazin. Noi am vopsit-o gri si am adaugat panourile de aluminiu pe laterala si fata. Apoi am decupat fata si am construit sistemul de iluminare pentru logo.
[…]In 2007, de exemplu, testam de zor performanta diverselor chipset-uri pentru socket-ul LGA 775[…]
Cum au mai zburat ani…
Inca un sfarsit de an cu un articol pe cinste. Bravo, super build!
Nu stiu daca “it’s all about the rtx” e corect deoarece e numai una, de prima generatie, care abia ajunge la 60 fps cu rtx on in foarte putine jocuri…
Laurentiu vorbesti prostii, in primul rand este doar un singur joc ce suporta deocamdata raytracing si acela e Battlefield 5 iar in al doilea rand il joc full hd cu dxr pe high si nu imi scade niciodata sub 60 de fps cu vsync on iar daca il pun pe mediu fara vsync am in medie 90 de fps si am un 2070 rtx.
Si acum mai am un mic monstrulet cap de serie rampage extreme 775 intel Q 9550 pus la naftalina
Salut,
Din punctul meu de vedere un ssd cu nvme ar fi fost mai indicat. Ati avut un review la o solutie mai ieftina dar aproape ca performata cu samsung 970 pro.
Arata… SUPER BINE…se misca traznet…GAME ON !!!
Pingback: LAB501 & Nvidia RTXmas Build – Part I – It’s all about the RTX | Stiri IT & C
Pingback: LAB501 & Nvidia RTXmas Build – Part I – It’s all about the RTX - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Pingback: LAB501 & Nvidia RTXmas Build - Part II - Giveaway - Castiga sistemul RTXmas ! - lab501
Pingback: Review - AORUS RGB M.2 NVMe SSD 256GB - lab501
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube