Prezentare – X570S AORUS Master

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 June, 2021.

X570S AORUS Master

 
Fix peste doua saptamani, pe 25 Iunie, se implinesc doi ani de cand v-am prezentat prima placa de baza X570, mai precis X570 AORUS Master. Desigur, placile de baza X570 isi facusera aparitia inca de la sfarsitul lunii Mai, in cadrul Computex 2019, dar X570 AORUS Master a fost prima dintre cele 6 placi de baza X570 care au fost prezentate pe LAB501, placi de baza care au reprezentat coloana vertebrala a platformelor AMD high-end in ultimii 2 ani.

Ce-i drept, X570 este un chipset longeviv, care a sustinut lansarea a doua generatii de procesoare AMD Ryzen si care a oferit de la bun inceput un pachet de dotari bine inchegat. Singurul minus era consumul ridicat datorat suportului PCI-E 4.0, motiv pentru care marea majoritate a placilor de baza X570 sunt dotate cu racire activa pe chipset.

Ei bine, au trecut doi ani de cand s-a lansat X570, lucrurile au mai evoluat la capitolul conectica, USB 3.2 Gen 2×2 fiind acum ceva normal pe noile platforme Intel, de exemplu, acelasi lucru fiind valabil si in cazul conectivitatii WiFi 6E. Mai mult decat atat, tehnologia a evoluat, procesele de fabricatie au evoluat, astfel incat AMD se pregatesc sa lanseze o noua revizie a chipset-ului X570, mai precis X570S, unde S-ul vine de la Silent. Asta inseamna ca avem de-a face cu un consum mai mic, ceea ce implica utilizarea unei solutii de racire pasive pentru chipset.

Mai mult decat atat, asta inseamna ca daca producatorii de placi de baza lanseaza modele sau revizii noi, bazate pe acest chipset, exista si posibilitatea de a aduce la zi conectivitatea placilor de baza X570S, ba chiar si etajul de alimentare al procesorului. Motiv pentru care, astazi vom vedea cum arata prima placa de baza X570S care a ajuns in laboratorul nostru, pe numele ei… X570S AORUS Master.

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – X570S AORUS Master

  1. kpk1 a scris pe:

    Wow! Cred ca sunteti primii de pe planeta care publica oficial aceasta placa.

  2. liviu a scris pe:

    Aveti info de la GIGABYTE cand o sa ajunga si in magazine ?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Din pacate nu avem aceasta informatie in momentul de fata

Lasa-ne un comentariu: