Prezentare – X570S AORUS Master

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 June, 2021.

 

Dupa cum puteti vedea, design-ul placii de baza a fost schimbat semnificativ, primul lucru pe care il remarcam fiind noul sistem de racire Fins-Array II, alcatuit din lamele de cupru acoperite in camp electrostatic cu nano-particule de carbon. Aceastea preiau caldura de la un heatpipe de 8mm care intra in contact cu etajul de alimentare (Direct-Touch Heatpipe II), transferul termic fiind asigurat de pad-uri cu o conductivitate crescuta (9 W/mK).

Daca X570 AORUS Master utiliza 3 heatsink-uri separate pentru SSD-uri, respectiv o solutie de racire activa pentru chipset, X570S AORUS Master implementeaza sistemul M.2 Thermal Guard III. Este vorba de un sistem de racire de tip sandwich, chipset-ul fiind racit pasiv cu ajutorul unui radiator care se prelungeste si in dreptul slot-urilor NVMe. Peste acestea, vine cea de-a doua parte a radiatorului, care acopera atat chipset-ul, cat si SSD-urile montate in slot-urile NVMe.

Si la capitolul conectica avem parte de noutati, X570S AORUS Master fiind echipata cu trei slot-uri PCI-E 4.0 x16 care functioneaza in regim x16/x8/x4, 4 slot-uri NVMe PCI-E 4.0, respectiv 6 conectori S-ATA 3. De asemenea, X570S AORUS Master este echipata cu un header USB 3.2 Gen2 Type-C frontal, doua header-e USB 3.2 frontale, 2 header-e USB 2.0 frontale, debug led si butoane power si reset on-board.

Functia butonului reset poate fi definita de utilizator. Astfel, acesta poate fi utilizat pentru functia implicita (reset), pentru a porni sau opri iluminarea (RGB Switch), pentru a intra in BIOS fara a fi necesara utilizarea tastaturii (Boot direct to BIOS), respectiv pentru a intra in BIOS in Safe Mode (Safe Mode).

La capitolul retea avem de-a face cu o solutie 2.5 Gigabit LAN produsa de Intel, respectiv combo Intel WiFi 6E 802.11ax si Bluetooth 5.2. Solutia audio a ramas aceeasi ca si in cazul modelului X570, fiind bazata pe un codec Realtek ALC1220-VB, in tandem cu un DAC ESS SABRE9118, condensatori japonezi auriti si condensatorii WIMA.

Nu in ultimul rand, X570S AORUS Master este dotata cu 7 senzori de temperatura on-board, 2 senzori externi inclusi in pachet, un senzor pentru nivelul de zgomot, inclus in pachet si 10 conectori PWM pentru ventilatoare, care pot sustine un consum de 24W per conector ([email protected]). Viteza de rotatie a ventilatoarelor poate fi controlata cu ajutorul aplicatiei Smart FAN6.

 


 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – X570S AORUS Master

  1. kpk1 a scris pe:

    Wow! Cred ca sunteti primii de pe planeta care publica oficial aceasta placa.

  2. liviu a scris pe:

    Aveti info de la GIGABYTE cand o sa ajunga si in magazine ?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Din pacate nu avem aceasta informatie in momentul de fata

Lasa-ne un comentariu: