Prezentare – X570 AORUS Xtreme

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 15 July, 2019.

X570 AORUS Xtreme

 
In Decembrie puneam pana pentru prima data pe Z390 AORUS Xtreme si sincer sa fiu nu am crezut ca GIGABYTE vor reusi sa lanseze prea curand un model si mai monstruos. Evident… m-am inselat… pentru ca anul acesta si-a facut aparitia la Computex X570 AORUS Xtreme, iar astazi a venit momentul sa vedem cum arata placa de baza care este chiar si mai monstruoasa decat Z390 AORUS Xtreme. Bigger, better, stronger, cu un VRM si mai solid si o pozitionare a conectorilor si mai inteligenta.

Se poate asa ceva? In special daca discutam despre o placa de baza AM4? Ei bine, dragii mei, iata ca se poate. In momentul in care AMD reusesc sa intreaca fara probleme concurenta pe orice segment de pret, iar cel mai recent chipset aduce tehnologii care nu exista inca in portofoliul Intel, cum ar fi PCI-E 4, se pare ca producatorii de placi de baza se ridica si ei la inaltimea provocarii, oferindu-ne placi AM4 cu adevarat high-end.

Desigur, unul dintre aspectele care au facut posibil acest lucru a fost faptul ca AMD nu mai concureaza exclusiv din punct de vedere al raportului calitate / pret, procesoarele din familia Zen 2 oferind pur si simplu performanta in plus fata de concurenta. Moment in care a devenit logica nevoia unor modele high-end, gandite pentru PC-uri cu adevarat high-end.

Asta inseamna ca pretul nu este un factor principal in pozitionarea acestor produse, fiecare producator incercand sa ofere cel putin un model echipat cu toate dotarile imaginabile. Astfel au ajuns sa ia fiinta modele ca X570 AORUS Xtreme, o placa de baza care va costa cel mai probabil peste 1000 de Euro, adresandu-se exclusiv celor mai exigenti entuziasti.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – X570 AORUS Xtreme

Lasa-ne un comentariu: