Review – Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3200 CL16 2 x 16GB & 4 x 16GB – Micron E-Die dual-rank

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 5 February, 2020.

Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3200 CL16

 
Memoriile produse de Crucial ocupa un loc aparte in inima noastra, precum si o pozitie cel putin ciudata pe site. Astfel, pana acum au beneficiat de review-uri pe LAB501 doar doua modele, la 11 ani distanta intre ele, drept urmare ar putea parea ca nu suntem neaparat interesati de produsele celor de la Crucial. Nimic mai putin adevarat, deoarece ambele modele testate au demonstrat un nivel de performanta foarte ridicat si un raport calitate / pret exceptional, iar in vremuri de mult apuse, cand doboram pe banda rulanta recorduri mondiale cu procesoare Wolfdale si Asus Commando sau Biostar TPower I45, memoriile folosite in fiecare sesiune erau produse de Crucial, indiferent daca discutam despre modelul Anniversary Edition sau de legendarele PC8500, pe care le pastrez si acum cu sfintenie.

Motivul pentru care nu testam foarte des memorii Crucial Ballistix este dat de tip-ul de IC-uri pe care acestea il folosesc. Fiind o subsidiara a Micron Technology, memoriile Crucial Ballistix vor utiliza intotdeuna IC-uri Micron. Si in functie de vremuri si de platforme, acestea se preteaza mai mult sau mai putin pentru modele high-end, sau modele cu un raport calitate / pret iesit din comun. In vremurile DDR2, Micron si implicit Crucial au fost de departe regii performantei, insa memoriile DDR3 high-end erau echipate cu alte chip-uri.

Anii au trecut, memoriile DDR4 au devenit standard, iar AMD au reusit sa revolutioneze piata procesoarelor cu cele 3 generatii de AMD Ryzen lansate pana acum. Iar aceste procesoare au nevoie de un anumit tip de memorie pentru a functiona la potentialul maxim, asa cum am vazut in cadrul celor trei studii de scalare cu memoria publicate anul trecut. Ei bine, daca memoriile echipate cu IC-uri Samsung B-Die high-bin permit in continuare utilizarea celor mai stranse latente, memoriile echipate cu IC-uri Micron E-Die obtin rezultate foarte apropiate, pentru o fractiune din pret.

Mai mult decat atat, B-Die-urile se comporta exemplar in momentul in care discutam despre kit-uri de 2 x 8 sau 2 x 16GB, insa kit-urile de 4 x 16GB nu pot urca la fel de sus in frecventa, lucru lesne de inteles, tinand cont de stres-ul aplicat controller-ului de memorie. Ei bine, dupa ce am fost placut impresionati de comportamentul unui kit de 2 x 8GB echipat cu IC-uri Micron E-Die, produs de Crucial, a venit momentul sa vedem cum se comporta configuratiile de 2 x 16GB, respectiv 4 x 16GB, acesta fiind subiectul articolului de astazi.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3200 CL16 2 x 16GB & 4 x 16GB – Micron E-Die dual-rank

  1. Cristian a scris pe:

    Salutare.
    Asa cum m-ai obisnuit, recomandarea facuta de tine o transpun in realitate : ieri am comandat Crucial Balistix Sport LT module de 16GB . Nu am mai gasit albe/ silver , doar rosii. Sper sa ajunga in 2 zile . Nu am Ryzen , doar un intel 8700 si Z370. La 4 x 16 GB daca ating 3000 Mhz pe Z370 ma declar multumit.
    Incaodata multumesc draga M pt un review de calitate

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Sa le folosesti cu placere!

Lasa-ne un comentariu: