Review – Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 CL15 2 x 8GB – Micron E-Die pe platforma AMD

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 9 September, 2019.

Crucial Ballistix Sport LT

 
Din ciclul de unde am pornit si unde am ajuns, astazi vom discuta despre un kit de memorii accesibil (mai bine zis foarte accesibil, daca il achizitionati din alta tara), ales pentru un motiv cat se poate de simplu – este unul dintre cele mai bine cunoscute kituri de memorie echipate cu IC-uri Micron E-Die (sau Micron D9VPP), care a starnit interesul utilizatorilor anul trecut, in momentul in care nu prea existau alternative accesibile pentru memorii in cazul platformei AMD.

Da, ati ghicit, si review-ul de astazi are legatura cu studiul nostru de scalare, mai precis cu partea a II-a a studiului de scalare a memoriilor pe platforma X570. Daca in prima parte am vazut cum se comporta un kit de memorii de 2 x 8GB echipat cu IC-uri Samsung B-Die, pentru a doua parte am decis sa procedam usor diferit.

Astfel, am testat mai intai separat fiecare tip de memorie care am considerat ca a lipsit din primul studiu, publicand rezultatele in cate un review dedicat, urmand ca ulterior sa sintetizam atat rezultatele din prima parte, cat si rezultatele obtinute in toate aceste review-uri, intr-un articol stufos, care sa contina tot ce au nevoie cei care cauta un kit de memorii pentru o platforma AMD Ryzen 3000.

Pana acum am testat memorii Samsung B-Die single rank, memorii Samsung B-Die dual rank, respectiv memorii bazate pe IC-uri Hynix CJR. Astazi a venit momentul sa descoperim ultima piesa din puzzle, testand Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 CL15, un kit de 2 x 8GB bazat pe IC-uri Micron E-Die.

Acesta poate fi achizitionat de pe Amazon (Germania) pentru aproximativ 75 Euro, fiind practic cel mai ieftin kit testat de noi pana acum pe o platforma AMD Ryzen. Din pacate, in Romania nu prea avem sanse sa gasim acest kit la un pret apropiat de cel de pe Amazon, motiv pentru care folosim magazinul din Germania ca si referinta de pret.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 CL15 2 x 8GB – Micron E-Die pe platforma AMD

 1. Marian a scris pe:

  Salut,
  Sunt dual rank memoriile ?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Single rank

 3. Hemisphere a scris pe:

  Salut

  Cît ar fi un voltaj safe pentru daily use?
  Le-aș ține la 3600MHz cu un voltaj mai mic și latențe ceva mai relaxate, gen 16-20-16-36 1T.
  Platforma e compusă din 3600X și un MSI B450A-Pro.
  Ms. Stimă.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  1.4 – 1.45v fara probleme, dar pentru setarea aia cred ca merg si 1.35

Lasa-ne un comentariu: