Review – Crucial Ballistix MAX DDR4 4000 CL18 2 x 8GB – Crucial strikes back

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 28 May, 2020.

Crucial Ballistix MAX DDR4 4000 CL18

 
Va povesteam in Ianuarie despre noile serii de memorii Crucial Ballistix, prezentate pentru prima data la CES, mai precis Crucial Ballistix, Crucial Ballistix MAX, Crucial Ballistix RGB, respectiv Crucial Ballistix MAX RGB. Crucial Ballistix sunt memorii low-profile, disponibile pentru viteze de pana la DDR4 3600 si densitati cuprinse intre 4 si 32GB per stick. Crucial Ballistix MAX sunt dedicate overclockerilor, fiind echipate cu heatspreader-e construite din aluminiu extrudat si senzori de temperatura. In cazul acesta, frecventa urca pana la DDR4 4400, modelele Crucial Ballistix MAX fiind disponibile in densitati de 8 sau 16GB per stick.

Modelele Crucial Ballistix RGB si Crucial Ballistix MAX RGB au aceleasi specificatii, insa sunt echipate cu iluminare RGB, alcatuita din 16 LED-uri si o banda pentru difuzie. Aceasta poate fi schimbata cu un model imprimat 3D de catre utilizator, pentru cei care doresc sa isi personalizeze kit-ul de memorie. Pentru controlul iluminarii, putem folosi utilitarul DDR4 Ballistix MOD, care permite de asemenea monitorizarea temperaturii in cazul seriilor care nu dispun de iluminare.

Ei bine, dupa ce anul trecut v-am povestit despre Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 CL15 2 x 8GB si Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3200 CL16 4 x 16GB, astazi a venit momentul sa vedem cum se prezinta noua serie Crucial Ballistix, iar in acest scop am ales un kit high-end, mai precis Crucial Ballistix MAX DDR4 4000 CL18 2 x 8GB.

Nu avem iluminare RGB, heatspreader-e supradimensionate sau denumiri pompoase de marketing. Avem insa unele dintre cele mai bune IC-uri Micron E-Die, montate pe un PCB solid si protejate cu ajutorul unui heatspreader negru construit din aluminiu extrudat. Si siguranta ca daca variantele accesibile Sport LT au reusit sa ne uimeasca, atunci seria de varf Ballistix Max ar trebui sa ne ofere cea mai buna experienta pe care IC-urile Micron E-Die sunt capabile in acest moment.

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – Crucial Ballistix MAX DDR4 4000 CL18 2 x 8GB – Crucial strikes back

 1. Alice Ionescu a scris pe:

  Impressive… N-as fi zis ca E-die fac “minuni”.
  Ce setari folositi pentru prime – una ditre setarile implicite – blend etc, sau custom?
  In caz de custom, sunt unii care fixeaza FFT la 800K altii care definesc plaja de la 448K la 4096K.

  Sunt curioasa ce ar putea face acest kit cu IMC-ul de la seria 10 Intel.

  Multumesc.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pentru Prime folosim preset-ul Blend.

  Testul pe Intel este deja in plan 🙂

 3. Florin a scris pe:

  Salut Monstru,am si eu o intrebare ce recomanzi pe o platforma x570 unify cu 3950x intre acesti rami sau viper steel 4400 ? Mersi.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Salutare,

  nu am testat modelul viper, nu stiu ce IC-uri au.

 5. Florin a scris pe:

  :'(..8

 6. Florin a scris pe:

  Salut iar, totusi ce memorii recomanzi pentru acea platforma cu acel cpu ?

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Salut Florin,

  ceva care sa mearga 1:1 cu latente cat mai stranse. Adica 3800 CL16, CL15, etc. Fie memorii bazate pe IC-uri Micron E-Die, cum sunt Ballistix-urile astea, fie Samsung B-Die bune.

Lasa-ne un comentariu: