AMD Ryzen 3000 – Part VI – DDR4 – Samsung B-Die vs Micron E-Die vs Hynix CJR

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 24 September, 2019.

Samsung B-Die vs Micron E-Die vs Hynix CJR

 
Domeniul IT & C este prin definitie unul tehnic, drept urmare publicatiile care trateaza acest domeniu au o natura tehnica si in cele mai multe cazuri oamenii care analizeaza produsele din acest domeniu sunt oameni cu inclinatie tehnica, fie prin instruire, fie prin pasiune si acumulare de cunostinte practice. In fond, indiferent de domeniu, este mult mai usor sa iti castigi existenta facand ceva care iti place cu adevarat, chiar daca nu acesta este cazul marii majoritatii a indivizilor angrenati in campul muncii.

In acest conditii, chiar si in zilele noastre anumite domenii raman apanajul celor pasionati de tehnica, in cazul nostru fiind vorba despre tehnica de calcul. Pe de alta parte, nici un domeniu nu este imun in fata schimbarii, a dezvoltarii, iar cum scopul companiilor producatoare de hardware este comercializarea acestor produse, segmentele conexe ale industriei (marketing, vanzari) au capatat de multa vreme o importanta cruciala in cadrul fiecarei companii, anumite brand-uri ajungand de altfel in varful listei mai mult datorita activitatilor intreprinse de departamentul de marketing, decat datorita inovatiei sau calitatii produselor.

Putem vedea asta in orice lansare de telefon mobil din zilele noastre, in orice lansare de notebook, in orice prezentare care are de-a face cu notiunea de “gaming”. Da, hardware-ul inca are o importanta crescuta, dar in multe segmente ale industriei IT & C marketingul a inceput sa fie mai important pentru obtinerea succesului decat produsul in sine, aspect care a dus la aparitia unor anomalii.

Astfel, adevarata forta creativa a industriei nu mai ocupa intotdeuna primul plan, ma refer aici la ingineri, produsele trebuind sa corespunda nu doar unor criterii tehnice, ci si unor directii dictate de departamentele conexe, iar printre publicatiile care trateaza acest domeniu si-au facut aparitia noi forme de creatori de continut, care pun mai putin accentul pe testare sau comparatie directa a produselor in aceleasi conditii, importanta fiind livrarea unui mesaj, sau prezentarea unui produs, in fata unei audiente cat mai ridicate.

Acest lucru este evident si in momentul in care observam tiparul dupa care anumite persoane ajung sa ocupe pozitia de CEO in cadrul companiilor din domeniul nostru – daca in trecut marea majoritate aveau un trecut tehnic (ingineri, programatori), in zilele noastre vedem din ce in ce mai multi oameni din domeniul financiar-contabil in astfel de pozitii, mesajul fiind clar – maximizarea profitului.

Exista insa si exceptii, cum ar fi Nvidia sau AMD, unde aceasta pozitie este ocupata de fosti ingineri cu o pregatire tehnica impresionanta, asa cum exista exceptii si in momentul in care discutam despre diversele ramuri ale sectorului IT&C. Poate in cazul telefoanelor mobile, al notebook-urilor sau in domeniu foto / video companiile incearca din ce in ce mai des sa ajunga la cei care prezinta produsele intr-o anumita lumina, fara a pune prea mult accent pe comparatiile tehnice.

Totusi, in domeniul hardware inca exista o cerere pentru teste, comparatii si review-uri facute asa cum trebuie. Pentru ca oricat ar incerca departamentele de marketing sa ne convinga, o placa de baza, un kit de memorii sau un procesor sunt in primul rand produse tehnice, care ne influenteaza stilul de viata, dar nu trebuie prezentate prin aceasta prisma (lifestyle), fiind mai important modul in care obtinem cea mai ridicata performanta de la produsul achizitionat decat modul in care acesta ne face sa aratam.

 

Comentarii

Un comentariu la: AMD Ryzen 3000 – Part VI – DDR4 – Samsung B-Die vs Micron E-Die vs Hynix CJR

  1. Nicu a scris pe:

    Felicitari pt efort, foarte bun test/articol!

Lasa-ne un comentariu: