Review – HyperX Fury DDR4 3200 CL16 2X32GB – Samsung M-Die

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 28 August, 2020.

HyperX Fury DDR4 3200 CL16 2X32GB

 
Cantitatea de memorie RAM s-a numarat intotdeuna printre preocuparile entuziastilor, una dintre cele mai importante alegeri in momentul configurarii unui PC fiind gasirea echilibrului perfect intre cantitate, frecventa si latenta, in functie de nevoile utilizatorului.

Astfel, pe masura ce timpul a trecut, sistemele de operare au evoluat, iar cantitatea de date care trece prin memoria RAM a crescut in continuu, am ajuns in zilele noastre ca 2 x 8GB sa devina un standard universal acceptat, cel putin pentru sistemele de gaming, unde cantitatea nu mai este atat de importanta de la un nivel in sus. Iar pentru cei care utilizeaza aplicatii care au nevoie de o cantitate mai mare de memorie RAM, 2 x 16GB reprezinta o solutie demna de luat in seama, mai ales in conditiile in care si-au facut aparitia IC-uri capabile sa functioneze la frecvente ridicate, cu latente destul de stranse.

Am vazut acest lucru in cazul memoriilor echipate cu IC-uri Micron E-Die, respectiv Samsung B-Die. Totusi, pe langa gameri si utilizatori pentru care 32 sau 64GB sunt suficienti, in ultima perioada si-a mai facut aparitia o categorie de utilizatori.

“Vina” o poarta cei de la AMD, pentru ca au lansat pe platforma desktop “mainstream” procesoare cu 16 nuclee si 32 de fire de executie, cum este AMD Ryzen 9 3950X. Si daca ai nevoie de un astfel de procesor, sunt mari sanse sa ai nevoie de mai mult de 64GB RAM, lucru imposibil de obtinut pe o placa de baza AM4 standard, echipata cu 4 DIMM-uri.

Sau, ma rog, imposibil de obtinut pana in 2019, cand Samsung si Micron au lansat IC-uri de mare densitate, fiind astfel posibila aparitia stick-urilor de memorie de 32GB si implicit utilizarea unei cantitati de 128GB RAM pe o placa de baza mainstream. In cazul celor de la Samsung, este vorba despre IC-urile M-Die, iar astazi vom arunca o privire asupra lor, in implementarea HyperX Fury DDR4 3200 CL16.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – HyperX Fury DDR4 3200 CL16 2X32GB – Samsung M-Die

Lasa-ne un comentariu: