Prezentare – Be Quiet! Dark Base Pro 900
Zona de control a sistemului are un design simplu in care regasim butonul de Power (iluminat), cel de Reset, doua porturi USB 2.0, doua porturi USB 3.0, cele doua jack-uri stereo (microfon si casti) cat si un LED pentru HDD. Cum evolutia este un pas firesc in orice aspect, iata ca a venit si vremea sa vedem un incarcator wireless Qi pentru dispozitivele mobile (telefoane, tablete, etc). Desi ideea in sine este foarte buna utilitatea lui este destul de redusa tinand cont ca nu sunt foarte multe dispozitive ce vin cu suport pentru incarcare wireless direct din fabrica, iar husele ce adauga suportul nu sunt deloc “delicate”.
Layout-ul partii din spate este curat si aerisit, dispunand de 8 sloturi de expansiune cat si de un ventilator PWM Silent Wings 3 de 140 mm suficient pentru eliminarea aerului cald. Si in acesta zona se poate monta un AIO cu o dimensiune maxima de 140mm, daca se doreste acest lucru.
De asemenea, tot in cadrul lui Dark Base Pro 900, vedem pentru prima oara o zona modulara ce corespunde sursei. Daca va uitati cu atentie, observam 3 tablite perforate: primele doua au rolul de a acoperi golurile lasate in urma ajustarii inaltimii sasiului, pe cand ultima se intoarce invers atunci cand optam pentru un sistem construit pe partea cealalta a carcasei.
Panoul lateral din dreapta este fabricat din tabla, cu aspect mat, in timp ce panoul din stanga este integral fabricat din sticla securizata, o caracteristica a carcaselor high-end. Detasarea panoul din sticla securizata este extrem de simpla, pur si simplu se desurubeaza cele patru suruburi in timp ce in cazul panoului din tabla suruburile thumbscrew raman atasate.
Pe panoul din partea dreapta avem un capac ce poate fi deschis in cazul in care dorim sa montam acolo unul sau doua ventilatore de 120mm (prevazute cu filtru de praf) sau doar sa tragem aer prin spatele placii de baza. Intregul panou este prevazut cu material fonoabsorbant, inclusiv marginile acestuia – un efort din partea producatorului in numele silentiozitatii.
Comentarii
Prea scumpa, cred ca si 500 era exagerat, sa dai 1500 pe o carcasa… Inseamna ca nu ai ce face cu banii.!
Prea scumpa, cred ca si 500 era exagerat, sa dai 1500 pe o carcasa… Inseamna ca nu ai ce face cu banii.!
George, pe piata sunt carcase ce acopera toate bugetele. Daca cineva considera ca are nevoie de ceea ce Dark Base ofera, pretul nu e mare. Dar daca nu are nevoie de toate aceste dotari, pe piata exista numeroase alte oferte ce i se potrivesc. Pentru unii este exact ce aveau nevoie, in timp ce pentru altii e pur si simplu documentare. Numai bine si multumesc pentru interes
Exact, daca ai bani siconsideri ca iti trebuie faci ce vrei cu banii tai 🙂
@George: Pretul intr-adevar este exagerat iar dotarile din punctul meu de vedere nu justifica deloc acest pret. Sunt carcase mai bune la un pret mai mic. DAR… pentru ca exista un dar 🙂 pe piata IT, la fel ca si pe alte piete, auto de ex, snobismul are un cuvant greu de spus. Uitat-te in statistica celor mai mari magazine online din Romania si ai sa vezi ca in topul vanzarilor nu se gasesc produsele din gama de mijloc, asa cum mi se pare normal sa fie. La procesoare topul este ocupat de i7 si nu oricare ci cele cu multiplicatorul deblocat, adica cele mai scumpe, in conditiile in care mai bine de 50% dintre cei care le cumpara nu au nevoie nici de jumatate din puterea lor de procesare sau habar n-au ce inseamna overclocking; sau le cumpara ptr jocuri in conditiile in care un i5 la jumatate de pret face exact acelasi lucru. Topul vanzarilor la telefoane este ocupat de gama de pret intre 2000 si 3000 lei samd.Concluzia: nu conteaza nici pretul nici utilitatea, cea mai importanta este iluzia maretiei pe care credem ca ne-o da obiectul cumparat.Suntem o tara saraca nu?
Tara saraca, nu categoric! Doar unii care isi permit sa cheltuie si sa se vaite ca nu au bani si altii care nu au si tac din gura sau se oftoca si critica tot.
Pingback: Prezentare – Be Quiet! Dark Base Pro 900 | Stiri IT & C
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube