Computex 2024 – be quiet! arata Light Base, Light Loop si Light Wings LX

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 June, 2024.

be quiet!

 

Inca din prima zi de targ ne-am intalnit cu cei de la be quiet! iar booth-ul acestora a fost destul de plin de-a lungul celor 4 zile de Computex, in special in zona de carcase unde se putea vedea expusa prima carcasa de tip “showcase” a producatorului. Flagship-ul be quiet! Light Base 900 vine cu 3 layout-uri in care aceasta poate fi utilizata – pe langa modul din fabrica si cel inversat al layout-ului interior, aceasta vine cu un sistem simplu si rapid de inlaturare a picioarelor si de atasare a acestora in zonele alocate de pe panoul lateral. Astfel carcasa poate fi dispusa in mod orizontal, iar interiorul sistemului poate fi observat dintr-o alta perspectiva. Interiorul sistemului va ramane simplu si aerisit multumita sistemului dual-chamber ce permite mascarea sursei, a cablurilor si a unitatilor de stocare.

Lansarea lui Light Base 900 dar si a lui Light Base 600 (care este defapt o varianta de dimensiuni mai reduse a primului model) este anuntata pentru luna Septembrie / Octombrie. Fiecare model este disponibil atat pe alb cat si pe negru, fiecare dintre ele fiind disponibile in doua variante: fara ventilatoare (Light Base 900 / 600 DX) sau cu 4 ventilatoare de 140mm PWM incluse – Light Base 900 FX vine echipata cu Light Wings, in timp ce Light Base 600 LX vine echipata cu noile ventilatoare Light Wings LX. Pe langa elementele ARGB de iluminare ce se regasesc din ce in ce mai mult in noile produse be quiet!, Light Base 900 si Light Base 600 sunt compatibile cu placile de baza ce au conectorii pe partea din spate, respectiv Asus BTF, MSI Project Zero si Gigabyte Project Stealth.

be quiet! Light Base 900 suporta inclusiv placi de baza in format E-ATX si pana la 2 radiatoare de 420mm simultan, in timp ce Light Base 600 suporta placi de baza in format ATX si un radiator de 360mm. Ambele modele vin cu un suport VGA mai avansat ce este compatibil cu toate cele 3 layout-uri dar si cu instalarea orizontala sau verticala a placii video. Pretul recomandat de producator pentru noile modele este: Light Base 900 DX 169.90€, Light Base 900 FX 219.90€, Light Base 600 DX 139.90€ si Light Base 600 LX 174.90€ (versiunile de culoare alba costa cu 10€ in plus).

Pe langa cele doua carcase, be quiet! a anuntat si un nou model de ventilatoare: Light Wings LX. Acest model vine atat pe negru cat si pe alb (doar pachet de 3) si este disponibil atat in versiunea PWM de 120mm sau 140mm fiind echipat cu 7 pale. Mai mult de atat, fiecare model are si versiunea high-speed ce vine cu 9 pale astfel incat RPM difera in functie de ce model alegem:

  • Light Wings LX 120mm PWM atinge un maxim de 1600 RPM;
  • Light Wings LX 120mm PWM high-speed atinge un maxim de 2100 RPM
  • Light Wings LX 140mm PWM atinge un maxim de 1200 RPM
  • Light Wings LX 140mm PWM high-speed atinge un maxim de 1400 RPM

Light Wings LX vine cu pale optimizate si cu un rotor iluminat fiind extrem de potrivit pentru sisteme ARGB, oferind multiple moduri de iluminare multumita celor 16 LED-uri integrate. Interconectarea ventilatoarelor se face prin daisy chain, iar tehnologia Rifle bearing asigura o durata de viata de 60.000 de ore de functionare. Anuntate a fi lansate in Septembrie, MSRP-ul pentru acestea variaza de la 18.90€ pentru un singur ventilator Light Wings LX 120mm PWM high-speed, la 19.90€ pentru Light Wings LX 140mm PWM high-speed.

In cele din urma producatorul a anuntat si Light Loop, un AIO ce vine atat in 240mm cat si in 360mm, echipat cu noile ventilatoare Light Wings LX 120mm PWM high-speed. Iluminarea ARGB este prezenta pe capacul pompei (64 LED-uri), iar pentru reducerea zgomotului generat de pompa Light Loop foloseste un integrat dedicat de control. Pachetul de accesorii va include o sticla de lichid de racire pentru a asigura o durata de viata cat mai lunga AIO-ului, mai ales avand in vedere portul de refill care este foarte usor de accesat.

Avand o baza reproiectata pentru o performanta mai ridicata, be quiet! Light Loop este compatibil atat cu platforme Intel cat si AMD, fiind echipat chiar si cu offset reglabil pentru AMD AM5 (8mm). Controller-ul ARGB-PWM-Hub inclus permite sincronizarea a pana la 6 ventilatoare, atat pentru iluminare cat si pentru turatie.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: