Review – ASRock Taichi TC-1650T

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 February, 2025.

Analiza exterioara

 

 

In pachetul generos dimensionat gasim sursa propriu-zisa, manualul de utilizare, suruburile pentru prindere, benzi velcro si zip ties pentru organizarea cablurilor, piepteni transparenti pentru aranjarea acestora, cablurile modulare livrate intr-un saculet practic si cablul de alimentare al sursei.

Carcasa si designul sursei respecta tematica liniei de design Taichi, cu forme unghiulare si elemente inspirate de angrenaje, in culori predominante negru, gri si alb. Pe partea din spate gasim conectorul IEC, alaturi de butonul de pornit/oprit si butonul iCOOL, care permite activarea sau dezactivarea modului de functionare semi-pasiv.

Pe partea frontala, unde sunt conectorii modulari, regasim butonul 5V BOOST, care in cazul nostru a ramas activ pe durata testelor. Aceasta este o functie utila de care, cel mai probabil, vor dori sa beneficieze toti potentialii cumparatori.

ASRock Taichi TC-1650T are o arhitectura complet modulara, iar distributia si lungimea cablurilor pot fi vazute in tabelele de mai jos:

 

DescriereCabluriConectori pe cabluLungime
ATX conector 11600mm
EPS / ATX12V21650mm
PCI-Express 4
2
1
2
675mm
600mm + 75mm
12V-2x621700mm
SATA43450mm + 100mm + 100mm
Molex 23450mm + 100mm +100mm

 

 

Pe una dintre lateralele sursei se afla eticheta cu specificatiile electrice – linia de +12V are o configuratie single-rail, putand furniza toata puterea sursei, mai exact 137.5A (1650W). Rail-urile de +3.3V si +5V sunt derivate DC-to-DC din +12V, fiind cotate la 25A fiecare, impreuna putand livra un maxim de 130W. Aceasta capacitate este mai mult decat suficienta, avand in vedere ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12V.

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – ASRock Taichi TC-1650T

  1. Emil Alexandru Barb a scris pe:

    Mă bucur să văd o sursa de la ASRock. Sunt fan ASRock. Am avut doar plăci de bază ASRock. Chiar sunt interesat sa procur o sursa ASRock însă nu sunt fan Taichi. Poate apare ceva mai de buget.
    Legat de +5V BOOST Mode la buton, nu mai bine era implementat un sistem de detecție și activare automată? La ce mai stam sa dam on off la boost mode ?
    Mulțumesc pentru articol.

  2. Cristi a scris pe:

    De ce faceti review-uri doar la componente scumpe? Nu toti suntem dispusi sa platim 2500Lei ptr o sursa. Cele mai multe vanzari se fac la surse de sub 300Lei. Puteti strecura si cateva reviewuri la surse ATX de peste 500W reali la preturi accesibile?

  3. Adrian Musat a scris pe:

    PCIe 5.1 TempGuard este ceva foarte bun. Am vazut ca si Aris a facut un test scurt cu acel senzor si la 110 grade Celsius opreste sursa. Nu rezolva problema mufei 12VHPWR care este la limita specificatiei de 600W, dar macar “dormi linistit” stiind ca nu te trezesti cu placa RTX 5090 de 3,000 Eur prajita. Si este oricum o sursa foarte buna in general si la un pret bun, mult mai mic decat cel al sursei Seasonic Prime TX-1600 sau decat cel al sursei Corsair ax1600i.

  4. Monstru a scris pe:

    Ei bine, in primul rand suntem un site fondat de entuziasti, pentru entuziasti. In al doilea rand, producatorii nu prea se inghesuie sa trimita produse accesibile la test.

  5. matose Post author a scris pe:

    Detectie si activare automata la ce anume? Pastrarea liniei de +5V la 5.15V in permanenta nu dauneaza cu nimic, ba chiar mi-ar placea sa vad aceasta implementare la mai multi producatori. Banuiesc ca cei de la ASRock au oferit posibilitatea de dezactivare a +5V BOOST pentru cei care nu doresc sa supravolteze acest rail. Totusi, asa cum am mentionat si mai devreme, aceasta functie nu are absolut niciun efect negativ.

Lasa-ne un comentariu: