Review – Corsair SF750 Platinum (2024)
Concluzii
Desi nu avem momentan un pret comunicat pentru Romania, Corsair SF750 Platinum (2024) nu va fi o sursa accesibila pentru ca – sa fim sinceri – miniaturizarea si performanta costa indiferent de domeniu. Daca acum ceva timp va spuneam ca un sistem compact nu are nevoie de surse SFX atat de puternice, altfel sta treaba in momentul de fata, cand majoritatea producatorilor de carcase SFF suporta fara probleme placi grafice Geforce RTX 4090. In acest caz, o sursa ATX 3.1 / PCIe 5.1 de calitate precum Corsair SF750 Platinum (2024) este necesara, rezerva de putere de peste 25% si certificarea pentru functionarea la o temperatura ambientala de pana la 50oC facandu-ne sa dormim linistiti noaptea.
Daca nu, vegheaza pentru noi garantia de 7 ani dar si capacitorii japonezi certificati pentru o functionare la 105 oC. Functionarea pasiva la incarcari mici si silentioasa la incarcari mai ridicate este intotdeauna binevenita, ma bucur totodata sa vad faptul ca producatorul a imbunatatit la toate capitolele modelul SF750 Platinum testat de noi in 2019. Eficienta excelenta este combinata cu cea mai buna stabilitate a tensiunii pe rail-ul de +12v vazuta de noi pana acum, sub 0.1% in regimul normal de functionare!
Ma bucur sa vad faptul ca GreatWell a continuat colaborarea inceputa cu Corsair inca din 2016 si a imbunatit o platforma care oferea deja performanta notabile, insa compatibilitatea nativa cu standardul ATX 3.1 / PCIe 5.1 este la mare cerere pentru sistemele noi. Incepand de astazi, fanii sistemelor compacte (SFF) au la dispozitie un model extrem de atractiv atat prin performanta electrica si rezerva masiva de putere comparata cu formatul SFX, cat si prin zgomotul emis de ventilatorul FDB de 92mm in timpul functionarii. Mai ramane de vazut pretul recomandat de producator pentru piata din Romania precum si disponibilitatea de care va da dovada noul model Corsair SF750 Platinum (2024).
Comentarii