Review – Corsair SF850L
Analiza interioara
Ventilatorul folosit este unul proprietar Corsair, pe numele lui NR1215, fiind certificat pentru o turatie maxima destul de mare avand in vedere consumul de 0.55A. Acesta e un ventilator de 120mm ce poate cobora pana la o turatie minima de sub 500 rpm, multumita controlului PWM, avand un lagar pe lichid (FDB), ceea ce asigura o functionare silentioasa si indelungata.
Uitandu-ne pe turatiile obtinute in practica putem vedea ca ventilatorul porneste la o incarcare de 50%, avand o turatie redusa la doar 484 rpm. Turatia creste insa exponential pana la 1905 rpm la incarcare maxima – in suprasarcina avem deja 2256 rpm pentru a putea face fata caldurii degajate. Natura sonora este placuta datorita lagarului FDB, insa puteti fi siguri ca la o incarcare de peste 80 – 90% ventilatorul isi va face simtita prezenta.
Asa cum spuneam si mai devreme, platforma folosita este dezvoltata impreuna cu Greatwall, exact ca si in cazul modelelor din gama SF anterioare. Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, SF850L are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB vertical situat intr-una dintre extremitati, in apropierea PCB-ului cu conexiuni modulare.
Etajul de filtrare este format din 4 condensatori de tip Y, 2 capacitori tip X, trei bobine precum si cu un dispozitiv pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (MOV) impreuna cu un termistor NTC pentru protectia la supracurent. Toti condensatorii electrolitici folositi sunt de provenienta japoneza, fiind fabricati de Rubycon.
Astfel, in primar avem 2 capacitori Rubycon din seria MXK cu o capacitate combinata de 840uF / 420V in timp ce in secundar avem tot Rubycon, insa din seria YXF si YXG. Capacitorii polimerici sunt si eu prezenti de la producatori cu renume, cum ar fi Nippon Chemicon sau Nichicon, lucru sustinut si de garantia de 7 ani.
Comentarii