Review – Gigabyte UD1300GM PG5
Analiza interioara
Ventilatorul de 140mm este fabricat de Powerlogic, mai precis PLA14025B12H, echipat cu lagar pe rulmenti, 9 pale pentru flux de aer sporit si o turatie maxima de 1800 rpm. Pana spre 50% din incarcarea sursei, ventilatorul nu se invarte, prin urmare avem parte de liniste. La incarcari de peste 80% ventilatorul accelereaza destul de tare si se distinge peste zgomotul din carcasa, astfel ca la incarcare maxima (100%) turatia se apropie de 1500 RPM in timp ce in Overload acesta isi atinge turatia maxima.
Electronica din interior este fabricata de MEIC, un producator nu atat de cunoscut noua, insa preferat de Gigabyte pentru majoritatea surselor dezvoltate in ultima vreme. Asa cum era normal pentru o sursa certificata 80PLUS Gold, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, Gigabyte UD1300GM PG5 are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt amplasate vertical pe PCB-ul principal, paralel cu placa din spate cu conectori modulari.
Calitatea componentelor si a PCB-ului este ridicata, ma bucur asadar sa vad ca si producatori mai putin cunoscuti cum este MEIC fac o treaba atat de buna. Filtrul de intrare contine toate componentele necesare: 4 capacitori Y, 2 capacitori de tip X, circuit de descarcare pentru eficienta mai ridicata, bobina ferita, siguranta fuzibila, un varistor (MOV) si 2 bobine rejectie mod comun (CM). Pentru protectia la supracurent avem in etajul de filtrare si un releu impreuna cu un termistor NTC, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.
Condensatorii electrolitici folositi in primar sunt fabricati de Nippon Chemicon KMW 820uF / 400V si KMR 390uF / 400V pentru o capacitate combinata de 1210uF, certificati pentru functionare la 105 grade C. In secundar avem electrolitici Lelon seria RZW si Nippon Chemicon din seriile KZH, KY si W. Polimerici FP-CAP gasim in etajul DC-DC in timp ce in rest mai avem cativa polimerici Nippon Chemicon.
Comentarii