Review – Seasonic Focus GX-550

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 25 November, 2020.

Seasonic Focus GX-550

 

Seasonic Focus GX este succesorul seriei Focus Plus (lansata in 2017 – un review al modelului de 750W gasiti aici), aceasta beneficiind de imbunatatiri de-a lungul timpului din partea inginerilor – un exemplu in acest sens fiind inlaturarea capacitorilor montati pe cablurile modulare. Asemenea oricarui produs care beneficiaza de un refresh, modificarile aduse liniei de design, pachetului de accesorii si terminologiei au urmat in mod firesc strategiei generale a producatorului, pentru a se alinia conceptului companiei “OneSeasonic Initiative”.

Practic acest concept urmareste simplificarea denumirilor seriilor, astfel incat utilizatorii sa primeasca cat mai multe informatii despre produs doar din denumire: “Focus” fiind seria din care face parte produsul, “G” reprezentand eficienta sursei, adica Gold, “X” se refera la modularitatea cablurilor – in cazul nostru sursa fiind complet modulara, iar “550” se refera la puterea sursei. Ati prins ideea.

Aceasta serie este alcatuita din cinci modele, iar noi am primit la teste cea mai micuta varianta, insa oferta include si variante de 650W, 750W, 850W si 1000W. Indiferent de modelul seriei, beneficiem de optiunea functionarii ventilatorului intr-un mod fanless pana la o incarcare de 30% precum si de 10 ani garantie, asa cum ne-au obisnuit deja Seasonic pentru sursele lor din gama Focus. Metodologie noua, scule noi, sa trecem la treaba!

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Seasonic Focus GX-550

  1. Cristi a scris pe:

    O testare obiectiva cu instrumente profi (ex. SunMoon SEL-9880) care nu sunt la indemana oricui. As fi dorit si teste comparative cu surse ATX sub 200Lei (care reprezinta majoritatea vanzarilor), ca sa stim pe care le putem achizitiona si pe care nu. E de astepat ca o sursa Seasonic si mai ales cu 10 ani garantie sa fie OK in testare.

  2. Monstru a scris pe:

    Nu cred ca are rost sa irosim curentul testand astfel de surse, majoritatea surselor sub 200 RON nu merita cumparate punct.

  3. Cristi a scris pe:

    Cum se comporta in teste Segotep GP600G in comparatie cu Seasonic Focus GX-550?

Lasa-ne un comentariu: